mkasia 24.11.2015 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) Wywołana, do odpowiedzi przez mother, postanowiłam się Wam objawić I mimo że piszę tego posta 5 raz, bo jakiś error forum wyskakuje, nie tracę nadziei, że w końcu go doda Owszem, ja buduję w dryfixie i jestem bardzo zadowolona. Nasz dom powstaje naszymi ręcami (dwie pary rąk, moje i męza), wystawienie ścian parteru zajęło nam ok 70 godzin. Ściankę kolankową na 3 pustaki stawialiśmy w 4 godziny . I żeby nie było, wcale się nie spieszymy, to po prostu tak sprawnie idzie Tak jak pisała mother, warto dopilnować, żeby dryfix pochodził z cegielni w Dobrem. Nam ostatnie dwie palety trafiły się z Oleśnicy i na jakości jakieś -100% Śliwcok, na priv cosik Ci przesłałam, zerknij Edytowane 24 Listopada 2015 przez m*kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.11.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 (edytowane) Dziękuję bardzo zaś tam Ktosik za odpowiedź ! Dziennik masz bardzo obszerny, co nieco poczytałam Powiedz mi proszę, czy te silikaty pod wkład kominkowy leżą na wylewce, czy pod kominkiem wylewki nie robiłeś ? Coś tam doczytałam o betonie 30 cm, pod którym masz styropian, ale nie do końca rozumiem tą technikę, także będę wdzięczna za wyjaśnienie powszechniejszymi sformułowaniami Co do siatki ogrodzeniowej, to jakiej wysokości ją masz - 1,25 m czy wyższą ? W końcu mogę odpowiedzieć jak Bóg przykazał Obudowa jak i wkład stoi na wylewce 9cm z miksorketa pod którą nie ma izolacji tylko jest...25cm żelbetu Czyli jako fundament mam izolowaną płytę fundamentową zamiast ław.Taka wanna z twardego styro,w niej jest zrobione zbrojenie i do takiej wanny był wlewany beton.Na płycie nie mam izolacji,przyszła bezpośrednio wylewka dla nią. Siatkę mam wys.1,25m Cześć, mam pytanie odnośnie protokołu wygrzewania podłóg nie mam tego w umowie ze swoim instalatorem, a firma w której zamawiam deski podlogowe twierdzi że instalator ma obowiązek to wykonać. Ktoś coś wie na ten temat? Wszamanka ostatnio pytałaś o gotową umowę dla instalacji CO, jak widać warto pomyśleć jeszcze o tym protokole i cholernych karach umownych;) Instalator nie ma obowiązku zajmować się wygrzewaniem podłogi ponieważ trwa ona ok miesiąca a poza tym,nie zawsze jest czym wygrzać tą podłogę po zamontowaniu rurek wodnego ogrzewania Wygrzewanie podłogi jest w gestii samego inwestora. Edytowane 24 Listopada 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.11.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Cześć, mam pytanie odnośnie protokołu wygrzewania podłóg nie mam tego w umowie ze swoim instalatorem, a firma w której zamawiam deski podlogowe twierdzi że instalator ma obowiązek to wykonać. Ktoś coś wie na ten temat? Wszamanka ostatnio pytałaś o gotową umowę dla instalacji CO, jak widać warto pomyśleć jeszcze o tym protokole i cholernych karach umownych;) A czym grzejesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 24.11.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Arturo72 dziękuję za ino. Z tym wygrzewaniem wyszło tak, że instalator w końcu zgodził się je przeprowadzić ale mamy ekipy jeszcze, które gładzą szpachlują i wykonują jeszcze inne prace i prosili aby temperatura nie przekraczała 20stopni, póki co w domu są 22st jak ekipa skończy to spróbujemy mocniej podkręcić zgodnie z protokołem żeby do połowy stycznia posadzki wyschły.fotohobby PC panasonic t-cap 9kw i podłogówka po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 25.11.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 fotohobby PC panasonic t-cap 9kw i podłogówka po całości Wiesz co dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.11.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Arturo72 dziękuję za ino. Z tym wygrzewaniem wyszło tak, że instalator w końcu zgodził się je przeprowadzić ale mamy ekipy jeszcze, które gładzą szpachlują i wykonują jeszcze inne prace i prosili aby temperatura nie przekraczała 20stopni, póki co w domu są 22st jak ekipa skończy to spróbujemy mocniej podkręcić zgodnie z protokołem żeby do połowy stycznia posadzki wyschły. fotohobby PC panasonic t-cap 9kw i podłogówka po całości To tam nie ma programu do wygrzewania jastrychu ? Jesli nie ma, to chyba nie jest to problem pojawić się na budowie i zmienić temperaturę zasilania co 1-2dni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeczowyKot 03.12.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Witajcie Zmiany zmiany zmiany u Was a ja mam wrażenie, że stanęliśmy w miejscu. Od dłuższego czasu mamy SSZ... spec od ocieplenia miał - ma miesiąc poślizgu... czekamy na studniarza (może grudzień/styczeń) albo na wiosnę Prądu nadal nie ma :/ Za to mamy przydomową oczyszczalnię chaos jednym słowem Problem śmieci budowlanych u nas prawie nie istnieje... ale to stan na chwilę obecną a dużo jeszcze przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artemika 04.12.2015 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Tęczowykot - u Was stoi w miejscu a u mnie idzie do przodu żółwim tempem. Miał byc SSO przed zimą i czarno to widzę. Moze uda się wylać drugi strop do końca roku a co z dachem? Zaczyna mnie to martwić co bedzie jak spadnie śnieg. Czy któryś z bociankow tez nie wyrobi się przed zimą? Co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 05.12.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 My też na stropie kończymy w tym roku... nie ma co szaleć z dachem - pogoda niepewna.Nawet okna przekładamy na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 05.12.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 U mnie w tym tygodniu prace na ten rok zostały zkończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 06.12.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 ...my mamy SSO a od wtorku zaczynamy montaż stolarki okiennej, mam nadzieję że jeszcze w tym roku uda się zamontować bramę garażową i drzwi wejściowe do budynku więc powinniśmy rok zakończyć na SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 06.12.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 My 26 listopada zakończyliśmy SSZ Jutro wchodzi elektryk Muszę nadrobić relację w dzienniku Pozdrawiam wszystkich Zimowych Bocianków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 06.12.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Ja mam do zrobienia 2 ostatnie warstwy z silikatów i zabieram się za prąd [miałem już we wrześniu się podłączyć i mam nadzieję że mi kary nie dowalą]. Okna i tynki na wiosnę, bo trochę mam obawy tynkować w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 07.12.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 My zamówiliśmy okna, bedą montowane po Nowym Roku. Obecnie robimy podłogę na stryszku nad poddaszem oraz podbitkę. Niebawem mąż zacznie kuć pod elektrykę i reku W tym tyg. mamy podjechać do hydraulika omowić szczegóły. Z tego co widzę to pogoda dla Bocianków jest dalej łaskawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artemika 07.12.2015 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Widzę że u Wszystkich raczej duzo się dzieje, przestojem zimowym nazwać tego nie mozna napewno. My jesteśmy po ciężkiej przeprawie z ekipą, naciskamy żeby wylali nam ten strop jeszcze przed świętami i wtedy przy dobrych wiatrach dach na początku roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 08.12.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Witam i serdecznie na forumową aukcję dla potrzebująch dzieciaków zapraszam http://forum.muratordom.pl/showthread.php?244044-Jubileuszowa-10-Aukcja-prac-Dzieci-z-Ogniska-Marymont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 08.12.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Kiedy budowany dom zaczyna widnieć w rejestrze budynków? Dopiero po oddaniu go do użytku? Jak mogę bankowi udowodnić, że budynek w trakcie budowy stojący na mojej działce jest również mój? Bo akt notarialny potwierdza tylko moje prawo do działki. Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Wszamanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.12.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 eee... pokazując bankowi kodeks cywilny? I artykuł mówiący o tym, że co budowane na gruncie należy do właściciela gruntu? Dlatego tak wszyscy odradzają budowanie na nieswojej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 08.12.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Kiedy budowany dom zaczyna widnieć w rejestrze budynków? Dopiero po oddaniu go do użytku? Jak mogę bankowi udowodnić, że budynek w trakcie budowy stojący na mojej działce jest również mój? Bo akt notarialny potwierdza tylko moje prawo do działki. Pismem zgłaszającym rozpoczęcie budowy złożonym do Nadzoru Budowlanego.dziennikiem budowy. Ostatnio dostałam z gminy WZ od sąsiąda mój dom jest na mapie dołączonej zaznaczony przerywaną linią ,w rejestrze budynków go nie ma bo to dom w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolka.77 08.12.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Witam zaprawionych w bojach Pytanie odnośnie wentylacji mechanicznej z rekuperacją mam - czy na etapie budowy trzeba coś w związku z tym uwzględnić, czy dopiero na etapie instalacji? Poza wywaleniem kominów wszelakich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts