ewawww 16.11.2014 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Witam, Jestem nowa na forum. Niestety nigdzie nie znalazłam interesujących mnie informacji stąd pytanie - grys Doblo Bianco satyna firmy Paradyż do wiatrołapu i na korytarz ... czy to dobry pomysł w sensie użytkowym? Zastanawiam się żeby położyć go również w kuchni ...Wiem że jasna podłoga będzie ode mnie wymagała więcej uwagi, chodzi mi jednak o informację jak zachowuje się w użytkowaniu ten konkretny rodzaj gresu. Bardzo proszę o konstruktywne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewawww 30.11.2014 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Hmmm ... widzę że zainteresowanie tematem było, tylko odpowiedzi znikąd Więc może ja pomogę innym Kupiłam Gres Doblo Satyna Grys do łazienki i na jednej z płytek zrobiłam sobie test. Wylałam na nią to co wg mnie mogłoby wylądować na podłodze podczas jej użytkowania, czyli : sos sojowy, ocet balsamiczny, ocet jabłkowy, esencje kawy mielonej, herbatę, sok z buraków, wtarłam nutellę, sok z cytryny, ketchup, nalewkę ze śliwek, maggi, wino czerwone, olej prosto z butelki jak i taki zużyty, a także wtarłam skórkę z ogórka żeby był zielony akcent i zostawiłam na 30 minut ... po tym czasie wszystko starłam samą wodą, a następnie żeby pozbyć się z płytki tłuszczu przetarłam jeszcze gąbeczką z płynem do mycia naczyń - śladów 0, słownie zero. Test z tymi samymi produktami powtórzyłam i zostawiłam je na płytce na całą noc (około 12 godzin). Do powyższej listy dołożyłam jeszcze brudzące produkty, które przyszły mi do głowy czyli sok z malin, mus marchewkowo-truskawkowy dla dzieci, a także rozgniotłam na niej truskawkę, kawałek pomidora , czarną jagodę i zielone winogrono, położyłam też plasterek cytryny i ogórka i wtarłam mokrą ziemię. Jedyne czego mi na liście zabrakło to ślady z trawy, jednak zważywszy na śniegową kołderkę która leży za oknem (przynajmniej u mnie) to wiadomo, że o ten produkt trudno. Wycierałam w sposób jak powyżej. Ślad na płytce zostawiła tylko rozgnieciona czarna jagoda, ale i ona znikła gdy potraktowałam ją sokiem z cytryny. Dodatkowo wypróbowałam też płytkę wylewając na nią domestos, cilit kamień i rdza i rozpuszczoną sodę i też zero reakcji I nie będę ukrywać że bardzo mnie to ucieszyło Mam nadzieję, że kolor nie robi różnicy w jakości bo jak napisałam powyżej do kuchni i wiatrołapu planuje kupić Gres Doblo Satyna Bianco, ale już wiem że się zdecyduje ! Mam nadzieję ze moje eksperymenty będą przydatne i dla Was. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chrupka 03.12.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Bardzo mi się podoba takie podejście do tematu (test różno-materiałowowo-brudzący) bo nie ukrywam, ze od kilku dni siedzę na stronie www Paradyża i spisuję, co muszę obejrzeć w realu, a takie doświadczenia są nie do przecenienia. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.12.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 ewawww wybacz, ale uśmiałam się z Twojego eksperymentu gratuluję samozaparcia, ale też świetnego pomysłu na przetestowanie płytek tyloma próbkami plam, mam ogromną nadzieję, że będziesz z nich zadowolona powodzenia w dalszym wykańczaniu domu i koniecznie pisz, co tam u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ee0090 21.08.2017 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 ewawww, kupiłaś te płytki? Ja się wlaśnie nad takimi zastanawiam (tylko matowymi) do salonu i kuchni i szukam opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts