Emila3000 01.10.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 u mnie dom jest na gładko klejem to styropianu otynkowany, na to podkład z piaskiem kwarcowym i farba najzwyklejsza ze wszystkich u Iwonki na śląsku chyba musi być cś troszkę lepszego bo powietrrze zanieczyszczone Ale dom w starym stylu musi być troszkę przybrudzony i pokryty patyną ceny nie pamieam, ale na bank taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 01.10.2015 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Bejaro podrzuć mi proszę na pw namiary, dam im dane do wyceny, zadowolona z nich jesteś ? Emi chyba warunki terytorialne nie były extra uwzględnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 01.10.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Odpisałam. Tynk u mnie Kabe silikonowy czy silikatowy bo taki mam na domu teraz i jest ok ,fakt malowaliśmy go farbą Kabe tą własnie dziwną czyszczącą i to działa. A bonie gotowa sztukateria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.10.2015 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 dzięki bonie robione, chyba, że źle zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.10.2015 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (edytowane) natknęłam się na taką podłogę w necie, genialna! http://img.shmbk.pl/rimgsph/158855_52ae0371-f93c-41c6-8c62-a2e605837442_max_900_1200_boazeria-angielska-atmanstyl-hol-przedpokoj-styl-klasyczny.jpg Edytowane 2 Października 2015 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.10.2015 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 heloł po weekendzie ) potrzebuję na cito wiedzieć na jakiej wysokości montować drzwi tarasowe i wejściowe ??? instalacje ocieplenie wylewka plus płytka podłogowa plus jeszcze jakiś zapas ? pomożecie towarzyszki ? buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.10.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 u mnie są panele i przy drziach tarasowych mam wykończenie listwą - wiec dodatkowe 0,5 cm. albo grubość parkietu w salonie pod płytkę klej musi wejsć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.10.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 pamiętaj też o wysokości zwyklych okien - tzn okna w kuchni. musi być na wysokości blatu kuchennego, weź na to poprawkę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 U mnie okna tarasowe są specjalnie przerobione przez producenta, żeby otwierały się na zewnątrz. Dzięki temu mam podłogę w salonie zrównaną z ramą okna. Nie mam progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.10.2015 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 w kuchni mam 116 cm, ale nie pamiętam na jakiej wysokości blat ustaliłam czy na 85 czy 90 cm, to by dawało 26 lub 31 cm luzu na instalacje i wylewki,poszukam w postach ale wydaje mi się, że temat był opanowany dobra znalazłam 90 cm, czyli 26 musi mi wystarczyć na styropian wylewki i kafle w kuchni, nie liczę tych cm o które taśma montażowa czy tam pianka podniesie mi wysokość okna, czy powinnam to też uwzględnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.10.2015 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Pestko funkcjonalnie to się sprawdza ? są jakieś minusy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.10.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 blat w kuchni też ma rózone grubości, co musisz wziąć pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.10.2015 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 to chyba dopiero na etapie wykonywania/urządzania kuchni, bo w sumie mała różnica ile gruby blat, ważne że na danej wysokości się kończy ? zastanawiam się, czy jednak tarasowych drzwi nie zrobić przesuwnych, zawsze więcej miejsca, myślicie, że to dobry pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 05.10.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 A dlaczego blat w kuchni musi być na wysokości okna? U mnie okno będzie 30 cm nad blatem, bo np. mam na całą szerokość ściany (280 cm okno) i jak postawię czajnik, ekspres czy chlebak to by tak głupio było widać z drugiej strony Widziałam też u kogoś w dzienniku, że nie wyszło i ktoś ma blat wyżej niż parapet - wyszła taka fajna obniżona półka z tego na np. doniczki z ziołami, za to półka jest doskonale widoczna zza okna, więc musi być porządek w ziołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Pestko funkcjonalnie to się sprawdza ? są jakieś minusy ? Nie ma minusów. a najważniejsze, że się prostu się nie potykam. Mamy tak już kilka lat. Trzeba tylko pamiętać o corocznej konserwacji, bo nasze okna są drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 to chyba dopiero na etapie wykonywania/urządzania kuchni, bo w sumie mała różnica ile gruby blat, ważne że na danej wysokości się kończy ? zastanawiam się, czy jednak tarasowych drzwi nie zrobić przesuwnych, zawsze więcej miejsca, myślicie, że to dobry pomysł ? Zapytaj np. Chloe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.10.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Iwonko pomyślałam trochę i blat będzie leżał na cegłach, czyli szafki kuchenne skończą się zaraz tak jak się zaczyna otwór kuchenny. parapet jest rewelacyjnym przedłużeniem blatu - zawsze to dodatkowe 20-30 cm na szerokości blatu. zresztą jak to technicznie zrobić??? jedno okno frontowe w klasycznej elewacji będzie wyżej podniesione??? czy wszystkie okna w calutkim domu na 120 robic????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 05.10.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 W klasycznej elewacji to chyba szafki dopasowują się do okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 05.10.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Okna tarasowe otwierane normalnie też teraz mogą mieć już niski próg.Ja mam rozsuwane , zawsze takie chciałam,po pierwsze można zrobić większy podział czyli okno na pół.no i przeciąg im nie straszny-postawić blisko okna coś można,ale Ty chyba i tak dzielisz na 3 z powodu szprosów. Co do blatu w kuchni jak kto woli u mnie będzie zrównany z blatem,teraz mam wyżej i chcę odmiany,minus taki ze muszę mieć baterię podokienną,bo nie mam dzielonych tylko jednoslrzydłowe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.10.2015 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 immoral, bo jakoś tak mi pasi estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts