Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki rekuperator do małego (80m2) domu.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Birnk nie jest cichy. A zabudować się nie da, bo to kanały "niosą". Poza tym, wie Pan jak wygląda sterowanie triakiem? On nie zmniejsza napięcia tylko przerywa je. Daje, obrazowo pisząc, szpilki . Im wolniej ma chodzić tym przerwy są dłuższe.

Brink jest cichy, mialem ponad 2 lata, to jest wyjatkowo ladnie i porzadnie wykonany reku.

Triaka mam w garderobie, steruje 3 wentylami, stojac metr od niego nie wiem ze dziala, nie widze problemu.

To jedna z głośniejszych central. Dlaczego Pan nie kupi np. Brookventa 1.2 Wentylatory DC 11-12W przy 100m3/h wymiennik RS 160.

Z kanałami izolowanymi skrzynkami i anemostatami - do 4500zł na 80m2. brutto 23%. Z kanałami PE 5000?

Wolalem ta roznice przeniesc na izolacje. Ja za reku z rurami dalem niecale 3 tys.

Poza tym nigdzie nie widzialem Brookventa pozniej 4 tys brutto...

Wolalem ta roznice przeniesc na izolacje. Ja za reku z rurami dalem niecale 3 tys.

Poza tym nigdzie nie widzialem Brookventa pozniej 4 tys brutto...

Może Pan tylko w drogich sklepach patrzył. za 4000 z kanałami izolowanymi ( nie chińskimi sonolight) też idzie kupić, tyle, że nie w necie. A 1500 kWh-2000kWh co roku zostaje

Edytowane przez Tomasz Brzęczkowski

Ad1 Może się nie do tego pawilonu dodzwoniłeś ? :lol:

Jak juz tak sobie pułap cenowy podniosłeś, to sprawdż to:

http://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-Kinetic-B-125-446342/2133

"To" mam od trzech mięsiecy, ale dopiero po zimie będę oceniał.

"Pan z Bartyckiej" twierdzi, że "to" się w Anglii po 2tys kupuje

Może nie dodzwoniłem się tam gdzie miałem, ale nikt mi numeru nie podał- znalazłem firmę wentylacyjną na bartyckiej. Wydaje mi się, że chodzi o Warszawę, bo oni nigdy "nie muszą" podawać z jakiego miasta. :-/ Gość po drugiej stronie kabla nie był tak pewny swego jak TB, więc nie wiem czy to on. :-)

Co do tego KINETICA:

Cichy?

Ile kosztują filtry/zamienniki?

Czy dostawca/sprzedawca pomocny?

Ile gwarancji?

Sam instalowałeś?

Michał

Ad1 Może się nie do tego pawilonu dodzwoniłeś ? :lol:

Jak juz tak sobie pułap cenowy podniosłeś, to sprawdż to:

http://domwent.pl/pl/p/Centrala-wentylacyjna-Kinetic-B-125-446342/2133

"To" mam od trzech mięsiecy, ale dopiero po zimie będę oceniał.

"Pan z Bartyckiej" twierdzi, że "to" się w Anglii po 2tys kupuje

Może podał by Pan, że się wyłącza przy mrozach - co jest ważniejsze a nie bzdury. Ja sprzedawałem po 2000 zł a nie mieszkam w Anglii!

Ja sprzedawałem po 2000 zł a nie mieszkam w Anglii!

Nie "sprzedawałem", a "sprzedałem": JEDNĄ sztukę z ekspozycji.

Nawiew działa do -10C

Nagrzewnica 600W ze sterowaniem to koszt 350zł

Wymiennik RC160, o ile dobrze kojarzę.

Nowa wersja działa od -20C a najprawdopodobniej różni się tylko softem.

Edytowane przez fotohobby

Nie "sprzedawałem", a "sprzedałem": JEDNĄ sztukę z ekspozycji.

Nawiew działa do -10C

Nagrzewnica 600W ze sterowaniem to koszt 350zł

Wymiennik RC160, o ile dobrze kojarzę.

Nowa wersja działa od -20C a najprawdopodobniej różni się tylko softem.

Nie jedną a 10 ( tyle było na palecie) nie opłaca się sprowadzać jednej - koszt transportu 10 i jednej jest podobny.

600 W nagrzewnica zimą do 100m3/h? Jej bezpiecznik wywali zaraz po włączeniu.

Jak Pan czytał :

2.Znalazłem jeszcze ISIS 2VV za 4k, BRINK EXCELENT 180 za 4,1k. (z8% VATEM) ale to max co biorę pod uwagę.

Chyba już lepiej Brinka, z kanałami i skrzynką kosztuje 4000.

nawet jak bez oszukiwania ( że z montażem) to z VAT 23% wychodzi 4700 . ma Pan Brinka i skrzynkę i kanały izolowane i anemostaty.

Nie jedną a 10 ( tyle było na palecie) nie opłaca się sprowadzać jednej - koszt transportu 10 i jednej jest podobny.

600 W nagrzewnica zimą do 100m3/h? Jej bezpiecznik wywali zaraz po włączeniu.

Weż już przestań Pań krecić. W rozmowie telefonicznej wyraznie powiedział Pan, dlaczego ten ostatni Kineticzekspozyxji był tak tani, miał Pan nawet żal do nabywcy, ze niaładnie pojachał na Pana uczuciach - stąd dostał taką cenę.

Co do nagrzewnicy, to niech cię Pan już nie osmiesza. Jakis tydzień temu dałem Panu link do nagrzewnicy 2kW, której do pracy wystarczał przepływ 120m3/h.

Nagrzewnica 600W, temperatura powietrza -10C, przepływ 100m3/h i wywalajace zabezpieczenia....

Nie, to tylko Tomik Bajek mogł wymyśleć.

Weż już przestań Pań krecić. W rozmowie telefonicznej wyraznie powiedział Pan, dlaczego ten ostatni Kineticzekspozyxji był tak tani, miał Pan nawet żal do nabywcy, ze niaładnie pojachał na Pana uczuciach - stąd dostał taką cenę.

Co do nagrzewnicy, to niech cię Pan już nie osmiesza. Jakis tydzień temu dałem Panu link do nagrzewnicy 2kW, której do pracy wystarczał przepływ 120m3/h.

Nagrzewnica 600W, temperatura powietrza -10C, przepływ 100m3/h i wywalajace zabezpieczenia....

Nie, to tylko Tomik Bajek mogł wymyśleć.

Tylko mogę współczuć. Ja piszę o nagrzewnicy Pan o linku. Żyje Pan w e-świecie. Link to nie cała prawda!

A tę ostatnią sprzedałem za 3000, z kompletem kanałów skrzynek i anemostatów. Nie podobało mi się, że przy mrozach się zatrzymują. Później to zmieniono, ale ja już do tego nie wróciłem.