mkasia 27.09.2015 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 W temacie dachówek - który producent jest uważany za lidera, a których lepiej unikać ? Do Bocianków z okolic Krakowa - który skład polecacie od dachówek ? Lada chwila będzie trzeba decyzję podejmować Co do liderów i nieliderów to uważam, że 90% to czysty marketing. I w Robenie i w Creatonie i Tondachu czy jeszcze innych firmach można znaleźć i tych zadowolonych i tych narzekających. Trzeba patrzyć na ile stawiane im "zarzuty" są logiczne, co nam się podoba i na co nas stać Ja robiłam wycenę w trzech firmach: - ceramtrans na łagiewnickiej - sawa na stoczniowców - abito w wieliczce I w dwóch składach, z którymi współpracujemy podczas budowy. Ceramtrans i Sawa mają niemalże identyczne ceny, różnica grosza czy dwoch na dachówce podstawowej i wymienne różnice na pozostałych rzeczach (raz tu drożej, raz tam taniej), ale ci pierwsi mają korzystniejsze warunki (dostawa tańsza jak dobrze pamiętam o 400zl!), abito i składy są droższe. Przy czym abito jest bardziej kompleksowe zdobędą dla Ciebie wszystko czego zapragniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 27.09.2015 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Dodam kilka słów o abito. Byliśmy tam ostatnio oglądać dachówki i sposób prezentacji dachówek jest dziwny: kilkanaście wystawek dachówek obok siebie bez podpisu na konkretnym modelu... Czyli oglądasz coś i nie wiesz jaki producent , model. Za każdym razem trzeba byłoby wołać kogoś z obsługi i pytać, a przecież o to chodzi żeby samemu na spokojnie oglądnąć. Powinni te wystawki opisać, bo brak opisu dachówki utrudnia potencjalnemu klientowi poruszanie się wśród tyle różnych rodzajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 27.09.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Witam! Wystartowaliśmy 13.04.2015. Stan na dziś na zdjęciu. Pozdrawiam wszystkich zaczynających budowę i resztę użytkowników. http://images69.fotosik.pl/854/df3e48aa29471e34med.jpg powoli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 27.09.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Byliśmy tam ostatnio oglądać dachówki i sposób prezentacji dachówek jest dziwny: kilkanaście wystawek dachówek obok siebie bez podpisu na konkretnym modelu... Ja załatwiałam wszystko mailowo,w Abito akurat osobiście nie byłam Niestety w wielu miejscach tak jest. Jak zażartowałam w jednym składzie, że mogliby podpisać, to facet stwierdził bez obciachu, że były naklejki ale się zmyły... a klient jak będzie zainteresowany to po prostu zapyta Mnie też to strasznie wkurza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 27.09.2015 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 monach - fajnie! Na zimę dom dostanie czapeczkę Jako że jestem teraz w temacie dachówkowym, napisz proszę jaką dachówkę wybraliście m*kasia - dokładnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 27.09.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 monach - fajnie! Na zimę dom dostanie czapeczkę Jako że jestem teraz w temacie dachówkowym, napisz proszę jaką dachówkę wybraliście m*kasia - dokładnie tak jest braas rubin 9v antracyt, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 28.09.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 (edytowane) monach - dzięki za odp Edytowane 30 Września 2015 przez letniowoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.09.2015 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 hej ) leila ja nadal nie mam podpisanej umowy na okna, więc chyba nie jestem własciwą osobą do radzenia u mnie będą drewniane, więc też już bardziej ograniczona ilość ofert, a i tak mam wątpliwości ponoć MS sa dobre Pani Kasiu kurcze szkoda z tą dachówką, pewnie po jakimś czasie nie będziesz zwracała na nią w ogóle uwagi, pokażesz jakieś zdjęcia ? Gdzie te krzywizny najbardziej widać ? ja mam w końcu dach kończony dziś, pochłonął mnóstwo czasu, ale warto było zainwestować w ekipę, co podjeżdżam na budowę obojętnie w jakim byłabym humorze, patrzę na dachówkę i mnie zachwyt anielski łapie, pewnie z oknami nie będzie już tak kolorowo, w końcu 6 miesiąc wybieram załączam dwie fotki jedna z etapu układania, druga trochę bardziej zaawansowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 29.09.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Czy ktoś z was robi ogrzewanie na dwa źródła ciepła? U nas plan był taki, że z racji podciągniętego gazu, jako główne źródło ogrzewania miał służyć piec kondensacyjny, a do tego awaryjnie kocioł na drewno, taki zwykły na wszelakie postaci drewna. A teraz im bliżej podjęcia ostatecznej decyzji tym więcej w nas wątpliwości czy to ma w ogóle sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.09.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 U nas planowane jest ogrzewanie podłogowe elektryczne a awaryjnie kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza.W dostawie prądu czasami są przerwy, ale czy do gazu potrzebna alternatywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.09.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Wszamanka a znasz takich co zainstalowali 2 źródła i z tego skorzystali ? bo ja nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artemika 29.09.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Ja do gazu nie planuję alternatywy, chociaż patrząc na wyczyny Putina moze to niegłupi pomysł kominek jakby co będzie ale bez rozprowadzenia, więc jakby co będziemy wszyscy w salonie siedziec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 29.09.2015 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Ja też planuję 2 źródła gaz oraz piec "na wszystko" czyli drewno i węgiel.Moi teściowie mają takie rozwiązanie i korzystają z dwóch urządzeń.Piec "śmieciuch" jest główny a gazowy pracuje kiedy nikt nie ma ochoty rozpalić w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 29.09.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 A nie jest tak, że kocioł gazowy kondensacyjny jest niskotemperaturowy? Czyli wstawienie "śmieciucha" podraża całą instalacje, bo system grzewczy musi być mieszany? Dodatkowe urządzenie też kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 30.09.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Kjuta, widziałam już dach u Ciebie w wątku. Super, że zdecydowałaś się na tę dachówkę. Domek będzie wyglądał pięknie. U nas gdzie nie gdzie widać drobne niedoskonałości ale serio nie zwracam juz na to tak uwagi, najgorzej jest chyba od strony tarasu tzn najwięcej krzywych dachówek się tam znalazło i w słońcu każdy uskok jest widoczny. W załączeniu zdjęcie z elewacji frontowej z lewej strony widać klawiszowanie szczególnie w pasie nad rynną. Najważniejsze że dekarze poprawili obróbkę okien i teraz juz się tak brzydko nie podnoszą. Co do drugiego żródła ciepła to nie widzę sensu u nas będzie tylko pompa ciepła. W razie poważnej awarii można sobie zafundować last minut w słonecznej Hiszpanii:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 30.09.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Kasiu domek wygląd super, mam nadzieję, że mój za tydzień też będzie już szary A co do dachu to ja nie widzę żadnego klawiszowania, jest piękny mój wymarzony, ale wzgędy finnansowe zdecydowały jednak o innym kształcie dachówki :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 30.09.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 mania_ania - może wstawisz fotkę swojego dachu? Będziemy mieć taką samą dachówkę Jak z transportem dachówki? Były jakieś potłuczone lub porysowane? A zauważasz różnice w kolorze na poszczególnych paletach? Jakie rynny wybrałaś? My będziemy mieć piec gazowy kondensacyjny, ale komin mamy w systemie rondo plus: jeden kanał dla gazu, drugi dla pieca paliwo stałe (ale to opcja na przyszłość). Z kominka zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 30.09.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Dzięki mania_ania, najgorzej jest od strony tarasu, szczegolnie w słońcu ale jest jak jest, idziemy dalej. Nie rwę włosów z głowy. Tu widać lepiej Na jakim etapie teraz jesteście? U Was szybko idzie więc nim się obejrzysz będzie szaro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.09.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Pani Kasiu możesz zdradzić jakie masz okna i jakie to szprosy? Bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 30.09.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Pani Kasiu możesz zdradzić jakie masz okna i jakie to szprosy? Bardzo mi się podobają A mnie podoba się deska czołowa z czego jest, i jaką planujesz podbitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts