Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proszę o pomoc wstawiam foto

Recommended Posts

Bardzo proszę znających się na temacie,o skomentowanie zdjęcia fasady budynku. Czy to prawda że podczas wschodzenia słońca na tę ścianę fasady to niestety musi tak wyglądac, czy poprostu coś jest nie tak???

DSC_0090.jpg

Edytowane przez piotrekjordan
nieudane dodanie zdjecia

To estetyka tylko .. cóż widać ładnie gdzie prali kołki..

Od razu widzę większy problem, nie przemontowane okna w lico muru i zrobienie węgarka

Wypadało by dociągnąć na pełną grubość możliwie jak najniżej się da, najlepiej z odkopaniem gruntu w około i w ziemię.

Strasznie skromna izolacja ile 8-10 cm ..

O ile te kołeczki to jeszcze jako tako będzie można zgubić - albo inaczej "sprawić że będą mniej widoczne" - faktura ewentualna tynku, to w wypadku malowania będzą ładne pagórki. Ciekawym jeszcze jak się ów klajster ściany trzyma i ile go ogólnie dali...

A nie jest to już gotowy tynk ? mnie się widzi że to już po mszy.

Estetą aż takim wybrednym nie jestem. ale 15 % kosztów tutaj to treść .. a reszta to dodatki.

Szkoda że treści mało 8-10cm to mizeria, do tego okna nie przestawione, samo przestawienie okien to 1cm gratis ..

jak nie lepiej.

Trochę gruby ten "baranek"... Kołki wyglądają , no na razie próbują , jakby były całkiem na styropianie a siatką pod tynkiem z widocznymi zakładami .

Czy na siatkę położyli warstwę kleju ?

Może tylko roztarli to co się wycisnęło podczas klejenia siatki ?

Inna możliwość to dali najpierw siatkę apotem kołki..

po piersze klieili styropian no fakt 8 cm, ale bardziej mi zależało na wyprostowaniu i estetyce ścian niż na dociepleniu bo ogólnie dom jest ciepły. Potem kołkowanie i oczywiście klejenie siatki. Po przeschnięciu jeszcze raz nakładanie kleju, następnie szlifowanie i gruntowanie. A na koniec co niestety już jest faktem tynk silikonowy. I oto mam efekt