miloszenko 13.11.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Warto posłuchać. Głośny, duże zużycie prądu i sterowany triakiem. Nie spodziewam sie, ze bedzie cichszy niz Brink, ale go sobie odpowiednio zabuduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 13.11.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Birnk nie jest cichy. A zabudować się nie da, bo to kanały "niosą". Poza tym, wie Pan jak wygląda sterowanie triakiem? On nie zmniejsza napięcia tylko przerywa je. Daje, obrazowo pisząc, szpilki . Im wolniej ma chodzić tym przerwy są dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 13.11.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Birnk nie jest cichy. A zabudować się nie da, bo to kanały "niosą". Poza tym, wie Pan jak wygląda sterowanie triakiem? On nie zmniejsza napięcia tylko przerywa je. Daje, obrazowo pisząc, szpilki . Im wolniej ma chodzić tym przerwy są dłuższe. Brink jest cichy, mialem ponad 2 lata, to jest wyjatkowo ladnie i porzadnie wykonany reku. Triaka mam w garderobie, steruje 3 wentylami, stojac metr od niego nie wiem ze dziala, nie widze problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 13.11.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 To jedna z głośniejszych central. Dlaczego Pan nie kupi np. Brookventa 1.2 Wentylatory DC 11-12W przy 100m3/h wymiennik RS 160. Z kanałami izolowanymi skrzynkami i anemostatami - do 4500zł na 80m2. brutto 23%. Z kanałami PE 5000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 13.11.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 To jedna z głośniejszych central. Dlaczego Pan nie kupi np. Brookventa 1.2 Wentylatory DC 11-12W przy 100m3/h wymiennik RS 160. Z kanałami izolowanymi skrzynkami i anemostatami - do 4500zł na 80m2. brutto 23%. Z kanałami PE 5000? Wolalem ta roznice przeniesc na izolacje. Ja za reku z rurami dalem niecale 3 tys. Poza tym nigdzie nie widzialem Brookventa pozniej 4 tys brutto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 13.11.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Wolalem ta roznice przeniesc na izolacje. Ja za reku z rurami dalem niecale 3 tys. Poza tym nigdzie nie widzialem Brookventa pozniej 4 tys brutto... Może Pan tylko w drogich sklepach patrzył. za 4000 z kanałami izolowanymi ( nie chińskimi sonolight) też idzie kupić, tyle, że nie w necie. A 1500 kWh-2000kWh co roku zostaje Edytowane 13 Listopada 2014 przez Tomasz Brzęczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnick 13.11.2014 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Ok, to gdzie można kupić taką centralę za 4k ?Takich za 6k nie biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 14.11.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Ok, to gdzie można kupić taką centralę za 4k ? Takich za 6k nie biorę pod uwagę. Na 80 m2 za 4000 z kanałami wentylatory EC wymiennik RS160 - cichuteńkie... Na Bartyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnick 14.11.2014 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Jeśli to nie tajemnica to chciałbym wiedzieć jaki to model/firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnick 17.11.2014 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Kontynuując temat... 1.Po telefonie "na bartycką" jakiś miły Pan zaproponował mi zestaw za 6k. Poinformowano mnie szczerze, że tańsze robi DOSPEL.2.Znalazłem jeszcze ISIS 2VV za 4k, BRINK EXCELENT 180 za 4,1k. (z8% VATEM) ale to max co biorę pod uwagę.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.11.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Ad1 Może się nie do tego pawilonu dodzwoniłeś ? Jak juz tak sobie pułap cenowy podniosłeś, to sprawdż to: http://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-Kinetic-B-125-446342/2133 "To" mam od trzech mięsiecy, ale dopiero po zimie będę oceniał. "Pan z Bartyckiej" twierdzi, że "to" się w Anglii po 2tys kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnick 17.11.2014 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Może nie dodzwoniłem się tam gdzie miałem, ale nikt mi numeru nie podał- znalazłem firmę wentylacyjną na bartyckiej. Wydaje mi się, że chodzi o Warszawę, bo oni nigdy "nie muszą" podawać z jakiego miasta. :-/ Gość po drugiej stronie kabla nie był tak pewny swego jak TB, więc nie wiem czy to on. Co do tego KINETICA: Cichy? Ile kosztują filtry/zamienniki? Czy dostawca/sprzedawca pomocny? Ile gwarancji? Sam instalowałeś? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.11.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Cichy, instalowałem sam, cen filtrow nie znam, bo nawet nie szukalem. Ma metalowe ramki, wiec wystarczy tkanina filtracyjna, igla, nitka i źona Sprzedawca kompetentny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.11.2014 03:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 2.Znalazłem jeszcze ISIS 2VV za 4k, BRINK EXCELENT 180 za 4,1k. (z8% VATEM) ale to max co biorę pod uwagę. To cena z kanałami anemostatami i skrzynką rozdzielczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.11.2014 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Ad1 Może się nie do tego pawilonu dodzwoniłeś ? Jak juz tak sobie pułap cenowy podniosłeś, to sprawdż to: http://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-Kinetic-B-125-446342/2133 "To" mam od trzech mięsiecy, ale dopiero po zimie będę oceniał. "Pan z Bartyckiej" twierdzi, że "to" się w Anglii po 2tys kupuje Może podał by Pan, że się wyłącza przy mrozach - co jest ważniejsze a nie bzdury. Ja sprzedawałem po 2000 zł a nie mieszkam w Anglii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.11.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) Ja sprzedawałem po 2000 zł a nie mieszkam w Anglii! Nie "sprzedawałem", a "sprzedałem": JEDNĄ sztukę z ekspozycji. Nawiew działa do -10C Nagrzewnica 600W ze sterowaniem to koszt 350zł Wymiennik RC160, o ile dobrze kojarzę. Nowa wersja działa od -20C a najprawdopodobniej różni się tylko softem. Edytowane 18 Listopada 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.11.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Nie "sprzedawałem", a "sprzedałem": JEDNĄ sztukę z ekspozycji. Nawiew działa do -10C Nagrzewnica 600W ze sterowaniem to koszt 350zł Wymiennik RC160, o ile dobrze kojarzę. Nowa wersja działa od -20C a najprawdopodobniej różni się tylko softem. Nie jedną a 10 ( tyle było na palecie) nie opłaca się sprowadzać jednej - koszt transportu 10 i jednej jest podobny. 600 W nagrzewnica zimą do 100m3/h? Jej bezpiecznik wywali zaraz po włączeniu. Jak Pan czytał : 2.Znalazłem jeszcze ISIS 2VV za 4k, BRINK EXCELENT 180 za 4,1k. (z8% VATEM) ale to max co biorę pod uwagę. Chyba już lepiej Brinka, z kanałami i skrzynką kosztuje 4000. nawet jak bez oszukiwania ( że z montażem) to z VAT 23% wychodzi 4700 . ma Pan Brinka i skrzynkę i kanały izolowane i anemostaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.11.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Nie jedną a 10 ( tyle było na palecie) nie opłaca się sprowadzać jednej - koszt transportu 10 i jednej jest podobny. 600 W nagrzewnica zimą do 100m3/h? Jej bezpiecznik wywali zaraz po włączeniu. Weż już przestań Pań krecić. W rozmowie telefonicznej wyraznie powiedział Pan, dlaczego ten ostatni Kineticzekspozyxji był tak tani, miał Pan nawet żal do nabywcy, ze niaładnie pojachał na Pana uczuciach - stąd dostał taką cenę. Co do nagrzewnicy, to niech cię Pan już nie osmiesza. Jakis tydzień temu dałem Panu link do nagrzewnicy 2kW, której do pracy wystarczał przepływ 120m3/h. Nagrzewnica 600W, temperatura powietrza -10C, przepływ 100m3/h i wywalajace zabezpieczenia.... Nie, to tylko Tomik Bajek mogł wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 18.11.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Weż już przestań Pań krecić. W rozmowie telefonicznej wyraznie powiedział Pan, dlaczego ten ostatni Kineticzekspozyxji był tak tani, miał Pan nawet żal do nabywcy, ze niaładnie pojachał na Pana uczuciach - stąd dostał taką cenę. Co do nagrzewnicy, to niech cię Pan już nie osmiesza. Jakis tydzień temu dałem Panu link do nagrzewnicy 2kW, której do pracy wystarczał przepływ 120m3/h. Nagrzewnica 600W, temperatura powietrza -10C, przepływ 100m3/h i wywalajace zabezpieczenia.... Nie, to tylko Tomik Bajek mogł wymyśleć. Tylko mogę współczuć. Ja piszę o nagrzewnicy Pan o linku. Żyje Pan w e-świecie. Link to nie cała prawda! A tę ostatnią sprzedałem za 3000, z kompletem kanałów skrzynek i anemostatów. Nie podobało mi się, że przy mrozach się zatrzymują. Później to zmieniono, ale ja już do tego nie wróciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.11.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Niech pan sobie kupi ta nagrzewnicę i przemierzy na swoim stanowisku badawczym Będzie okazja do sprostowania. Jak Pan się zmieści w ciągu 10 dni, to Pan odeśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts