otton 12.11.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Hydraulicy się nie wysilili i mam taki jak na zdjęciach układ rozdzielaczy dla 100 % podłogówki (plus 3 grzejniki dla tej samej temperatury co podłogówka) bez rotametrów tylko na zwykłych zaworkach. Pytanie co można z tym zrobić i jak to wyregulować ? Pętle mają od 30 do 50 m ( no właśnie) Obwodów mam 20 plus 3 dla grzejników (dla tej samej temperatury co podłogówka) Czy da się to jakoś wyregulować czy niestety konieczna zmiana rozdzielaczy na takie z rotametrami ? Coś tam próbuję przykręcać, ale chyba z miernym skutkiem, bo mam małą różnicę zasilania i powrotu tj. ok 4-6 stopni. Na dokładkę rozdzielacz górny nie jest na poziomie poddasza, ale pod sufitem kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 13.11.2014 01:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 rozdzielaczem do kaloryferów nie wyregulujesz podłogówki, całe szczęście że przy w miarę równych pętlach samo się wszystko powinno wyregulować (samoregulacja grzejników niskotemperaturowa) czyli w praktyce możesz sobie sterować tylko temperaturą zasilania i regulować tym temperaturą w całym domku jednocześnie (większości ludzi to wystarcza, bo sterowanie każdym pokojem z osobna to przerost formy nad treścią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigrw 16.11.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 pytanie podstawowe....? jaki masz problem....? coś nie grzeje....? nie działa...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.11.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Niech zgadnę, usluga z materiałem dostarczonym, przez wykonawcę ? Jakąs regulacje tym przeprowadzisz, musisz tylko pamietać, ze reakcja podlogówki na zmiany to kilkanaście godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts