anka1981 14.11.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 WitamFirma wylewała posadzki mixokretem 120m2 w tym 40m2 jest ogrzewanie podłogowe .Po trzech tygodniach od wylanie w niektórych miejscach posadzka wyciera się pacem można wytrzeć bruzde ,piasek wykrusza się z wylewki .Mam pytanie czy jest jakiś preparat żeby wzmocnić wylewke na grubość do 8cm jakiś środek penetrujący słyszałam że jest PROSFAS MAPEI może ktoś go stosował to ma jakieś doświadczenie .Na podłoguwce będzie ułożona terakota a reszta deska .Wykonawca przyznał się że spartaczył wylewki i chce sie dogadać i nie wiem co mam robić czy wzmacniać czy skuwać i lać na nowo.Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 14.11.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 (edytowane) Witam Firma wylewała posadzki mixokretem 120m2 w tym 40m2 jest ogrzewanie podłogowe .Po trzech tygodniach od wylanie w niektórych miejscach posadzka wyciera się pacem można wytrzeć bruzde ,piasek wykrusza się z wylewki .Mam pytanie czy jest jakiś preparat żeby wzmocnić wylewke na grubość do 8cm jakiś środek penetrujący słyszałam że jest PROSFAS MAPEI może ktoś go stosował to ma jakieś doświadczenie .Na podłoguwce będzie ułożona terakota a reszta deska .Wykonawca przyznał się że spartaczył wylewki i chce sie dogadać i nie wiem co mam robić czy wzmacniać czy skuwać i lać na nowo.Proszę o porady. lac na nowo .pod drewno z domieszka kruszywa 2-8mm Edytowane 14 Listopada 2014 przez teka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 14.11.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Witam Firma wylewała posadzki mixokretem 120m2 w tym 40m2 jest ogrzewanie podłogowe .Po trzech tygodniach od wylanie w niektórych miejscach posadzka wyciera się pacem można wytrzeć bruzde ,piasek wykrusza się z wylewki .Mam pytanie czy jest jakiś preparat żeby wzmocnić wylewke na grubość do 8cm jakiś środek penetrujący słyszałam że jest PROSFAS MAPEI może ktoś go stosował to ma jakieś doświadczenie .Na podłoguwce będzie ułożona terakota a reszta deska .Wykonawca przyznał się że spartaczył wylewki i chce sie dogadać i nie wiem co mam robić czy wzmacniać czy skuwać i lać na nowo.Proszę o porady. Oczywiście skuś i wyrzucić! Pytanie zasadnicze: czy on wie jak nalezy zrobić "wylewkę" pod deski???Taka wylewka musi mieć wytrzymałość na ściskanie 25/30N/mm2. Powierzchnia musi mieć kohezję z całą warstwą. Powierzchnia wylewki musi przylegać do niej z siłą minimum 1,2N/mm2. Aby uzyskać taką wytrzymałość trzeba precyzyjnej receptury i reżimu technologicznego, jak również pielęgnacji po wykonaniu "wylewki". Pan od wylewek, ma także obowiązek jako wykonawca wylewki, podać tobie na piśmie, jaką ta wylewka i kiedy uzyska bezpieczną dla desek wilgotność resztkową w warunkach klimatycznych (ty musisz o nie zadbać) 20C i 55%rH powietrza! Powinien także w tym protokole po wykonawczym, zostawić dane dotyczące cementu jakiego użył, kruszywa. Następnie grubość wylewki, włącznie z jej najcieńszymi i najgrubszymi warstwami oraz ich lokalizacją. Jak należy takie podłoże wykonać zgłoś się do Teki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts