marcelix 30.04.2016 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Zakończyliśmy etap ocieplenia i płytowania dachu. Ekipa od karton gipsów stawia jeszcze ściany do łazienki i garderoby. Ekipa bardzo pozytywnie oceniła primer od coulignona. Mocno się zainteresowali produktami Chems i z ciekawości przetestują również farbę. Produkt bardzo dobry, podejście do klienta również bardzo dobre. Lampy to hektary z ikea. Muszę tylko przedłużyć łańcuch o co najmniej metr. Za tydzień czeka nas pierwszy montaż barierki, dalej układanie płytek na parterze, oraz prace nad elektryką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 01.06.2016 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 W ramach porządków zrobiliśmy jeden z czterech planowanych kompostowników. Wyłożony został geowłókniną co by krety nie przyszły na obiad. Zasiedlony został przez dżdżownice znalezione przez syna Najważniejsza sprawa na budowie to oczywiście piaskownica dla dzieci. Trwają prace nad podłogą i mam nadzieje niedługo nad montażem barierek. Za trochę ponad 2 tygodnie malujemy. Do tego czasu muszę poprowadzić elektrykę do kuchni i korytarzy. W między czasie pracuję nad hydrauliką (już kończę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 24.06.2016 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Już dawno nie pisałem. Na budowie praca wre! Do położenia korytek i okablowania zostały mi tylko sypialnie. Niestety wykończymy je pewnie dopiero po wprowadzeniu się. Roboty sporo a $ co raz mniej i mniej i mniej Ekipa wykonuje zabudowy k-g i za jakiś tydzień będą malowali ściany.Niedługo chyba mnie op.... bo co chwila im coś dokładamy do roboty. Na zdjęciu powyżej widać przygotowywaną zabudowę pod lampę na korytarzu. Wnęka wypełniona będzie szkłem matowym. Źródłem światła będą paski LED. Do lampy doprowadzona jest również skrętka do komunikacji ze ściemniaczem na dalszym etapie wykańczania Korytka z instalacją elektryczną i wyżej rury wentylacyjne. Na zdjęciu widać również klimakonwektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 06.07.2016 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Malarze dziś zaczynają już malowanie. Do końca tygodnia wszystko powinno być już zrobione.Kuchnia jest już wycinana. Montaż szafek planujemy na koniec lipca. Testowaliśmy farby od coulignona. Pomalowaliśmy resztki płyt różnymi farbami. Z dziećmi znęcaliśmy się nad próbkami brudząc je różnymi dziwnymi rzeczami jak: błoto, zgniłe jabłko, trawa ... Vakkermatt i Bekers podczas naszego testu zachowywały się podobnie. Próbki postawiliśmy do wyrzucenia przy śmietniku na słońcu i deszczu i ku naszemu zdziwieniu Bekers zżółkł. Utwierdziło to nas tylko w wyborze VM. Ekipie też się dobrze nimi malowało. Zamówiliśmy od coulignona 17 opakowań po 10L. Po malowaniu zdam relacje od ekipy! Jak do tej pory poszło nam prawie 800m kabla 3x2,5mm2 i 500m 4x1,5mm2 mimo że nie okablowaliśmy jeszcze trzech pokoi. Nie doszacowałem jakiś 300m 3x2,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemasG 25.07.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Witam Przeczytałem Twój dziennik budowy, bo zainteresował mnie u Ciebie układ płyty grzewczej zasilanej pompą ciepła wraz z podłogówką na górze. Dokładnie takie samo coś planuję u siebie i chciałbym podpytać jak dokładnie wygląda u Ciebie instalacja? Rozumiem, że pompa ciepła jest gruntowa z DZ poziomym, interesowałeś się chyba Ecopolem? Na czym stanęło ostatecznie? Kolejne pytanie to jakie temperatury zasilania? Czy płyta na dole i podłogówka na górze zasilana tą sama temperaturą bezpośrednio z pompy? Czy może masz bufor pełniący kilka funkcji (sprzęgło, magazyn energii - ale tu chyba płyta ma być tym akumulatorem)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 31.07.2016 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Witam Przeczytałem Twój dziennik budowy, bo zainteresował mnie u Ciebie układ płyty grzewczej zasilanej pompą ciepła wraz z podłogówką na górze. Dokładnie takie samo coś planuję u siebie i chciałbym podpytać jak dokładnie wygląda u Ciebie instalacja? Rozumiem, że pompa ciepła jest gruntowa z DZ poziomym, interesowałeś się chyba Ecopolem? Na czym stanęło ostatecznie? Kolejne pytanie to jakie temperatury zasilania? Czy płyta na dole i podłogówka na górze zasilana tą sama temperaturą bezpośrednio z pompy? Czy może masz bufor pełniący kilka funkcji (sprzęgło, magazyn energii - ale tu chyba płyta ma być tym akumulatorem)? Pozdrawiam Przepraszam za opóźnienia ale mocno działamy na budowie. Odpowiedź zamieściłem w komentarzach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 17.08.2016 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Za około dwa tygodnie montują nam drzwi i się wprowadzamy! Kuchnia podczas montażu. Na zdjęciach nie widać, ale szafki są szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 14.09.2016 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Jeszcze kilka dni i możemy się legalnie wprowadzić! Żona wytrwale sprząta wszystkie kurze i brudy pobudowlane, a ja zajmuję się wykańczeniem między innymi składaniem mebli. Meble składamy z zamówionych formatek pod wymiar z białej płyty meblowej 18mm. Meble z poniższego zdjęcia miały być w garderobie, ale tymczasowo postawiliśmy w kącie na antresoli. Dzieci dla zajęcia czasu dostały zadanie rozłożenia książek. Okazało się że półki idealnie pasują do tego miejsca, więc muszę dorobić jeszcze kilka półek. Szafka na 55 par butów Szafa narożna w wymiarach ikea Kuchnia po pierwszym robieniu obiadu Tutaj chciałbym się pochwalić drzewkiem awokado 2 metry wysokości wyhodowanym z pestki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 14.09.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ale o budowie zapomnieć nie możesz, i dlatego styropian w salonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 14.09.2016 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ale o budowie zapomnieć nie możesz, i dlatego styropian w salonie ? pozostałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 19.09.2016 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Meblowania ciąg dalszy. Na zdjęciu widać szafkę na buty do garderoby długą na prawie 3 metry. Dzięki nie dużej wysokości idealnie zmieści się przy ścianie kolankowej. Miała być szafka na 55 par ale w trakcie składania uznałem że wygodniej będzie zrobić mniej ale trochę wyższe przegródki. Powinny wejść nawet dwa płaskie pudełka lub buty zimowe. Półka stoi do góry nogami i nie jest jeszcze skończona. Koszt wszystkich półek do garderoby wyniósł nas 1500zł W weekend składamy kolejne szafki z moimi dwoma pomocnikami 4 i 6 lat. Chłopaki świetnie wkręcają konfirmaty grzechotką lub wkrętarką. Podczas gdy wiercę odkurzają paprochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 05.10.2016 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 U nas bez spektakularnych zmian. Ciągle składamy meble i bierzemy się za szykowanie garderoby. Moja żona odkryła po co chciałem antresolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 15.10.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Jeszcze kilka dni i możemy się legalnie wprowadzić! Żona wytrwale sprząta wszystkie kurze i brudy pobudowlane, a ja zajmuję się wykańczeniem między innymi składaniem mebli. Meble składamy z zamówionych formatek pod wymiar z białej płyty meblowej 18mm. Meble z poniższego zdjęcia miały być w garderobie, ale tymczasowo postawiliśmy w kącie na antresoli. Dzieci dla zajęcia czasu dostały zadanie rozłożenia książek. Okazało się że półki idealnie pasują do tego miejsca, więc muszę dorobić jeszcze kilka półek. [ATTACH=CONFIG]367380[/ATTACH] Szafka na 55 par butów [ATTACH=CONFIG]367383[/ATTACH] Szafa narożna w wymiarach ikea [ATTACH=CONFIG]367384[/ATTACH] Kuchnia po pierwszym robieniu obiadu [ATTACH=CONFIG]367381[/ATTACH] Tutaj chciałbym się pochwalić drzewkiem awokado 2 metry wysokości wyhodowanym z pestki [ATTACH=CONFIG]367382[/ATTACH] mam pytanie o tą witrynę fix przy awokado - jaki ma wymiar i jaki był koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 15.10.2016 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 mam pytanie o tą witrynę fix przy awokado - jaki ma wymiar i jaki był koszt Wysokość 2,5m Szerokość 2m Cena około 2200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 15.10.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Wysokość 2,5m Szerokość 2m Cena około 2200 zł pakiet 3 szybowy? i ciepły montaż, w warstwie ocieplenia czy normalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 15.10.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Tak pakiet 3 szybowy. Ciepły montaż w murze na ciepłym parapecie. Montaż w warstwie ocieplenia nie miał u nas ekonomicznego sensu. Za ciepły montaż i osadzanie placiliscie dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 15.10.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 właśnie się zastanawiam czy projektowac wyjście na taras i te witryny równo z kaflami w salonie czy podwyższone jak u ciebie. mam wrażenie (może błędne) że robiąc jak u ciebie można lepiej zaizolować parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 20.10.2016 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 właśnie się zastanawiam czy projektowac wyjście na taras i te witryny równo z kaflami w salonie czy podwyższone jak u ciebie. mam wrażenie (może błędne) że robiąc jak u ciebie można lepiej zaizolować parapet Z izolacją pewnie masz rację tez tak kombinowalismy jednak główne znaczenie miał poziom terenu przy wyjściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 08.12.2016 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Po dwóch miesiącach licznik energii wskazuje nam zużycie na cwu i co 846 kWh. (listopad 300kWh, grudzień 550 kWh) Na cwu poszło około 1/3 całej skonsumowanej energii. Pompa pracuje tylko w taniej taryfie. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brochas 08.12.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 przez 8dni poszło 550kwh ?jaką masz temp w środkujaka temp idzie w podłogę ? może orientujesz się jaka temp wody wraca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts