Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2015 - dla tych co planują start w 2015 roku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ja w tym roku też zaczynam... mam nadzieje. Teraz jesteśmy na etapie adaptacji. A gdzie PnB potem kredyt i ekipa. No właśnie ekipa. Gdzie szukacie sprawdzonej ekipy ? Znajomi niby mają ale nikt nie chce budować z BK tylko z ceramiki. Ciągle mówią: "Panie to chłonie wodę jak gąbka" , "Panie to na klej trzeba a nie na zaprawę" I co z tym fantem zrobić ?

my za sso z więźbą, lanymi schodami, ściankami działowymi (bez pokrycia dachu) płacimy 48 500zł, ale wszystko zależy od projektu. my mamy 180m2 pow. użytkowej + dwustanowiskowy garaż i kotłownia = 50m2, 9 słupów. strop monolityczny gęstożebrowy, balkon na całą szerokość domu (9mx2m), nad garażem i kotłownią płaski dach. roboty bardzo dużo, szczególnie przy stropie, jest olbrzymi!

za robociznę dachy dwuspadowego 214m2, bez żadnej lukarny, obróbka komina + 2 okna dachowe, obróbki blacharskie + orynnowanie - 10 000,00 zł

Uwaga , uwaga cena za robociznę -

stan surowy zadaszony + ścianki działowe

48 tys?

Stan wyjściowy mojej sypialni i widok na balkon:) Okno na ścianie będzie zamurowane, powstanie drugie dachowe. Drzwi balkonowe oczywiście do wymiany. Pocieszam się tym, że skoro budynek już tyle lat tak stoi i nic nie popękało ani się nie zawaliło, to jak go skończymy to przetrwa jeszcze wielokrotność swojego wieku:)

IMG_20150410_103233.jpgIMG_20150410_103549.jpg

to ja też się pochwalę :p

wczoraj skończyliśmy mury parteru, od dzisiaj ruszamy ze zbijaniem szalunków. troche pokrzyżowała nam plany pogoda przed Świętami, ale na szczęście w tym tygodniu ekipa trochę nadgoniła

[ATTACH=CONFIG]312463[/ATTACH]

A chwal się jak najczęściej: ))

Brawo ,Brawo

pepa nie jestem pewna;) ale prawdopodobnie balkon wychodzi na północny-wschód. Pamiętam, że jak jak xx lat temu projekt był wybierany, to był problem żeby cokolwiek z gotowców dopasować do rozmiaru działki i warunków zabudowy a projekt indywidualny w ogóle nie był brany wtedy pod uwagę. Domem zaczęłam się interesować w większym stopniu dopiero jak zostałam jego właścicielką, i powoli stopniowo go poznaję:) jak jeszcze zdążę teraz przed pracą to poszukam mapek w internecie żeby strony świata precyzyjnie określić, bo zabieram się za to od jakiegoś czasu i zabrać się nie mogę:) Edytowane przez Wszamanka