projekt.arte 29.03.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Cześć Wszystkim Jestem szczęśliwa ,że mogę się dopisać do bocianków 2015 10 marca w dzień mężczyzn ekipa zaczęła budowę naszego wymarzonego domku. Po długich poszukiwaniach w końcu wybraliśmy projekt Arte ( odbicie lustrzane ) http://images70.fotosik.pl/751/07996ed9733755cfm.jpg a po zmianie wygląda to tak : http://images66.fotosik.pl/751/9251606b8182cc17m.jpg http://images67.fotosik.pl/753/e85861c6b762eceem.jpghttp://images67.fotosik.pl/753/cdd52a43f0f84a09m.jpghttp://images66.fotosik.pl/751/5523c82fdfc45501m.jpghttp://images69.fotosik.pl/752/80371024c5f96a14m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasqud 29.03.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 To i ja się dopiszę Wszystko wskazuje na to że w tym roku ruszam z budową własnego kurnika Ale najpierw o lokalizacji pomorskie i okolice Kwidzyna. Nareszcie ktoś z Pomorza, szkoda tylko, że tak dalekiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pucha 29.03.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam serdecznie w pierwszym swoim poście na forum. Czytam od jakiegoś czasu ale to w 2015 następuje wielki kick-off. Działka kupiona, projekt kończy się rysować i ... pojawił się pierwszy kłopocik:Sąsiad najwyraźniej przystąpił do prac w terenie wcześniej a jego ekipa wycięła drzewa na mojej działce i na swojej. Z relacji innego sąsiada wiem że to była ta sama ekipa, najwyraźniej "pomylili" działki i najpierw wycięli u mnie a potem na właściwej. Byłaby to może nawet przysługa ale na mapce do celów projektowych mam zaznaczone jedno drzewo które również usunęli. Nie mam kontaktu z tym inwestorem i zastanawiam się co zrobić - zgłosić sprawę w urzędzie ale czy nie sparaliżują mi na długie miesiące prac, czy złożyć wniosek o pozwolenie na wycinkę jak gdyby nigdy nic czy nie robić nic?Będę wdzięczny za wskazówki.P.S. Piszę w cudzysłowie pomylili bo wycięte drewno (liściaste) zabrali w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaWojtek 29.03.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 Witam, strasznie się cieszę, że i ja mogę się dołączyć do tego wątku U nas bylo tak : bardzo długo zastanawialiśmy się czy kupić mieszkanie, kupic dom do remontu, czy może budować dom decyzja zapadła ze jednak dom, wiec wszystko ruszylo z kopyta ! 23 marca - architekt 24 marca - formalnosci zwiazane z działką (notariusz) 24 marca - architekt nr 2 25 marca - geodeta 26 marca - złożone dokumenty do energetyki, wodociągów, wypis i wyrys z MPZP 26 marca - kupienie projektu Działo się ze wstępnych rozmów dokumenty mają byc po swietach Czekamy Chcemy zacząć w lipcu Zapraszamy na http://www.rumiankowy.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 30.03.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 A u nas dziś ruszyły pierwsze prace na budowie. Jeszcze się dobrze nie zaczęło a już koparka się zakopała:rolleyes: , pogoda jak przypuszczałam, cały tydzień ma lać, stan zero ma być gotowy do soboty ale znając nasze szczęśćie do nieszczęscia spodziewam się po drodze niespodzianek;)projekt.arte. Fajny projekt, ja w ogóle mam slabość do parterówek. No i fajnie, że pierwsze fotki się pojawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modrzanka 30.03.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Cześć wszystkim, dopiero teraz zauważyłam ten wątek Jesteśmy już w trakcie budowy, na razie wszystko idzie w miarę sprawnie Pozdrawiam wszystkie inne bocianki! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewitek 31.03.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 April my też z Krakowa, budujemy w gminie Wielka Wieś na północ od Krakowa. U nas na razie roboty stoją, co mnie strasznie irytuje. Na dniach mają podłączać prąd, bo do stanu 0 korzystaliśmy od sąsiada. Projekt.arte mało widać na tych malutkich rysuneczkach, a linki się nie otwierają. Czemu zrezygnowaliście z zadaszonego tarasu? Żeby powiększyć salon? Naszym głównym kryterium wyboru projektu był właśnie zadaszony taras, bo to rewelacyjna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 31.03.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Zgadzam się, zadaszony taras to świetna rzecz, nasz będzie wyglądał jak weranda tyle że z tyłu domu, strefę dzienną stanowi salon jadalnia i kuchnia wszystko w jednym pomieszczeniu, gdzie zarówno z kuchni jak i z salonu można wyjśc na taras, dosłownie takie przedłużenie części dziennej. Niestety cieszyć się nim będziemy chyba w bardzo odległej przyszłości dziś na placu boju prócz koparki na gąsienicach, śnieżyca, ulewa, gradobicie czekam jeszcze na tornado i deszcz meteorytów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 31.03.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 To i ja się dopisuje do fanów zabudowanych tarasów także planujemy taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kovval 31.03.2015 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Witam, 11 marca rozpoczęliśmy budowę naszego domku. Na dzień dzisiejszy mamy już fundamenty. Jutro rozprowadzenie kanalizacji. Mury w górę na początku kwietnia. Pozdrawiam wszystkich zaczynających, zwłaszcza z lubelszczyzny i zapraszam do wymiany doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 01.04.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Witam koleją osobę z lubelskiego Pochwal się jaki projekt, fundamenty itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudek.DH 01.04.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Planuję rozpocząć budowę w okolicy czerwca - Śląskie - Gostyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kovval 02.04.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Witam koleją osobę z lubelskiego Pochwal się jaki projekt, fundamenty itp. Więcej informacji umieściłem w dzienniku, który prowadzę od niedawna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaWojtek 02.04.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 A czy jest ktoś z województwa dolnośląskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 02.04.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych życzę w imieniu całego zespołu Murator Finanse spokoju, radości oraz wielu wyjątkowych chwil spędzonych w gronie najbliższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
steefler 02.04.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 My budujemy na Dolnym Śląsku, pod Wrocławiem. Na teraz stan zero prawie gotowy. Zostały tylko izolacje termiczne fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaWojtek 03.04.2015 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 My budujemy na Dolnym Śląsku, pod Wrocławiem. Na teraz stan zero prawie gotowy. Zostały tylko izolacje termiczne fundamentu. my w okolicach Legnicy - ruszamy dopiero w lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 03.04.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 my odebraliśmy w tym tygodniu pozwolenie na budowę a dziś składamy wniosek o pozwolenie na wycinkę drzew trochę się obawiam,co się będzie działo po usunięciu karp po drzewach, są akurat w miejscu domu i niektóe mogą mieć całkiem duże korzenie... a przecież podłoże pod fundamenty musi być gruntem macierzystym, u nas koparka zrobi jesień średniowiecza wyciągając korzenie.. spotkał się ktoś z Was podobnym problemem? a po ślubie czyli za tydzień ruszamy z kredytem.. my też robimy zadaszony taras, taras to jeden z głownych powodów dlaczego się budujemy z tym,że mamy od zachodu, wyjście z salonu,boję się,że będzie bardzo zaciemniał salon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaWojtek 03.04.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2015 my odebraliśmy w tym tygodniu pozwolenie na budowę a dziś składamy wniosek o pozwolenie na wycinkę drzew trochę się obawiam,co się będzie działo po usunięciu karp po drzewach, są akurat w miejscu domu i niektóe mogą mieć całkiem duże korzenie... a przecież podłoże pod fundamenty musi być gruntem macierzystym, u nas koparka zrobi jesień średniowiecza wyciągając korzenie.. spotkał się ktoś z Was podobnym problemem? a po ślubie czyli za tydzień ruszamy z kredytem.. my też robimy zadaszony taras, taras to jeden z głownych powodów dlaczego się budujemy z tym,że mamy od zachodu, wyjście z salonu,boję się,że będzie bardzo zaciemniał salon... Słoneczny z poddaszem był swego czasu naszym faworytem, ale stwierdziliśmy, że jest za duży kupiliśmy projekt rumiankowy c310a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 04.04.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 http://vegespot.pl/static/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts