Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2015 - dla tych co planują start w 2015 roku

Recommended Posts

Gość Arturo72
Facetom to od razu lepiej zrobić oddzielną łazienkę z kibelkiem i niech sobie tam sprzątają :p

Przepraszam,w domu to ja i tylko ja myje kibelki ;)

Edytowane przez Arturo72

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cieszę się,że się podobają

płytki na wannie to argenta hexa, mam je też przy prysznicu. Na podlodze mam imitację marmuru. Argenta nie jest płytką podłogową a nawet gdyby to nie wiem kto by te fugi czyścił :):)

polecam, bo jest śliczna, choć paskudna w układaniu.

to pochwalę się jeszcze łazienkami :) no podobają mi się:pDSC_1211.JPGDSC_1215.JPGDSC_1224.JPG

Edytowane przez mania_ania

bidet to super sprawa, jak macie miejsce to warto mieć, ma znacznie więcej zalet niż można przypuszczać, a o których się głośno nie mówi, służy np do szybkiego opłukania nóg dzieciom, młodsza córka w hotelu korzystała z bidetu jak z umywalki i myła nad nim zęby:lol2:

mania ania super łazienki, biało czarna podłoga w toalecie jest pikna

my czekamy na dokończenie montażu kuchni (trwa to już 3 tygodnie:bash: ), kilka mebli i będziemy się wprowadzać jak dobrze pójdzie to równo rok po wbiciu pierwszej łopaty.

hej :)

pamiętacie może jeszcze ile Was kosztowało podłączenie kanalizy ?

u mnie jakaś kosmiczna kwota wychodzi i chcę zrobić rozeznanie, może to całkiem normalna kwota jest ...

Pani Kasiu matko już wprowadzacie się ?! ja dopiero mam okna i zaczynam myśleć o elektryku, z naciskiem, że zaczynam ;)

ania mania przyjemne dla oka łazienki :) to czarno białe na podłodze co to za płytka ? na ścianie mugaty ?

mogę jeszcze pomyśleć nad bidetem w łazience małżeńskiej, muszę sprawdzić ile to mi miejsca zabierze, ja z kolei mam znajomych, którzy mają bidet i nie korzystają stąd moje mieszane uczucia

Kasiu - super, że jesteś na etapie kuchni, szkoda tylko że się przeciąga. Mam nadzieję, ze się troszkę pochwalisz :D

moja kuchnia będzie po Świętach, już się nie mogę doczekać.

Kjuta - na podłodze to vives terrades grafito, zdziwiłam się bo nie są czarne tylko grafitowe. Dziwne nie? nazwa wcale na to nie wskazuje :lol2: ja większości płytek nie widziałam, wybierałam i zamawiałam przez internet. Na ścianie Paradyż tamoe, są o połowę tańsze od Mugatów, a wyglądają tak samo. w kolekcji są też inne wielkości 10x10, 10x30, 20x20, więc mozna sobie wymyślać inne wzory.

a nieużywania bidetu nie rozumiem... szczególnie dla kobiet to jest super udogodnienie :yes:

Mam pytanie co to za model płytek w WC - chodzi mi o tą biało-czarną mozaikę - bardzo ładnie się prezentują!

Cieszę się,że się podobają

płytki na wannie to argenta hexa, mam je też przy prysznicu. Na podlodze mam imitację marmuru. Argenta nie jest płytką podłogową a nawet gdyby to nie wiem kto by te fugi czyścił :):)

polecam, bo jest śliczna, choć paskudna w układaniu.

to pochwalę się jeszcze łazienkami :) no podobają mi się:p[ATTACH=CONFIG]349092[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]349093[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]349094[/ATTACH]

Kjuta świecą się :yes: matowe są VIVEsy ZOLA, dlaczego chcesz matowe?

powiem Ci jak było ze mną. W mieszkaniu teraz mam białe płytki matowe i są super. nic a nic nie znać zacieków, w utrzymaniu genialne!

Cegiełki chciałam w którejś łazience od zawsze, no i tak się łamałam mat czy połysk. Aż w końcu trafiłam do lekarza, który w łazience miał właśnie matowe VIVesy i... kurcze brzydko to wyglądało. to nie było to! nie miały tej elegancji. Wiem, ze pewnie w połysku będzie znać ślady po wodzie, więc dlatego zrobiłam je w dolnej łazience, tam rzadziej będzie użytkowany prysznic :lol2: w każdym razie, dobrze żebyś zobaczyła całą łazienkę w matowych na żywo.

a i widziałam Twoje okna, są piękne!

Szym12 - dziękuję :) to vives terrades grafito 20x20cm

kuchnia nadal czeka na dokończenie, podobno sroda -czwartek no zobaczymy, już mnie ci ludzie denerwują na każdy tel do salonu słyszę ze

" nie wiem o co chodzi bo wróciałam/wróciełem z urlopu/zwolnienia, oddzwonimy," oczywiście sama muszę dzwonić ponownie, słyszę że wina leży po stronie kamieniarza -nie zdążyli z blatem, dzwonie do kamieniarza -blat gotowy do odebrania w każdej chwili. Kłamią, ściemniają chora matka, chory monter, epidemia eboli no luuudzie, mój 6 latek lepiej lepiej rozwiązuje problemy niż oni, a niby taka poważna firma. Eh.

Cegiełki widzę nadal na topie, też mamy mugaty w głównej łazience ale kupiliśmy drugi gat. ja tam żadnych wad nie dostrzegłam, a w małej łazience mamy cegiełki tylko o takiej lekko falistej nieregularnej fakturze no name wiec nawet zdjecia nie mam ale prezentują się zacnie, wszystko w połysku, ale ja tam lubie błysk:D:lol2:

Kjuta u nas kanalizacji w ogóle nie ma bo ciągle coś i w końcu mamy szambo:( ale ceny podobno mogą być bolesne

odnośnie płytek/cegiełek - polecam błyszczące ,miałam takie w swojej ....kuchni,czyli miejscu dosyć mocno eksploatowanym i nie zamieniłabym na żadne inne.

Były białe+brązowa fuga,bardzo łatwo i szybko się czyściło:)

We wtorek mieliśmy montaż okien i panikę ,bo za nic moje oko nie chciało dojrzeć -nie śmiejcie się- ...3x szyby....

W weekend -elektryk ,

Bocianki co sądzicie o czarnych bateriach ?????

sądzę że są trudne w utrzymaniu ;) widoczne kropelki wody, kamień... Ale wiesz, nigdy nie miałam więc to tylko takie moje "wydajemisię". A wizualnie to jak każde, jak pasują do reszty, to mogą być bardzo ładne, jak stylistycznie są zupełnie inne otoczenia, to nawet najładniejsze będą źle wyglądały.

myślę, że są piękne :) planowałam w jednej łazience, ale niestety cenowo mnie odstraszyły, nie te do umywalki co pod prysznic, bo chciałam całość. kamieniem bym się nie przejmowała. na moich zwykłych w mieszkaniu widać baaardzo! i okropnie to wygląda :) pomimo że baterie chromowane, więc po prostu przecieram jak mi przeszkadza i tyle. Podejrzewam, że przy czarnych będzie podobnie.

A może kiedyś założysz sobie zmiękczacz do wody? podobno wtedy w ogóle nia ma kamienia. Tylko musisz przewidzieć taką ewentualność przy instalacjach, bo zmiękczacz potrzebuje dostępu do prądu gdzieś przy wodzie w kotłowni.

jesteś gotowa na elektryka? ja się jakoś bardzo stresowałam, nie wiem dlaczego. bałam sie że o czymś zapomnę, nie pomyślę i potem będzie za późno :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ana przepraszam, ze dopiero teraz odpowiadam, ale jesteśmy już na końcówce i prace przyspieszają :) na nic nie ma czasu, dzieci chorują i tak o!

gres to MARAZZI CERAMICA EVOLUTIONMARBLE CALACATTA 60x60

płaciłam 156,85zł/m2

brałam je też do obudowy kominka tylko w wielkości 120x60

pozdrawiam!

Mania_ania a ta imitacja marmuru to można wiedzieć jaka firma i ile płaciłaś?

Mania_ania dziękuje:) a powiesz mi jeszcze czy one na żywo są białe czy bardziej wpadają w beż? Blaty będziemy mieć z białego marmuru, a większość tych co oglądałam wpadają w beż. ps. na zdjęciu widziałam, że daliście je też pod prysznic, mają porowatą fakturę czy są gładkie, bo ostatnio, pan w sklepie z ceramiką odradził mi kładzenie dużych płytek w miejscu gdzie będzie prysznic, bo stwierdził, że będzie strasznie ślisko, polecał brodzik albo mozaikę, a chciałam jednoloitą podłogę.