Brysia8 12.01.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) A my dzisiaj zalaliśmy drugi strop wiec jestem mega szczęśliwa ze sie udało. Teraz finalizujemy wybór okien zeby załapać sie na promocje zimowe, chociaż tez odnoszę wrażenie ze te wielkie zniżki to trochę ściema. My na ten sezon mamy już zakończone, strop zalany, z dachem (a mamy dach płaski, stropodach) czekamy do wiosny. W końcu po 2 miesiącach poszukiwań udało nam się zamówić okna i rolety. Wybraliśmy okna z oknoplastu, winergetic premium, antracyt obustronny, montaż z użyciem taśm. Mam nadzieje że będziemy zadowoleni. Montaż planowany mamy na początek kwietnia, oczywiście o ile pogoda pozwoli. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Brysia8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artemika 12.01.2016 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Brysia8 - tez robimy antracyt obustronny, tylko ja ciagle biję się z myślami czy wziąć gładki zamiast tego w strukturze drewna, jakos ta struktura nie bardzo mi sie podoba. Tez rozważaliśmy Oknoplast ale chyba zdecydujemy sie na inną ofertę, tez na Vece, Pan z Oknoplastu po prostu był tak niemiły ze nijak nie byłam w stanie sie z nim dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 12.01.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 U nas już od dawna nic się nie dzieje. Strop zalany, dach tak jak u Brysi dopiero na wiosnę (też płaski) no i czekamy na okna. Między 15 a 31.01.2016. Bez okien nic nie ruszymy dalej. A wzięliśmy Veka, obustronny antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 14.01.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Bocianki z woj. mazowieckiego Wojewódzki Fundusz Ochrony Środkowiska i Gospodarki Wodnej ogłosił programy na rok 2016. Będzie mozna uzyskać dofinansowanie na pompe ciepła, kolektory słoneczne i fotowoltaikę. http://www.wfosigw.pl/strefa-beneficjenta/programy-2016-osoby-fizyczne Ja skorzystałam w zeszłym roku z dofinansowania na pomę ciepła więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 14.01.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Bocianki, czy ktoś z Was budował zadaszony taras/wiatę/pergolę ? Jeśli tak, to czym zadaszaliście (w senie jakim materiałem) i ile taka "impreza" wychodzi cenowo.Będę wdzięczna za pomoc, bo jedne majstry polecają poliwęglan, inne majstry gont, a rozstrzał ofert mam od 5 do 16 tys ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 14.01.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 U mnie elewacja kosztowała 27 280,12 zł. Materiał kupowałam sama (styropian Termonium 15cm, klej i siatka Kabex, tynk KABE biały i jasnoszary do tego narożniki listwy startowe, listwy APU, piana, kołki itd.), robocizna 37zł/m2. Wyszło 337 m2, ale to po negocjacjach... dla Pana było to 360 m2, dla mnie 300m2. Oczywiście chodzi o otwory okienne, bramę garażową. wliczyłam w to zakup i montaż parapetów (nie całe 800 zł) Dużo zależy jak widzisz od materiału i od ilości metrów. Proponuję, abyś metry ustaliła na samym początku, żeby nie było potem zaskoczenia, i niech podpiszą zakceptację tej ilości metrów, bo wiadomo jak działa pamięć nszych wykonwców Dziękuję Mania_Ania ! Czyli u Ciebie wyszło niecałe 81 zł /m2 materiał z robocizną. Także 85 zł to drogo. Szukam dalej Ktoś jeszcze jest już po ociepleniu ? Będę wdzięczna za info ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 15.01.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 nie pamietam już teraz ile to było dokładnie a nie chce mi się szukać papierów, ale za ocieplenie było jakieś niecałe 90zł/metr, może 85. Wtedy to była bardzo dobra cena, bo inne firmy za to samo chciały ponad 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 15.01.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Dziękuję Mania_Ania ! Czyli u Ciebie wyszło niecałe 81 zł /m2 materiał z robocizną. Także 85 zł to drogo. Szukam dalej Ktoś jeszcze jest już po ociepleniu ? Będę wdzięczna za info ! leia87 - niestety więcej! sprawdziłam jeszcze raz tabelkę, bo coś mi za mało wyszło, no ale chciałam wierzyć, że tyle zapłaciłam niestety znalazłam jeszcze 4 137,00. czyli w sumie 31 417,12. ehhh.... czyli 93,23 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 20.01.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Dziękuję Mania Ania i Wszamanka. Koszty miałyście chyba ok, u nas propozycje z materiałem zaczynają się od 100 zł /m2 w zwyż ... A za samą robotę około 35 zł /m2. Mam dylemat natomiast z ceną za podbitkę - jedni zrobią ją nawet poniżej 20 zł /m2, a inni liczą nawet po 35 zł /m2 . O co chodzi ? Z czego wynikają aż takie rozbieżności ? Robota jest chyba łatwa , a przy rozłożonym rusztowaniu to już chyba nie ma o czym mowić .. Jak było u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 20.01.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Ja już podbitkę miałam zrobioną lata temu razem z dachem, teraz tylko przeczyściliśmy i pomalowali z mężem sami jak stało rusztowanie, więc nie wiem jakie są ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 20.01.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 to zależy chyba też z czego jest podbitka. Ja mam z PCV Galeco. zapłaciłam 30zł/mbmasz cenę za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 20.01.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 (edytowane) leila87 - różna cena może zależeć od tego czy to samo robienie podbitki czy wraz z malowaniem Mamy zamontowane okna! SSZ osiągnięty :D Edytowane 21 Stycznia 2016 przez letniowoc dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 23.01.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Letniowoc gratki! Kiedy następny etap? Działacie od razu czy robicie przerwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 23.01.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 leila87 - różna cena może zależeć od tego czy to samo robienie podbitki czy wraz z malowaniem Mamy zamontowane okna! SSZ osiągnięty :D Letniowoc gratulacje !!! Wrzuć jakieś foto ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 23.01.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 to zależy chyba też z czego jest podbitka. Ja mam z PCV Galeco. zapłaciłam 30zł/mb masz cenę za m2? Tak, miałam cenę za m2 ... Teraz już wiem, że to nie do końca fair ... Finalnie podpisaliśmy umowę, elewację zaczynamy w maju I cena za podbitkę 25 zł za metr bieżący Oj, chcę wiosnę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 23.01.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Letniowoc gratulacje !!! Wrzuć jakieś foto ! Letniowoc Ja również przyłączam się do gratulacji!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 26.01.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Witam sie po przerwieU nas na dzień 09 .12- SSO i nic do tej pory się nie zmieniło. ...byle do wiosny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 26.01.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 letniowoc, pepa gratulejszyn:wiggle: my ostatnio z niecierpliwością czekaliśmy na rachunek za prąd, bo PC hula na całego, 19-22 stopnie w domu, a na zewnątrz -16 bywało. Bałam się, że ze 2,5 koła wyjdzie tym bardziej, że złodziejska taryfa budowlana i wszystko w domu jeszcze dosychało, a tu miła niespodzianka -połowa z tego co zakładałam:) oprócz tego codziennie od pon do pt trwają prace remontowe wiec prądu idzie sporo, powierzchnia ogrzewana ok 140m, rachunek za 2 m-ce. Jak ktoś ma wątpliwości gaz czy prąd, to może ten prąd nie taki straszny. Okna mamy dwuszybowe, styro grafit 15cm, wiec nic ponad normę a i jeszcze w tym czasie rozszczelnialismy okna bo reku był unieruchomiony. Chyba nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 26.01.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Bocianki, jaki styropian na elewacje wybraliście / wybierzecie ? Grubość, rodzaj, marka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.01.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 U mnie będzie 20 cm grafitowego Termoorganika Galaxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts