Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas też dziś ekipa od murowania komina wymiękła :p

jutro przyjeżdża upragniona więźba na taras, a w środę mają panowie wchodzić na dach kończyć więźbę i zacząć pokrycie dachu, prognozy niestety nie nastrajają zbyt optymistycznie

widzę,że kolor vinchester nie tylko nas zachwycił, to chyba teraz najpopularniejszy kolor okien :)

ile płacicie za elewacje za m2?

styropian, siatka,klej + tynk?

Edytowane przez malydomekpodlodzia

a u nas deszcz od wczoraj, a jutro mają tynkować elewację :o poza tym zimno, więc ogólnie aura nie sprzyja.

Co do elewacji to ja płacę 37 zł/m2 za styropian, klej, tynk. Byłoby 35zł/m2 ale jestem dosyć daleko muszą dojeżdżać. 300m2 elewacji będą robić w 8-9 dni. Praacuje 5 osób.

Witajcie

czy angazując na budowe ekipe budowlana do postawienia SSO czy też stanu deweloperskiego rozważaliście zatrudnienie własnego kierownika budowy?

Taka osoba w sumie lpeiej wszystkiego dogladnie niz kierownik budowy będący "na stanie" ekipy budpowlanej wielu firm budowlanych.

Jeżeli tak - jakie są średnio oczekiwania finansowe takich osób?

Pozdrav

Do nas jutro przyjeżdża dachówka, akcesoria, okna dachowe i rynny, a w czwartek więźba. Niech no tylko ten śnieg stopnieje :mad: żeby się panom majstrom miło i sucho w słoneczku pracowało :yes:
Witajcie

czy angazując na budowe ekipe budowlana do postawienia SSO czy też stanu deweloperskiego rozważaliście zatrudnienie własnego kierownika budowy?

Oczywiście, kier-bud nie powinien być w jakikolwiek sposób związany z wykonawcami, ma im patrzeć na ręce i wszystkiego pilnować. Dobrze byłoby natomiast żeby "dobrze żył" z urzędnikami w powiecie... :)

Tez mam kierownika niezależnego, specjalnie szukałam takiego zeby w żaden sposób nie był powiązany z ekipą. Majster oczywiście jest średnio zadowolony bo wkurza go że to kierownik ma ostateczne zdanie, a on przecież wie lepiej.
U nas wczoraj zalali strop. Pogoda nam w sumie sprzyja, bo pada i nie trzeba tak podlewać. Teraz 2 tyg czekamy i potem kończą. A Wy robicie przerwę przez zimę, czy ciśniecie?
Quisquis - ja mam dwa stropy jeszcze do zrobienia i dach wiec czuje ze do zimy ciezko sie bedzie wyrobic, zwłaszcza ze ekipa tak sie uwija, ze na jeden strop potrzebują miesiąca...

ciśniemy ile się da :)

kierbuda mamy niezależnego i tak jest najlepiej

my płacimy 45 zł, dużo, ale z ekip które jeszcze mają czas w listopadzie tylko ta ekipa wzbudziła moje zaufanie

chyba,że ktoś jest z Łodzi i może polecić swoich?

9=:jawdrop: te ceny za elewację to są za wszystko? Tak już na gotowo z wszelakimi warstwami? Na jakim styropianie i jakim systemem? Ja płaciłam prawie dwa razy więcej, a to i tak było najtaniej. Ehh, do tej pory myślałam, że fajnie że udało nam się dobrą i tanią ekipę znaleźć z wolnym terminem.....

Ja płaciłam 40 zł grafitowe styro kleje siatki narożniki i tynk na gotowo,30 zł za osadzenie parapetu i 20 zł za gniazdka tzn puszki sama robocizna oczywiście,na Kabe

Podbitka tynkowana oddzielnie i drożej.

Zaraz, zaraz Wszamanka ale mowimy o samej robociznie. Bez materialu. Czyli klejenie styro, listwy startowej, listew APU, potem siatka z klejem, grunt, tynk. Parapety 25zl/szt. Podbitka PCV 25zl/mb
Z materiałem wyjdzie mi ponad 90zl/m2. Dokladnie jeszcze nie wiem, bo prace trwają i materiał trzeba dowozic. Ja robię 15cm grafit termoorganika, klej kabex, tynki Kabe. Czyli nie caly system.

ja utargowałam z 50 na 45, ale też nie jestem do końca usatysfakcjonowana, wszystkie ekipy do których dzwoniłam były w przedziale cenowym 38-40.

zastanawiam się jeszcze :]