malroy 12.11.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Witajcie, Chodzi o hotel. Po rozbudowie obiektu dwa lata temu, od czasu do czasu na niektórych pokojach i w kilku miejscach hotelu czuć kanalizację. Czasami jest bardziej intensywnie, czasami czuć lekko. Nie wiemy jaka jest przyczyna pojawiania się brzydkiego zapachu. Bardzo chętnie podejmę współpracę z osobą, która by zawalczyła z tematem, oczywiście odpłatnie. Chodzi o województwo kujawsko-pomorskie. A może macie informacje co mógłbym w takim wypadku zrobić? pozdrawiammalroy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Wirus- 12.11.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 jeżeli ścieki odprowadzane są do szamba to sprawdziłbym czy jego odpowietrzenie nie jest zatkane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 13.11.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 A może macie informacje co mógłbym w takim wypadku zrobić? Spróbuj tego. Popytaj w lokalnym zakładzie kanalizacji o usługę takim zadymiaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malroy 13.11.2014 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 dzięki za odpowiedzi. Dobudowywane było piętro budynku w tym pokoje, w każdym łazienka. Płukaliśmy kanalizację pod ciśnieniem. Najprawdopodobniej są to problemy z odpowietrzaniem, ale nie jestem w stanie sam tego zdiagnozować i szukam pomocy. Niedowiarek dzwoniłem do firmy, którą podałeś, ale niestety usług nie robią, sprzedają tylko sprzęt. Macie pomysł jak temat ugryźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 13.11.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 dzięki za odpowiedzi. Dobudowywane było piętro budynku w tym pokoje, w każdym łazienka. Płukaliśmy kanalizację pod ciśnieniem. Najprawdopodobniej są to problemy z odpowietrzaniem, ale nie jestem w stanie sam tego zdiagnozować i szukam pomocy. Niedowiarek dzwoniłem do firmy, którą podałeś, ale niestety usług nie robią, sprzedają tylko sprzęt. Macie pomysł jak temat ugryźć? Czy w czasie dobudowywania pietra, kanalizacja zostala wyporowadzona ponad dach? marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 15.11.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 I ja pomyślałem od razu o tym o czym pisze Jastrząb. Nie tylko ponad dach ale powyżej wywiewu wentylacji grawitacyjnej. Jeżeli jest wpuszczona w wolny kanał wentylacyjny i jest na tym samym poziomie (wysokości) to w momencie przyduchy/cofki cały smrodek z kanalizacji jest zasysany do wnętrza.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 16.11.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Jeżeli jest wpuszczona w wolny kanał wentylacyjny i jest na tym samym poziomie (wysokości) to w momencie przyduchy/cofki cały smrodek z wywiewu wentylacji grawitacyjnej. kanalizacji jest zasysany do wnętrza. Nie tylko Wystarczy (jak tu już ktoś pisał), że nawet przy "poprawnym" wyprowadzeniu odpowietrzenia do oddzielnego kanału wentylacyjnego (umieszczonego wyżej, ale zbyt blisko kanałów W.G.) też w przypadku częstej "cofki" ten wszędobylski smrodek lubi się pojawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malroy 20.01.2015 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 witam, odnawiam temat bo z problemem walczę cały czas. Przewody wentylacyjne z kanalizy zostały włożone, każdy w osobny kominek. Niestety to nic nie pomogło. Smród jak był tak jest, pojawia się w różnych częściach budynku, czasami bardziej intensywnie, czasami mniej. Macie jeszcze jakieś pomysły? Jak można ugryźć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 21.01.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 odnawiam temat bo z problemem walczę cały czas. Przewody wentylacyjne z kanalizy zostały włożone, każdy w osobny kominek. Niestety to nic nie pomogło. Jeśli w oddzielnych kominkach, to jak daleko od siebie ich wyloty? Możesz wstawić jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts