Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2015 - dla tych co planują start w 2015 roku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas też dziś ekipa od murowania komina wymiękła :p

jutro przyjeżdża upragniona więźba na taras, a w środę mają panowie wchodzić na dach kończyć więźbę i zacząć pokrycie dachu, prognozy niestety nie nastrajają zbyt optymistycznie

widzę,że kolor vinchester nie tylko nas zachwycił, to chyba teraz najpopularniejszy kolor okien :)

ile płacicie za elewacje za m2?

styropian, siatka,klej + tynk?

Edytowane przez malydomekpodlodzia

a u nas deszcz od wczoraj, a jutro mają tynkować elewację :o poza tym zimno, więc ogólnie aura nie sprzyja.

Co do elewacji to ja płacę 37 zł/m2 za styropian, klej, tynk. Byłoby 35zł/m2 ale jestem dosyć daleko muszą dojeżdżać. 300m2 elewacji będą robić w 8-9 dni. Praacuje 5 osób.

Witajcie

czy angazując na budowe ekipe budowlana do postawienia SSO czy też stanu deweloperskiego rozważaliście zatrudnienie własnego kierownika budowy?

Taka osoba w sumie lpeiej wszystkiego dogladnie niz kierownik budowy będący "na stanie" ekipy budpowlanej wielu firm budowlanych.

Jeżeli tak - jakie są średnio oczekiwania finansowe takich osób?

Pozdrav

Witajcie

czy angazując na budowe ekipe budowlana do postawienia SSO czy też stanu deweloperskiego rozważaliście zatrudnienie własnego kierownika budowy?

Oczywiście, kier-bud nie powinien być w jakikolwiek sposób związany z wykonawcami, ma im patrzeć na ręce i wszystkiego pilnować. Dobrze byłoby natomiast żeby "dobrze żył" z urzędnikami w powiecie... :)

9=:jawdrop: te ceny za elewację to są za wszystko? Tak już na gotowo z wszelakimi warstwami? Na jakim styropianie i jakim systemem? Ja płaciłam prawie dwa razy więcej, a to i tak było najtaniej. Ehh, do tej pory myślałam, że fajnie że udało nam się dobrą i tanią ekipę znaleźć z wolnym terminem.....