fotohobby 12.11.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Czy ktoś miał okazję porównywać podbitki tych producentów na ?Interesują mnie ewentualne róznice w kolorze, fakturze, połysku i w sztywności.Gamrata widziałem, Vox jest nieco tańszy, ponoć sztywniejszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.11.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Czy ktoś miał okazję porównywać podbitki tych producentów na ? Interesują mnie ewentualne róznice w kolorze, fakturze, połysku i w sztywności. Gamrata widziałem, Vox jest nieco tańszy, ponoć sztywniejszy.... Ja mam podbitke Vox. Ma ciekawsza strukture i w kolrze zloty dab wg mnie wyglada o niebo lepiej od Gamrata. Sztywnosc Vox jest ok. Niestety nie porownalem jej z Gamratem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.11.2014 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Mnie interesuje antracyt, zależy mi na tym, by nie wpadał w odcien niebieskiego i nie blyszczał sie zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 13.11.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Wiesz co, ja kupowałem w sklepie, gdzie mają boryszewa, gamrata i bryze. Kupowalem na szybkiego niestety, zakupiłem złoty dąb gamrata. Podbitka ładna, nie widziałem innych, ale ta jest ok. Jeśli chodzi o sztywność, to za sztywna jak będzie, to na krótkich elementach możesz mieć trudość ze zgięciem i włożeniem w listwę. Mozna to robić przez wsuwanie, ale potem trzeba zatrzasnąć. Dobry ruszt i sztywność nie powinna odgrywac tutaj jakiejś znaczącej roli. Ja np zwracałem uwagę na długość, bo przy odcinkach 3 m zostawało mi 10 cm odpadu, a przy 4 albo 3,6 już zostawały długie kawałki. Jesli chodzi o kolor - poszukaj w necie i poproś o przesłanie bezpłatnych próbek. Wtedy będziesz miał na własne oczy porównanie, bo odczucie kolorów u ludzi to pojęcie bardzo względne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.11.2014 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Znalazlem na miejscu sprzedawców Gamrata i VOXa. Miałem na budowie wzorniki.Moje obserwacje: Gamrat jest ciemniejszy (piszę o graficie) i ma trochę bardziej naturalny rysunek drewna.Ładniej też wyglądają elementy perforowane.Grubosć i sztywność porównywalna. Na mojej budowie Gamrat miał kolor zblizony do obrobek blacharskich, VOX do koloru stolarki okiennej.Wybrałem Gamrata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
123budujemy 11.01.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Ja samodzielnie montowałem panele podbitkowe firmy gamrat, w kolorze ciemny brąż, robiłem na stelażu z łat drewnianych. Nie mam żadnych zastrzerzeń co do jakości tych paneli, wg mnie podbitka z pcv zdecydowanie ładniej prezentuję się na domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.nowak.67 10.02.2015 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Mi się VOX też bardziej podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eryk_0133 10.02.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ja osobiście wole gamrata zalety to dobra jakość podbitki długa gwarancja na podbitkie i mi się na prawdę fajnie gamratem fajnie robi jotki się ładnie układają a sztywność jest odpowiednia a wady również mają a jedna z głównych to kolorystyka duży wybór ale moim zdaniem nie trafne są trochę te kolory wybór podbitki to 50 % sukcesu podbitka musi być odpowiednio zrobiona odpowiednie luzy zostawione konstrukcja odpowiednia Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes80 28.09.2015 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 A stosował ktoś z Was podbitke komorowa ledis ? Sa w marketach obok voxa , trochę droższe, ale sztywniejsze. Pytanie czy warto dopłacać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts