mrmeX 15.11.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Witam, muszę nadlać spocznik na schodach o około 15mm, Mam trochę otwartych worków kleju min Ceresit cm17, cm 22, i kilka tańszych. Szkoda aby się to zmarnowało. Mogę to wylać zamiast wylewki samopoziomującej?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 15.11.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Możesz .Licz się jednak z wolnym schnięciem tak grubej warstwy kleju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 15.11.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Witam, muszę nadlać spocznik na schodach o około 15mm, Mam trochę otwartych worków kleju min Ceresit cm17, cm 22, i kilka tańszych. Szkoda aby się to zmarnowało. Mogę to wylać zamiast wylewki samopoziomującej? Pozdrawiam Zastanów się co chcesz na ten spocznik położyć. Jeżeli drewno, to nie możesz tego użyć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 16.11.2014 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Zgadza się, zapomniałem napisać, że na to pójdzie parkiet, dlatego myślałem dosypać cement oraz piasek do wylewek w proporcjach 1:4, aby było bardziej "szorstkie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.11.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) Pod parkiet musisz mieć posadzke minimum 20Mpa na ściskanie. Nie osiągniesz tego mieszając na ślepo rózne składniki znalezione na budowie. Produkuję samopoziomy i wierz mi uzyskanie ww wartości bazując na kleju jest praktycznie niemożliwe. Zagruntować, odeskować brzegi i wylać porządny samopoziom taki 2-20mm Edytowane 16 Listopada 2014 przez coulignon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.11.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Zgadza się, zapomniałem napisać, że na to pójdzie parkiet, dlatego myślałem dosypać cement oraz piasek do wylewek w proporcjach 1:4, aby było bardziej "szorstkie" przede wszystkim ma być mocne. Coulignon popdpowiedział, nic dodać! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 16.11.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Zgadza się, zapomniałem napisać, że na to pójdzie parkiet, " Parkiet na spoczniku ? 15 mm nadlanego zwykłego betonu czy aby to nie odskoczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.11.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 odskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrmeX 16.11.2014 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Tak parkiet na spoczniku, a schody drewniane. Nie rozumiem co odskoczy. Sam beton wiadomo odspoi się i popęka, wylewka samopoziomująca da radę.Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.11.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Parkiet na spoczniku ? 15 mm nadlanego zwykłego betonu czy aby to nie odskoczy ? napisz co rozumiesz przez zwykły beton. Fachowo nazywasz to betonem czy ot tak jak wszyscy? Odeskuj spocznik i uszczelnij, aby się nie wylewała i wylej samorozlewną wylewkę cementową od 5 do 20mm pod parkiet, o wytrzymałości po 28 dniach C-30N/mm2 i F-5-6N/mm2. Prościej się nie da! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 odskoczy. i da susa przez otwarte okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.11.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 oby nie pogryzła nikogo w czasie oddawania skoku. Odparzone wylewki potrafią być agresywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Faktopedia: 2 dziewczynki zaatakowane przez wylewke, 7 osob rannych po tym, jak zbyt cienka warstwa wylewki z powodu swej grubosci zostala zakazona wirusem Ebola i wscieklizna. w nocy z dnia 11/12 listopada br w miejscowosci Kostrzyn niezwkle agresywna wylewka dopuscila sie ataku na 2 spiace w mieszkaniu dziewczynki. Powodem ataku prawdopodobnie byla zbyt mala grubosc wylewki. "Bylam za cienka i mnie to wyprowadzilo z rownowagi, odskoczylam i zaatakowalam. Nie wiem co sie ze mna stalo" - mowi wylewkaJak donosza nasze niezalezne zrodla na pomoc dziewczynkom przyszli sasiedzi, kilku z nich, lacznie 7 osob doznalo lekkich obrazen narzadu wzroku. Wylewka bronila sie sypiac im piachem w oczy. #wylewka #przemoc #ebola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.11.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 To teraz porozmawiajmy o jeszcze cieńszych wylewkach Mam powierzchnie 3x5m, otoczoną gresem. Róznica poziomu między tą powierzchnią, a płytkami to 15-18mm Na tą powierzchnię mają byc położone panele 10mm na podkladzie pianomat 3mm. Do poziomu płytek pozostaje 2-5mm. Jak to zgubic ? Glazurnik sugeruje klej do plytek w dwóch warstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.11.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Z klejem będzie straszna zabawa żeby to machnąć równo. Samopoziom lub połozenie paneli na grubszym podkładzie np takim: https://partner-panele.pl/114718/plyta-zielona-steico-pod-panele-podlogowe-gr-7mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.11.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Podkład byłby najłatwiejszy, ale na ogrzewaniu podłogowym to spora bariera dla ciepła. Może więc samopoziom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.11.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 A te 3mm to będzie widać? Zanim zaczniesz "wielkie manewry" to przyłóż panel z podkładem i zobacz czy jest problem. Chyba że juz to robiłeś. Najpierw zagruntować, zużycie masz na poziomie 1,6 kg/m2/mm grubości. Z 75 kg samopoziomu uzyskasz grubość około 3mm. Tutaj specyfikacja: http://chems.pl./tfile/Ceflatt_karta_techniczna_20kg.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.11.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Tam nie będzie listwy wykańczającej między ceramiką/panelami, wiec wolalbym, żeby bylo w poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.11.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 czyli musi byc co do mm. Powiem tak: zastanawiam czy na kleju nie wyprowadzi się tego dokładniej. Samopoziom leje sie jak woda i może być problem z "okiełznaniem " gdzieś po rogach. Jak płytkarz czuje się na siłach - niech leci klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.11.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Tak to też argumentował. Zastanawiam sie tylko, czy po ew. wylaniu samopoziomu, po tych 20-30 minutach można go jeszcze skorygować, tak w odleglosci do 30-40 cm od krawędzi gresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts