Emila3000 06.09.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 pestka w taką pizgawice w ogrodzie?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 pestka w taką pizgawice w ogrodzie?????? O to samo miałam spytać. Kurna, wieje, ze mało łba nie urwie, pada.. Widocznie Pestka sznurkami i sledziami, przybiła sie do gruntu i nawet Katrina sie jej nie ima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 a co do elewacji bardziej podoba mi sie ta oryginalna z projektu Iwonki - w sensie zamysłu. klasyczna, elegancka. Boni można nie robic, albo zrezygnować z cześci sztulaterii. można zachować jej historyczną stylistykę, albo zrobic bardziej nowoczesną. Wizki pestkowe jakoś kojarzą mi sie z góralską chatką, dom bardzo na tym stracił - ze swojej elegancki. A dachówka już jest mega piękna i elegancka, wszelkie kamienie odpadają. to tak jakby do kiecki wieczorowej założyć kalosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 A czy te okragłe dziury w ścianach niczym w serze szwajcarskim to pomysł z orginału czy ułańska fantazja Pestki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 pestkowa fantazja oryginalna elewacja jest na 1 stronie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 ide luknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.09.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Dzięki Emi.Tak się sklada, że do dachówki wszędzie w Europie w klasycznych budynkach stosowalo się właśnie kamień od zawsze. Ba, z kamienia się budowało.Bonie ze styropianu to tylka mizerny ersatz. Myślę, że nie udalo Ci się to porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Kamieni jest masa i można je w różny sposób obrabiać. Ty zastosowałaś łupany, zamiast szlifowanego i rzeźbionego, z którego można by zrobić sztukaterie i bonia. (pytanie czy Iwonke na to stać ) dlatego wyszedł raczej jakiś alpejski domek (hmmm a może angielski wiejski), zamiast klasycystycznej kamienicy na śląsku o której raczej chodzi Iwonie. mój maż się na bonia upierał baa nawet chyba były w projekcie. Na szczęście sie z nich wyleczył Na co liczyłam bardzo, bo szkoda mi było nerwów na wybijanie mu tego z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.09.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) chociaż ok, cofenłam się do wizek i może odrobinkę przesadzam a nawet bardzo ale coś mi zgrzyta i brakuję czegoś.... Edytowane 6 Września 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 06.09.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Cos mi się przypomniało tak apropos ostatniej linijki w poście Emi... Jak mam byc spokojny, skoro wszystkie komórki w mózgu mam nerwowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stajger 06.09.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Świetny dach. Mądra decyzja z oknami. Gdzie wysłać fakturę za konsultację? :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.09.2015 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 pestka w taką pizgawice w ogrodzie?????? Szok normalnie Jak mam byc spokojny, skoro wszystkie komórki w mózgu mam nerwowe Boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2015 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Tylko wiało Co zrobić, gdy muszę Poza tym to lepsze niż dziki upał. Za to dzisiaj pada i nici z ogrodnictwa, a zima nadchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.09.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 pestko a zdradzisz czego nie sadzić, żeby nie kwitnąć w ogrodzie w taką cudną pogodę jaką mamy obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Nie pozwól rosnąć chwastom Nie sadź cebulowych kwitnących wiosną i iglastych też. Wrzesień to idealna pora na sadzenie wielu roślin niestety. W październiku będzie jeszcze gorzej, bo trzeba trawnik przystrzyc przed zimą i po takim lecie jak tegoroczne wygrabić z suchych źdźbeł. Generalnie najlepiej mieć ogród wielkości chusteczki do nosa. Sorry, ale to prawda. Wtedy masz mało pracy niezależnie od pory roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.09.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Jaka zima ? U mnie pomidory na krzakach dojrzewają, ogórki sie rodzą, fasolka fasoluje... Buraczki mam do zbioru w październiku a ta zima straszy Chwila moment, ale chyba po drodze jesień mamy czy o czyms nie wiem Pestko wybacz, ale KOMPLETNIE nie rozumiem tego co napisałaś... Z jednej strony nie sadx nic a za chwile wrzesień to najlepszy miesiąc na sadzenie. Czy tylko Ja dostrzegam tu konflikt interesów ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Bo, to jest SUPER poważny konflikt interesów – chcieć mieć kontra chcieć nic nie robić Ogrody dla leniwych nie istnieją Z tą zimą jest tak, że jeszcze nie było, żeby mnie nie zaskoczyła. W tym roku obiecałam sobie, że jej nie pozwolę. W listopadzie już będzie na tyle paskudnie i zimno, że „pierdnięcie w doopce zamarznie” przy pracy. 2 miesiące to przy takiej pogodzie jest mało do ogarnięcia wszystkiego na 2000m2. A pomidorki zaraz zaczną gnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.09.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 To z tobą jest jak z drogowcami Mozna miec tez duzy ogródek ale mało kłopotliwy. Wystarczy posadzic lub odziedziczyc drzewa i trawe machnąć. Gdzie niegdzie jakis krzak i pozamiatane. Ty masz 2000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.09.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Mam 2000 i to wcale nie jest tak jak piszesz. Trawa to największa zaraza w ogrodzie jeśli ma być ładna. Utrzymanie bez chwastów jest i drogie, i kłopotliwe. I pokoś to sobie wokół krzewów i drzew, to zobaczysz jak fajnie się uszarpiesz. Po to robię rabaty, sadzę trawy ozdobne i różne zadarniacze, żeby mieć mało trawnika i o nieskomplikowanym kształcie do koszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.09.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 mój mąż uwielbia kosić miedzy drzewami :rotfl: jego mina kiedy mówie o sadzenu nowych drzew jest bezcenna ale chwastów nie ma... byłam ostatnio na obchodzie, i tylko jedne miejsce z perzem znalazłam... 40 arów mąż kosi w 3 godziny w tym zabawa miedzy drzewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts