Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2015 - dla tych co planują start w 2015 roku

Recommended Posts

ja płaciłam 28 zł/m2 za knauff diamant (z materiałem oczywiście)

jestem bardzo zadowolona, ważne żeby zobaczyć jak ekipa robi, bo sąsiadka ma takie same tynki i musiała położyć gładź!

zapraszam więc Pepa do mnie na oględziny :)

ale napiszę jeszcze raz. Cena nie jest taka ważna, ważne jest liczenie metrów!!

ekipa 1 - ok. 820m2

ekipa 2 - ok. 950m2

ekipa 3 - 706 m2

robiła ekipa 3, choć pozostali mieli cenę 26zł/m2

wiem...wiem, ...pewnie temat był już wałkowany...

jaką cenę mieliście za tynki i wylewki?

tynki mam 20 zł lub 30 zł z materiałem......mało? dużo?

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja płaciłam 28 zł/m2 za knauff diamant (z materiałem oczywiście)

jestem bardzo zadowolona, ważne żeby zobaczyć jak ekipa robi, bo sąsiadka ma takie same tynki i musiała położyć gładź!

zapraszam więc Pepa do mnie na oględziny :)

ale napiszę jeszcze raz. Cena nie jest taka ważna, ważne jest liczenie metrów!!

ekipa 1 - ok. 820m2

ekipa 2 - ok. 950m2

ekipa 3 - 706 m2

robiła ekipa 3, choć pozostali mieli cenę 26zł/m2

Ja mam zrobiony przedmiar - myślę żeby się tym posiłkować.

Ale dzięki za zwrócenie uwagi - też przypilnuję tematu!

Brysia8 przedmiar się raczej nie przyda :no:

koniecznie przy wycenie niech każda ekipa mierzy. U mnie też im sie za bardzo nie chciało, ale się uparłam.

Bo podasz, że z przedmiaru jest np. 500m2 a ekipa Ci powie - spoko, ale i tak policzymy z natury po robocie... i wyjdzie im 600

w przedmiarze masz same tynki, a tynkarze wliczają otwory okienne, drzwiowe, podciągi itd. Wszystko zależy jak dana ekipa liczy.

np. przy otworze okiennym powyżej 3m2 liczą połowę metrów za okno, albo nie wliczają tych metrów. Albo za każdy 1mb podciągu liczą jak 1m2 lub 1,5m2.

a np. otwory drzwiowe wliliczają do metrów zatynkowanych z jednej strony (np. tylko od strony pokoju, a od przedpokoju nie wliczają tych metrów), a niektórzy wliczają i z jednej i z drugiej strony.

Mam nadzieję, ze w miarę jasno to napisałam :)

Oj wszamanka, ja zaczęłam iść na kompromisy jak jeszcze wykończeniówka się nie zaczęła :bash:

przez 5 nocy analizowałam i robiłam tabelki z cenami ceramiki, baterii. sprawdzałam, gdzie taniej, gdzie przesyłka gratis, przekonywałam siebie, że te brzydkie baterie mi się podobają, bo są tańsze :) itd. Już miałam dosyć!

no, ale powoli zmierzam ku końcowi i muszę przyznać, ze całkiem przyjemna ta wykończeniówka :)

tylko pstryczki elektryczki mnie wkurzają, bo wychodzi mi ponad 3000 zł i nie chce zejść niżej, a kiedyś marzyłam o berkerze, potem o legrandzie a będzie pewnie ospel :)

ja mam bidet w naszej łazience przy sypialni.

mam też wanne 170x75 z odpływem na środku - wybrałam taką bo w mieszkaniu mam takie wymiary, spokojnie można poleżeć (ja jestem wysoka więc nie wpadam pod wodę :) ) a i 2 osoby się zmieszczą...

ten odpływn na środku to ze względu na te 2 osoby :) nikt nie chce siedzieć na odpływie hehe

jak ja projektowałam naszą łazienkę to skończyło sie na jej powiększeniu kosztem garderoby... ale teraz jest super :) i zmieściła się i wanna i prysznic i bidet

Bocianki

czy macie w górnej łazience bidet? I jak dużą wannę będziecie mieć?

Zaczynam projektować łazienkę na poddaszu ;)

Edytowane przez mania_ania

Właśnie u nas górna łazienka będzie robiona później dopiero po zamieszkaniu, na razie będzie dostępna tylko ta na parterze. I tak dumam mieć ten bidet czy nie, miejsce by się znalazło. Podobno z bidetem jest jak ze zmywarką, nie doceniasz dopóki nie masz :rolleyes:

mania_ania- odpływ na środku, zapamiętam :D U nas też raczej wanna prostokątna, 75 na 160 lub 170, niestety u nas narożna zajmie więcej miejsca.

Bocianki

czy macie w górnej łazience bidet? I jak dużą wannę będziecie mieć?

Zaczynam projektować łazienkę na poddaszu ;)

Ja mam tylko jedna łazienkę na poddaszu + WC na dole ;) bidetu mieć nie będę, a wanna to taka symboliczna 120 długa. Z mężem obydwoje wolimy prysznic, będzie 90-95x120. Wannę daję głównie ze względu na dzieci które mamy w planach.

letniowiec -tak to prawda,to dobre porownanie,z tym bidetem...więc jeśli masz miejsce to koniecznie bierz bidet :)

ja niestty odpuściłam bo moja łazienka ma całe ....6 metrów :( i muszę mieć wanne ,prysznic odpada

u mnie cięcie kosztów było na etapie już ....kupna działki,i ten stan jest do dzisiaj

mania ania-jak masz namiar do tych od sąsiadki to będę b.wdzięczna :)

ja oszczędzałam na płytkach, bo zależało mi na bidecie :)

i właśnie tak jest jak pisze letniowoc - ja doceniłam bidet jak przez miesiąc u siostry poużywałam.

Jak nie ma miejsca to zostaje jeszcze bidetta. znajomi sobie chwalą, choc ja nigdy nie używałam.

a moja łazienka już prawie gotowa, nawet woda już do wanny leci :D

łazienka naszaa.JPG