mania_ania 26.02.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 ja płaciłam 28 zł/m2 za knauff diamant (z materiałem oczywiście) jestem bardzo zadowolona, ważne żeby zobaczyć jak ekipa robi, bo sąsiadka ma takie same tynki i musiała położyć gładź! zapraszam więc Pepa do mnie na oględziny ale napiszę jeszcze raz. Cena nie jest taka ważna, ważne jest liczenie metrów!! ekipa 1 - ok. 820m2 ekipa 2 - ok. 950m2 ekipa 3 - 706 m2 robiła ekipa 3, choć pozostali mieli cenę 26zł/m2 wiem...wiem, ...pewnie temat był już wałkowany... jaką cenę mieliście za tynki i wylewki? tynki mam 20 zł lub 30 zł z materiałem......mało? dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 26.02.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 ja płaciłam 28 zł/m2 za knauff diamant (z materiałem oczywiście) jestem bardzo zadowolona, ważne żeby zobaczyć jak ekipa robi, bo sąsiadka ma takie same tynki i musiała położyć gładź! zapraszam więc Pepa do mnie na oględziny ale napiszę jeszcze raz. Cena nie jest taka ważna, ważne jest liczenie metrów!! ekipa 1 - ok. 820m2 ekipa 2 - ok. 950m2 ekipa 3 - 706 m2 robiła ekipa 3, choć pozostali mieli cenę 26zł/m2 Ja mam zrobiony przedmiar - myślę żeby się tym posiłkować. Ale dzięki za zwrócenie uwagi - też przypilnuję tematu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 26.02.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Brysia8 przedmiar się raczej nie przyda koniecznie przy wycenie niech każda ekipa mierzy. U mnie też im sie za bardzo nie chciało, ale się uparłam. Bo podasz, że z przedmiaru jest np. 500m2 a ekipa Ci powie - spoko, ale i tak policzymy z natury po robocie... i wyjdzie im 600 w przedmiarze masz same tynki, a tynkarze wliczają otwory okienne, drzwiowe, podciągi itd. Wszystko zależy jak dana ekipa liczy. np. przy otworze okiennym powyżej 3m2 liczą połowę metrów za okno, albo nie wliczają tych metrów. Albo za każdy 1mb podciągu liczą jak 1m2 lub 1,5m2. a np. otwory drzwiowe wliliczają do metrów zatynkowanych z jednej strony (np. tylko od strony pokoju, a od przedpokoju nie wliczają tych metrów), a niektórzy wliczają i z jednej i z drugiej strony. Mam nadzieję, ze w miarę jasno to napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 26.02.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 mania_ania Dzięki Ci dobra kobieto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 28.02.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 mania ania-dziękuję za namiar .....dzwonilismy i niestety są zajęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 29.02.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 szkoda.... mam jeszcze jeden namiar, od drugiej sąsiadki. Ekipa robiła dobrze, tylko nie mieli terminu kiedy ja potrzebowałam.Poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 29.02.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 doszłam do etapu budowy, kiedy trzeba iść na kompromisy i ciąć koszty oby was to ominęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 01.03.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Oj wszamanka, ja zaczęłam iść na kompromisy jak jeszcze wykończeniówka się nie zaczęła przez 5 nocy analizowałam i robiłam tabelki z cenami ceramiki, baterii. sprawdzałam, gdzie taniej, gdzie przesyłka gratis, przekonywałam siebie, że te brzydkie baterie mi się podobają, bo są tańsze itd. Już miałam dosyć! no, ale powoli zmierzam ku końcowi i muszę przyznać, ze całkiem przyjemna ta wykończeniówka tylko pstryczki elektryczki mnie wkurzają, bo wychodzi mi ponad 3000 zł i nie chce zejść niżej, a kiedyś marzyłam o berkerze, potem o legrandzie a będzie pewnie ospel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 01.03.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Bocianki, "wykończeniówka wykańcza" - nie wierzyłam, w te słowa, ale już wierzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 01.03.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Nie straszcie bo jutro od rana wjeżdża ekipa...jeszcze mam czas się wycofać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 03.03.2016 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Bocianki czy macie w górnej łazience bidet? I jak dużą wannę będziecie mieć? Zaczynam projektować łazienkę na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 03.03.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Nie mam "górnej łazienki", wszystko w parterze Ale w tzw. master bathroom mam bidet. Wanna - zobaczymy jaka się sensownie zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 03.03.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Nic się nie bój ja jestem już na ukończeniu i budowa to na prawdę super przygoda :) co prawda bez kredytu byłaby przyjemniejsza, no ale nie mozna mieć wszystkiego Nie straszcie bo jutro od rana wjeżdża ekipa...jeszcze mam czas się wycofać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 03.03.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) ja mam bidet w naszej łazience przy sypialni. mam też wanne 170x75 z odpływem na środku - wybrałam taką bo w mieszkaniu mam takie wymiary, spokojnie można poleżeć (ja jestem wysoka więc nie wpadam pod wodę ) a i 2 osoby się zmieszczą... ten odpływn na środku to ze względu na te 2 osoby nikt nie chce siedzieć na odpływie hehe jak ja projektowałam naszą łazienkę to skończyło sie na jej powiększeniu kosztem garderoby... ale teraz jest super i zmieściła się i wanna i prysznic i bidet Bocianki czy macie w górnej łazience bidet? I jak dużą wannę będziecie mieć? Zaczynam projektować łazienkę na poddaszu Edytowane 3 Marca 2016 przez mania_ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 03.03.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 My zrezygnowaliśmy z bidetu, w ramach cięcia kosztów. Wanna narożna 140 x 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letniowoc 03.03.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Właśnie u nas górna łazienka będzie robiona później dopiero po zamieszkaniu, na razie będzie dostępna tylko ta na parterze. I tak dumam mieć ten bidet czy nie, miejsce by się znalazło. Podobno z bidetem jest jak ze zmywarką, nie doceniasz dopóki nie masz mania_ania- odpływ na środku, zapamiętam U nas też raczej wanna prostokątna, 75 na 160 lub 170, niestety u nas narożna zajmie więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wszamanka 03.03.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Bocianki czy macie w górnej łazience bidet? I jak dużą wannę będziecie mieć? Zaczynam projektować łazienkę na poddaszu Ja mam tylko jedna łazienkę na poddaszu + WC na dole bidetu mieć nie będę, a wanna to taka symboliczna 120 długa. Z mężem obydwoje wolimy prysznic, będzie 90-95x120. Wannę daję głównie ze względu na dzieci które mamy w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 04.03.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 letniowiec -tak to prawda,to dobre porownanie,z tym bidetem...więc jeśli masz miejsce to koniecznie bierz bidet ja niestty odpuściłam bo moja łazienka ma całe ....6 metrów i muszę mieć wanne ,prysznic odpada u mnie cięcie kosztów było na etapie już ....kupna działki,i ten stan jest do dzisiaj mania ania-jak masz namiar do tych od sąsiadki to będę b.wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.03.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Facetom to od razu lepiej zrobić oddzielną łazienkę z kibelkiem i niech sobie tam sprzątają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 04.03.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 ja oszczędzałam na płytkach, bo zależało mi na bidecie i właśnie tak jest jak pisze letniowoc - ja doceniłam bidet jak przez miesiąc u siostry poużywałam. Jak nie ma miejsca to zostaje jeszcze bidetta. znajomi sobie chwalą, choc ja nigdy nie używałam. a moja łazienka już prawie gotowa, nawet woda już do wanny leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts