piotrekjordan 12.11.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 (edytowane) Bardzo proszę znających się na temacie,o skomentowanie zdjęcia fasady budynku. Czy to prawda że podczas wschodzenia słońca na tę ścianę fasady to niestety musi tak wyglądac, czy poprostu coś jest nie tak??? Edytowane 12 Listopada 2014 przez piotrekjordan nieudane dodanie zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.11.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 To estetyka tylko .. cóż widać ładnie gdzie prali kołki..Od razu widzę większy problem, nie przemontowane okna w lico muru i zrobienie węgarka Wypadało by dociągnąć na pełną grubość możliwie jak najniżej się da, najlepiej z odkopaniem gruntu w około i w ziemię.Strasznie skromna izolacja ile 8-10 cm .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.11.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 O ile te kołeczki to jeszcze jako tako będzie można zgubić - albo inaczej "sprawić że będą mniej widoczne" - faktura ewentualna tynku, to w wypadku malowania będzą ładne pagórki. Ciekawym jeszcze jak się ów klajster ściany trzyma i ile go ogólnie dali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.11.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 A nie jest to już gotowy tynk ? mnie się widzi że to już po mszy.Estetą aż takim wybrednym nie jestem. ale 15 % kosztów tutaj to treść .. a reszta to dodatki.Szkoda że treści mało 8-10cm to mizeria, do tego okna nie przestawione, samo przestawienie okien to 1cm gratis ..jak nie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.11.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Trochę gruby ten "baranek"... Kołki wyglądają , no na razie próbują , jakby były całkiem na styropianie a siatką pod tynkiem z widocznymi zakładami .Czy na siatkę położyli warstwę kleju ? Może tylko roztarli to co się wycisnęło podczas klejenia siatki ?Inna możliwość to dali najpierw siatkę apotem kołki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekjordan 12.11.2014 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 po piersze klieili styropian no fakt 8 cm, ale bardziej mi zależało na wyprostowaniu i estetyce ścian niż na dociepleniu bo ogólnie dom jest ciepły. Potem kołkowanie i oczywiście klejenie siatki. Po przeschnięciu jeszcze raz nakładanie kleju, następnie szlifowanie i gruntowanie. A na koniec co niestety już jest faktem tynk silikonowy. I oto mam efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.11.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Ciepły zależy z czego murowany, bo akurat mam porównanie do tego co było przed..mur prawdopodobnie dwa pustaki i pustka pośrodku.O ile to jest pustak pianowy, a nie ceramika czy żużel/ cegła to jakaś namiastka "ciepłego" jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.11.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Albo z kołkami coś nie teges było (za krótkie?) na niektóre krzywizny ścian, bo mnie wygląda trochę tak jakby kołki "wyskoczyły" ze ściany już po tym jak poszła siatka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts