Banan1a1 13.11.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Witajcie,Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Jesienią planuję zacząć budowę.Zerknijcie na takie wyliczenie i podpowiedzcie proszę czy ceny zaproponowane przez firmę budowlaną są do zaakceptowania.Firma jest z okolicy, działa głównie z poleceń, jakość wydaje się OK. Postawią mi do SSZ, więc nie będzie problemu, że poprzednia ekipa coś zawaliła itd... Dom będzie parterowy 170m2 całości. Poddasze nieużytkowe. Bardzo podobny projekt jest tu (może bez takiej ilości okien): http://www.studioatrium.pl/projekty-domow/S-GL-984-Soleo,962.html 1. Wykopanie fundamentów pod zbrojenie ław i zabetonowanie 89,5x50zł=4475zł2. Wylanie chudziaka 89,5x10zł=8903. Wymurowanie z bloczka betonowego do pkt. 0/0 89,5x55zł=4920zł4. Zasmarowanie 2x dysperbitem na zewn i w środku 180*6zł=700zł5. Ocieplenie fundamentów siatka + 2xklej 62,25*30zł=1960zł6. Zasypanie piaskiem i warstwowe zagęszczenie 1850zł7. Zalania chudziaka 171m2x8zł=1370zł8. Murowanie wszystkich ścian nośnych, kominów zaszalowanie wieńcyi podciągów, zazbrojenie wieńcy i podciągów. Zaszalowanie, wysteplowanie, zazbrojenie i zabetonowanie stropu, 209,5m2x170zł=35600zł Nie wiem jeszcze z czego budować? H=H czy Porotherm?Planuję dach pokryć blachodachówką, ze względu na dach dwuspadowy bez lukarn etc.Planuję zamknąć się z całościa w ok 350tys. Realne?Może buduje ktoś z Was taki dom? Dzięki serdeczne za każde cenne uwagi i odpowiedzi.Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oczko361 04.01.2015 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Bez ogrodzenia, podjazdu, i elewacji jak najbardziej tak. Budowe mojego domu planowałem zamknąć w 400 tyś i dał bym radę, gdyby nie wkroczyła moja żona przy wykończeniówce i nie zaczęła wybierać dachówki, kafli, parapetów, schodów, paneli i armatury, wtedy cena podskoczyła do 600 tys. Możesz zamieszkać za 350 tyś, ale będziesz mieć dom wykończony na siłe (czyt. najtańszymi materiałami), my wyszliśmy z założenia że dom budujemy na xxx lat dlatego lepiej dołożyć trochę więcej pieniędzy, ale dom wykończyć tak jak nam sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stalak 08.08.2018 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Witam jak schron pański?Prosze o kontakt ja sytułacja z wykonaniem.Sam buduje swoj schron i chetnie wymienie sie doswiadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts