cob_ra 31.12.2015 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 U nas w planach indukcja. Gaz jedynie z butli wiec odpuszczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.12.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 U nas w planach indukcja. Gaz jedynie z butli wiec odpuszczamy. Czyli wszystko na prąd w domu ? Pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 31.12.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Czyli wszystko na prąd w domu ? Pozytywnie Tak, tylko prąd, żadnego innego źródła czy to ogrzewania czy gotowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 31.12.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Ja będę grzać gazem a gotować na prądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.01.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 My mamy ogrzewanie gazowe, a płyta będzie i gazowa i indukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 01.01.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ja na indukcji podobno ciągniecie gazu dodatkowo do kuchni jest drogie, także przekonano mnie do indukcji. Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich Bocianków 2015 ! Aby postępy na budowach przebiegały sprawnie i zgodnie z planem w tym 2016 Właśnie - czy w związku z tym, że mamy już 2016 przenosimy się do Bocianków 2016, czy może zmieniamy status na np. "Sowy 2015" ? (czy sowa może być symbolem doświadczenia ? ) Wszystkiego dobrego ! Pozdrawiam noworocznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.01.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ja będę grzać gazem a gotować na prądzie. Jest sens ekonomiczny ciągnąc gaz do domu tylko do celów grzewczych ? 1kWh z gazu ziemnego przy kondensacie to 0,22-0,25zl a z prądu w taryfie G12W ok.0,30zl czyli tylko o max.8 groszy drożej. Jak to wychodzi u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 01.01.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Jest sens ekonomiczny ciągnąc gaz do domu tylko do celów grzewczych ? 1kWh z gazu ziemnego przy kondensacie to 0,22-0,25zl a z prądu w taryfie G12W ok.0,30zl czyli tylko o max.8 groszy drożej. Jak to wychodzi u Was ? Dostałam dom w stanie surowym z podciągniętym gazem. Stan surowy trwał już 15 lat, więc to taki staro-nowy dom Edytowane 1 Stycznia 2016 przez Wszamanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.01.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Dostałam dom w stanie surowym z podciągniętym gazem. Stan surowy trwał już 15 lat, więc to taki staro-nowy dom No i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 01.01.2016 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Czołem Bocianki! U nas także indukcja, gazu niet. Ktoś już się wprowadził do nowego domu? My chyba w marcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 02.01.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 PaniKasia - a jakie ogrzewanie będziecie mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 02.01.2016 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 letniowoc powietrzna pompa ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.01.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 U nas także indukcja do gotowania, nie zamienię jej już na nic innego Gaz jest na działce, ale nie robimy podłącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magkow 05.01.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Parapety wewnętrzne kiedy montowaliście razem z tynkami czy po i kto wam je montował tynkarze czy ci co okna montują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 06.01.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) w kuchni parapet będzie montować ekipa od kuchni, parapet zamawiany razem z blatem. Pozostałe zamawiałam tam gdzie okna, przed tynkami montowane przez ekipę z firmy. Udało zamontować się jeden, pozostałe dwa były krzywo wycięte i nowych nie zdążyli dostarczyć przed tynkami. Tynkarze zabezpieczyli parapet, kazali zrobić sobie zdjęcie "przed", i ścianę koło parapetu wykończyli idealnie. Zła jestem, że dla pozostałych dwóch będzie trzeba tynk ruszać Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Wszamanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 06.01.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 My po tynkach, wylewkach będziemy montować. Zamawialiśmy tam, gdzie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 07.01.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 my będziemy montować teraz, na etapie wykończeniówki. Zamawiamy tam gdzie okna. Montować będzie albo Pan od wykończeniówki, albo z firmy od okien. zobaczymy w domu będzie indukcja, w zasadzie wszystko na prąd. Nigdy nie zamieniłabym jej na gaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 07.01.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Zaczynają się pytania z etapu wykończeniówki to znaczy, że Bocianki już blisko przeprowadzki to ja też się dołączę do pytań. Będziecie kupować baterie z termostatem pod prysznic/do wanny? i jakimi farbami będziecie malować? Ja od początku chciałam fluggerem, teraz mam możliwość kupić taniej Caparola i zaczęłam się wahać, bo kasy coraz mniej.... Najbardziej zależy mi na tym, aby farbę można było szorować (głównie ścianY przy schodach i w salonie/kuchni) no i mm dylemat, bo flugger już wypróbowany a caparola nigdy nie kupowałam i nie mam obiektywnej opinii od nikogo (tylko od handlowca..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 07.01.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Właśnie - wykończeniówka My też coraz bliżej tego tematu Bocianki, ile płaciliście za ocieplenie i otynkowanie elewacji ? Czy cena 85 zł/m2 z materiałem jest korzystna ? Z góry dziękuję za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 07.01.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Właśnie - wykończeniówka My też coraz bliżej tego tematu Bocianki, ile płaciliście za ocieplenie i otynkowanie elewacji ? Czy cena 85 zł/m2 z materiałem jest korzystna ? Z góry dziękuję za pomoc ! Pytanie jaki styropian jakiej grubości i czy sam klej i siatka czy docelowy tynk i jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts