enedue 13.04.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 no właśnie miałam o tym myciu pisać I zabierają jednak sporo światła. Ale fakt, wyglądają pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.04.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) mój szpros 3 cm - zabiera 5 cm światła - słonce świeci pod kątem. okien na szczęście nie myję się codziennie inny rozwiazaniem jest wzięcie Pani do mycia okien mam jedną już na oku jakbym sama zaniemogła kiedyś.. na globusa Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.04.2015 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 szprosy, co tam szprosy, o szprosach będzie jutro u mnie się teraz buduje, b u d u j e ! matko wszystkie wku%$#&^ przeszły jak ręką odjął jakie to male, część mieszkalna jest mini, natomiast garaż jest olbrzymi, jutro na spokojnie się rozejrzę i zrobię zdjęcia uff ta budowa to taka huśtawka emocjonalna, użeranie się z wykonawcą, załatwianie materiałów, podejmowanie decyzji, wydawanie grubej kasy, ale efekty, tfu tfu tfu 3 razy przez lewe ramię, coby nie zapeszyć dobrej nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 13.04.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 to normalne, zawsze wydaje się małe na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.04.2015 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 super !!!! najszybszy etap, kiedy mury idą do góry, widać postępy pracy, cegła po cegle, pojawia się ściana, później gotowy domek "prawie" do zamieszkania. u mnie tylko łazienka na dole wydawała się w sam raz jeżeli chodzi o rozmiar w trakcie budowy reszta standardowo za mała później to już wszystko było za małe patrzyłam na Twoje okna - w zasadzie szprosy wychodzą równe we wszystkich oknach - pola 35 cm - kwadraty - czyli jak moje drzwi balkonowe. można pokombinować rożne warianty podziałów. zaczęłam sobie je na brudno z ciekawości rozrysowywać. Jak już murujesz to przypilnuj dokładnie wysokości okien - zwłaszcza, że masz je w kuchni - blat będzie sie łączył z parapetem? sprawdź sobie na jakiej wysokości najlepiej ci sie pracuje i tak zrób okna (uwzględnij 3-4 cm blatu). Nie wiem co z tym tarasem, masz tam te ozdobne ozdobniki, nie wiem czy się wcisną większe drzwi, a jeszcze jakieś światełko trzeba tam dać po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.04.2015 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 już mam dziurę okienna na wysokości 90 cm licząc jeszcze 30 cm na wylewki i docieplenie podłogi, zresztą dziś sama pomierzę, bo tak mi wczoraj demonstrował 1 pan, a ile w tym prawdy to nie wiem a w ogóle teraz sprawdziłam te 90 cm od podłoża, cholera mało, nisko jakoś na wysokości biodra ma mi zaczynać się okno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 no tak na 90 cm... w sumie to chyba czasem niżej są te okna? 90 cm to standardowa wysokość dla okien. a tam gdzie mieszkasz na jakiej wysokości masz okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 14.04.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 u mnie zaczynają się na wysokości kolan co prawda nie w kuchni. Tam od podłogi balkon. Zależy jak chcesz mieć, parapet z blatem czy nad blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.04.2015 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 tam gdzie mieszkam mam na wysokości 150 cm i dodatkowo to ściana z kaloryferem w ogóle niezabudowana żadnym sprzętem agd ani szafkami, więc nie mam wyobrażenia no niby wiem, że 90 cm to standard ponoć przy moim wzroście znowu nie aż takim wysokim (171 cm), te 90 cm przypadają mi na grzebień kości biodrowej, czyli znowu nie tak wysoko, a że nie jestem w domu i nie mam jak skonfrontować swojej własnej wysokości blatu kuchennego, to panikuję tu parapate z blatem, bo jakbym chciała nad blatem, to przynajmniej z 15 cm powyżej, a to na okno w pokoju na piętrze też rzutowałoby podniesieniem (okna są na tej samej wysokości aby zachować symetrię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 ja mam 172 cm wzrostu i 90 cm blatu są idealne. okna na wysokości 150 są za wysoko, miałabyś w domu jak w kurniku ciemno i depresyjnie. Nie zmieniaj już wysokości okien w domu, zwłaszcza od strony frontu, bo zniszczysz całą elewacje, im większe okna tym ładniej. w klasycznym domu muszą być klasyczne okna - wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.04.2015 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) nie zmieniam, nie zmieniam, złapałam wykonawcę, mam projekt poprawiony, że otwór kuchenny ma być na wysokości 94 cm plus 25/26 cm na wszelkie wylewki, instalacje zwęziłam wejście do salonu, jak myślicie przedłużyć pustakami (to ściana nośna) o te 50 cm czy wstawić plyty k-g i zatynkować ? Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.04.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) postaw pustaki będzie stabilniej, mniej roboty, i chyba taniej? dlaczego zwęziłaś? fajnie było u mnie takie węższe przejście jest z wiatrołapu do holu - 120 cm - wstawiłam tam drzwi dwuskrzydłowe z przeszkleniami a blat połączony z parapetem jest ekstra, powierzchnia wielka się robi jak boisko do piłki tylko nie dawaj tam zlewu a zwykły blat. Będziesz mieć super doświetlony blat roboczy, do późnego wieczora można korzystać z kuchni bez palenia światła Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.04.2015 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 ze 180 zwęziłam na 120, jeszcze pomyślę, bo dostawa silki na czwartek będzie i dopiero będą kontynuować murowanie mam inny problem wieczorem wstewię zdjęcie okna w kuchni, zrobili mi wysokość na 5 pustaków plus zaprawa i pierwszy podklad da razem nie więcej niż 102 cm, pytam się wykonawcy gdzie jest kolejne 18, przecież pustak ma wysokość 19,8cm, to chyba sensownie dać jeszcze jeden rząd, a on mi na to, że będzie coś przycinał, ja rozumiem, że się nie znam, ale matematyka jest prosta, albo jest te 120 cm od podłoża albo ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.04.2015 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 tylko nie dawaj tam zlewu a zwykły blat. Będziesz mieć super doświetlony blat roboczy, do późnego wieczora można korzystać z kuchni bez palenia światła mam juz zlew zaplanowany, tak de facto nie wiem, czy mam jeszcze ruchy na zmiany, nawet nie w sensie położenia instalacji, ale funkcjonalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.04.2015 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 oczywiście nie potrafię z mojego telefonu fotki wstawić, chyba prześlę na fb i dopiero zapiszę Emilko przeglądam katalog do porannej kawy, tylko powiem: o raju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.04.2015 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 co polecacie do zdjęć ? najlepiej darmowego, ani z tiny nie umiem skorzystać ani z imageshack eh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.04.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ok lecę z tinypic, pewnie za 3 miesiące będą już usunięte wejście do garażu http://pics.tinypic.pl/i/00655/e3i7ry32v6bk.jpg okno kuchni, widać wysokość 5 pustaków, czyli 99 cm plus zaprawa góra 102 cm, wykonawca chce coś tam sztukować kawałkami 10 cm podnieść okno, ale z kierownikiem budowy doszliśmy do wniosku, że 6 pustak i po sprawie, da to 120 cm i będzie ok http://pics.tinypic.pl/i/00655/352fghkoahxq.jpg okno w salonie na zachód http://pics.tinypic.pl/i/00655/zjek0f1oi4a9.jpg łazienka i wyjście z pomieszczenia gospodarczego http://pics.tinypic.pl/i/00654/ddi76sudl7u3.jpg swoją drogą naprawdę te wszystkie pomieszczenia wydają się być mikroskopijne, jedynie garaż wydaję się być ok, wiem, wiem, że takie wrażenie jest, ale i tak trudno to zaakceptować i uwierzyć, że do salonu coś więcej niż sofa wejdzie ponownie wjazd do garażu http://pics.tinypic.pl/i/00655/1vgjgsjpr5vu.jpg wyjście na taras http://pics.tinypic.pl/i/00655/xduqtf1c9h1x.jpg wejście a w sumie wyjście z salonu, po lewej stronie przedłużam ścianę nośną http://pics.tinypic.pl/i/00654/zogfcl7ifg9w.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 15.04.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Równiutko i bielutko, a i zdjęcia takie stylowe, z nutką nostalgii kolorystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.04.2015 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 stylowe ) po prostu kiepski telefon szukając ciemnych okien do jasnej elewacji znalazłam taki przykład: http://okna-gotyk.pl/attachments/Image/DSC_0307%3D20%3D28Copy%3D29_1.JPG?template=generic miodzio co ? ) oczywiście u mnie nie planuje szyldu natur hause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.04.2015 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ale tutaj:http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/14811468.jpg nie bardzo wiem, jak się odnieść, te ciemne okna mnie tak nie rażą w białych ramach, jak sąsiedztwo białych drzwi tarasowych przy tych oknach, jakoś nie widzę spójności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts