Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

blaty do kuchni, wawa

miódmalina

Recommended Posts

• 1 month później...
kupiłem blaty drewniane, i mają zostać olejowane wg życzenia małżonki, przecież za chwilę będą wyglądały jakoś tak.......nieestetycznie poplamione, jak to na blatach. czy można je polakierować, ( można pewnie) ale czym by najmniej stracić na klimacie drewna. Inne możliwości proszę o poradę

Witaj,

napisz o jaki blat Ci chodzi, laminowany (imitacja drewna) czy drewniany?

Pytam bo jeżeli masz blaty drewniane to Grazynaa dobrze Ci radzi, możesz je odświeżyć szlifierką i nałożyć na nowo impregnaty bądź nawet je rozbielić.

Zależy to też od tego, jaki efekt rozjaśnienia chcesz osiągnąć.

Napisz najpierw co masz na tych szafkach (laminat czy lity materiał i jaki gatunek drewna) i co chcesz osiągnąć.

A co do blatów drewnianych najlepiej jak poszukasz u źródła... http://www.dlh-poland.com/Oferta/Blaty/Dab.aspx

Podaj wymiary (długości, szerokości, grubość), wybierz gatunek i klasę i daj znać może uda mi się znaleźć coś dla Ciebie w promocyjnej cenie.

Co do blatów z laminatu no to najlepiej http://juan.pl/oferta/blaty--parapety--wstegi-drzwiowe_579/

Jeżeli masz możliwość przewiezienia tych blatów własnym transportem, posiadasz narzędzia i trochę czasu to będzie to bardzo ekonomiczna wymiana.

Edytowane przez poczujeszsięjakwdomu

kupiłem blaty drewniane, i mają zostać olejowane wg życzenia małżonki, przecież za chwilę będą wyglądały jakoś tak.......nieestetycznie poplamione, jak to na blatach. czy można je polakierować, ( można pewnie) ale czym by najmniej stracić na klimacie drewna. Inne możliwości proszę o poradę

o masz nie zauważyłem tego wpisu... schował się pod reklamą ;)

ale po polakierowaniu nie stracisz klimatu drewna, poszukaj dobrej jakości lakieru w macie.

A jaki gatunek drewna kupiłeś? Bo jak jakąś dębinę i będziecie korzystać z deski do krojenia ;) a gorące naczynia będzie stawiać na podkładkach to może być i olej bez obaw

Pozdr