Łukasz91 15.11.2014 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Witam, mam kupione drzwi wewnętrzne z płyty mdf pełne. W środku jest plaster miodu i tu moje pytanie: czy mogę wywalić go i zastąpić np wełną szklaną czy czymś co wytłumi hałasy? Nie jestem pewien czy w takich drzwiach są jeszcze jakieś wzmocnienia czy tylko sam kartonowy "plaster miodu" Są to drzwi najzwyklejsze jakby co. Jeśli nie wełna to co mógłbym wykorzystać, aby je wytłumić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Karkołomny pomysł. Jeśli są z MDF to on jest konstrukcją, a plaster je tylko wzmacnia. Osobiście nie widzę szansy, by wydłubać skutecznie papier, wepchać w jego miejsce wełnę i jeszcze zachować estetykę powierzchni. Więc albo obcie drzwi z zewnątrz, albo nowe skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz91 15.11.2014 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Karkołomny pomysł. Jeśli są z MDF to on jest konstrukcją, a plaster je tylko wzmacnia. Osobiście nie widzę szansy, by wydłubać skutecznie papier, wepchać w jego miejsce wełnę i jeszcze zachować estetykę powierzchni. Więc albo obcie drzwi z zewnątrz, albo nowe skrzydło. Tu akurat mam o tyle łatwiej, że te drzwi musiały być skrócone, kilka cm niż standard, gdyż nie mieściły się w futrynie, także dostęp do plastra miodu bym miał od spodu. Tylko kwestia, czy usuwając plaster i zastępując go czymś co wytłumi zostaną nie naruszone od zewnątrz? Może taka wełna w płytach obłożona w folie czy coś, aby łatwo móc wsunąć do środka nie powodując wybrzuszeń? Także czym mógłbym zabezpieczyć spód, aby nie wypadło nowe wnętrze, w grę wchodzi ingerencja wewnątrz. Wiem, że pomysł wręcz absurdalny, ale nie sądziłem, że te drzwi będą aż takie głośne. Może ktoś próbował zrobić taki wynalazek i ma doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Tu akurat mam o tyle łatwiej, że te drzwi musiały być skrócone, kilka cm niż standard, gdyż nie mieściły się w futrynie, także dostęp do plastra miodu bym miał od spodu. Tylko kwestia, czy usuwając plaster i zastępując go czymś co wytłumi zostaną nie naruszone od zewnątrz? Może taka wełna w płytach obłożona w folie czy coś, aby łatwo móc wsunąć do środka nie powodując wybrzuszeń? Także czym mógłbym zabezpieczyć spód, aby nie wypadło nowe wnętrze, w grę wchodzi ingerencja wewnątrz. Wiem, że pomysł wręcz absurdalny, ale nie sądziłem, że te drzwi będą aż takie głośne. Może ktoś próbował zrobić taki wynalazek i ma doświadczenia? zanim nie doczejasz sie odpowiedzi powiem co mysle:to nie jest dobry pomysl. Wieszales drzwi na starej futrynie?to pomysl o jakiejs uszczelce dookola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz91 15.11.2014 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 zanim nie doczejasz sie odpowiedzi powiem co mysle:to nie jest dobry pomysl. Wieszales drzwi na starej futrynie?to pomysl o jakiejs uszczelce dookola. Owszem stara metalowa futryna. Nie chodziło mi o taki hałas uderzanych drzwi, tylko o dźwięki przechodzące przez drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 .. o dźwięki przechodzące przez drzwi. Duza(jesli nie wieksza) czesc halasu przechodzi szczelinami wokol drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 17.11.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Jak upchniesz za słabo wełnę, to nic Ci to nie da, jak za mocno, to wybrzuszysz MDF i też będzie porażka. Jak zmieni się waga skrzydła do przewidzianych zawiasów fabrycznych, które mają niby jakiś zapas mocy w udźwigu ale nie wiadomo co to za drzwi i jakie zawiasy. Czy skrzydło ma przeszklenie czy jest pełne. Do porady Fina dodam, że możesz pomyśleć o małym progu - max 2cm aby wygodnie się chodziło i aby uszczelnił jeszcze dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts