Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka 15mm

mrmeX

Recommended Posts

Witam, muszę nadlać spocznik na schodach o około 15mm, Mam trochę otwartych worków kleju min Ceresit cm17, cm 22, i kilka tańszych. Szkoda aby się to zmarnowało. Mogę to wylać zamiast wylewki samopoziomującej?

Pozdrawiam

Zastanów się co chcesz na ten spocznik położyć. Jeżeli drewno, to nie możesz tego użyć!!!

Pod parkiet musisz mieć posadzke minimum 20Mpa na ściskanie. Nie osiągniesz tego mieszając na ślepo rózne składniki znalezione na budowie. Produkuję samopoziomy i wierz mi uzyskanie ww wartości bazując na kleju jest praktycznie niemożliwe.

Zagruntować, odeskować brzegi i wylać porządny samopoziom taki 2-20mm

Edytowane przez coulignon

Zgadza się, zapomniałem napisać, że na to pójdzie parkiet, dlatego myślałem dosypać cement oraz piasek do wylewek w proporcjach 1:4, aby było bardziej "szorstkie"

przede wszystkim ma być mocne. Coulignon popdpowiedział, nic dodać! Powodzenia

Parkiet na spoczniku ?

15 mm nadlanego zwykłego betonu czy aby to nie odskoczy ?

napisz co rozumiesz przez zwykły beton. Fachowo nazywasz to betonem czy ot tak jak wszyscy?

Odeskuj spocznik i uszczelnij, aby się nie wylewała i wylej samorozlewną wylewkę cementową od 5 do 20mm pod parkiet, o wytrzymałości po 28 dniach C-30N/mm2 i F-5-6N/mm2. Prościej się nie da!

Faktopedia: 2 dziewczynki zaatakowane przez wylewke, 7 osob rannych po tym, jak zbyt cienka warstwa wylewki z powodu swej grubosci zostala zakazona wirusem Ebola i wscieklizna.

w nocy z dnia 11/12 listopada br w miejscowosci Kostrzyn niezwkle agresywna wylewka dopuscila sie ataku na 2 spiace w mieszkaniu dziewczynki. Powodem ataku prawdopodobnie byla zbyt mala grubosc wylewki.

"Bylam za cienka i mnie to wyprowadzilo z rownowagi, odskoczylam i zaatakowalam. Nie wiem co sie ze mna stalo" - mowi wylewka

Jak donosza nasze niezalezne zrodla na pomoc dziewczynkom przyszli sasiedzi, kilku z nich, lacznie 7 osob doznalo lekkich obrazen narzadu wzroku. Wylewka bronila sie sypiac im piachem w oczy.

#wylewka #przemoc #ebola

To teraz porozmawiajmy o jeszcze cieńszych wylewkach ;)

Mam powierzchnie 3x5m, otoczoną gresem. Róznica poziomu między tą powierzchnią, a płytkami to 15-18mm

Na tą powierzchnię mają byc położone panele 10mm na podkladzie pianomat 3mm.

Do poziomu płytek pozostaje 2-5mm. Jak to zgubic ?

Glazurnik sugeruje klej do plytek w dwóch warstwach.

A te 3mm to będzie widać? Zanim zaczniesz "wielkie manewry" to przyłóż panel z podkładem i zobacz czy jest problem. Chyba że juz to robiłeś.

Najpierw zagruntować, zużycie masz na poziomie 1,6 kg/m2/mm grubości. Z 75 kg samopoziomu uzyskasz grubość około 3mm.

Tutaj specyfikacja: http://chems.pl./tfile/Ceflatt_karta_techniczna_20kg.pdf

czyli musi byc co do mm.

Powiem tak: zastanawiam czy na kleju nie wyprowadzi się tego dokładniej. Samopoziom leje sie jak woda i może być problem z "okiełznaniem " gdzieś po rogach. Jak płytkarz czuje się na siłach - niech leci klejem.