epterode 16.11.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Witam serdecznie jestem na etapie wyboru profila oraz firmy mam takie typy : W tym okno HST balkonowe.Miałem przyjemność obejrzeć okna tych producentów ale jestem ciekaw opinii użytkowników.Która firma najlepiej wypada wg was nie porównując ceny tylko jakość wykonanie gwarancja.Dziękuje Oknoplast profil Winergetic Premium 3 szybowy Oknoplus profil Brugmann AD klasy A 3 szybowy Dako profil veka softline 82 3 szybowy ich nazwa DPQ 82 Pagen profil PROFIL BluEvolution (Bruegmann-Salamander) 3 szybowy ABM profil veka softline 82 3 szybowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.11.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Witam serdecznie jestem na etapie wyboru profila oraz firmy mam takie typy : W tym okno HST balkonowe. Miałem przyjemność obejrzeć okna tych producentów ale jestem ciekaw opinii użytkowników. Która firma najlepiej wypada wg was nie porównując ceny tylko jakość wykonanie gwarancja. Dziękuje Oknoplast profil Winergetic Premium 3 szybowy Oknoplus profil Brugmann AD klasy A 3 szybowy Dako profil veka softline 82 3 szybowy ich nazwa DPQ 82 Pagen profil PROFIL BluEvolution (Bruegmann-Salamander) 3 szybowy ABM profil veka softline 82 3 szybowy Najciekawsze, że w żadnym z tych systemów nie ma możliwości wykonania HSa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 16.11.2014 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Kazdy wycenial mi HST na tych wlasnie profilach wiec ? co jest nie tak a ktory naj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.11.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Kazdy wycenial mi HST na tych wlasnie profilach Na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 16.11.2014 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Dopytam a co do okien to w co warto isc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.11.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Oknoplast profil Winergetic Premium 3 szybowy Oknoplus profil Brugmann AD klasy A 3 szybowy Dako profil veka softline 82 3 szybowy ich nazwa DPQ 82 Pagen profil PROFIL BluEvolution (Bruegmann-Salamander) 3 szybowy ABM profil veka softline 82 3 szybowy Patrząc tylko na profile to Brugmann AD odstaje od wszystkich innych ze względu na głębokość tylko 73mm i system dwóch uszczelek. Wszystkie inne porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 16.11.2014 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A co do jakosci wykonania itp w ktorego wykonawce isc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.11.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A co do jakosci wykonania itp w ktorego wykonawce isc? Z podanych przez Ciebie najlepsze opinie ma Oknoplast i Oknoplus, W Oknoplusie wyceń okno Norskstil, aby było porównywalne do wcześniej wycenianych. Dako deklaruje słabe parametry użytkowe okien. Co do Pagenu i ABM nie mam wyrobionego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 16.11.2014 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 w oknoplusie Typ: OKNO AKTIVPLUS, czy to moze ten profil czy jeszcze inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.11.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 w oknoplusie Typ: OKNO AKTIVPLUS, czy to moze ten profil czy jeszcze inny? To też jest na bazie brugmanna 73mm z dwoma uszczelkami, na ich stronie masz produkt Norskstil i on jest porównywalny do w/w . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 16.11.2014 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A okucia MACO Winkhaus i Roto porównywalne? Kolejne pytanie czy ma sens stosowac tasmy do cieplego montazu ? czy lepiej wysunac np 4 cm na zew okno w styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 16.11.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Patrząc tylko na profile to Brugmann AD odstaje od wszystkich innych ze względu na głębokość tylko 73mm i system dwóch uszczelek. Wszystkie inne porównywalne. Taaak? Pytanie dotyczyło HS-a, więc do wersji na Brugmanie włożysz pakiet 44 mm a jaki do pozostałych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.11.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Taaak? Pytanie dotyczyło HS-a, więc do wersji na Brugmanie włożysz pakiet 44 mm a jaki do pozostałych ? Czytaj uważnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.11.2014 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A okucia MACO Winkhaus i Roto porównywalne? Tak, tylko zależy od wyposażenia. Kolejne pytanie czy ma sens stosowac tasmy do cieplego montazu ? czy lepiej wysunac np 4 cm na zew okno w styropian? Taśmy są do montażu warstwowego (błędnie zwanym ciepłym) i należy je stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.11.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Taaak? ......włożysz pakiet 44 mm a jaki do pozostałych ? do 52 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 16.11.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Patrząc tylko na profile to Brugmann AD odstaje od wszystkich innych ze względu na głębokość tylko 73mm i system dwóch uszczelek. Wszystkie inne porównywalne. Ciekawe co też kolega ekspert bierze pod uwagę dochodząc do takiego wniosku. Tylko głębokość? Czy to aby nie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 16.11.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Ciekawe co też kolega ekspert bierze pod uwagę dochodząc do takiego wniosku. Tylko głębokość? Czy to aby nie za mało? Nie tylko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 17.11.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Nie tylko;) Bardzo wyczerpująca wypowiedź. Dziękuję. Gdyby to było możliwe chciałbym jednak poznać te "nie tylko głębokościowe" kryteria oceny "profili". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 17.11.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Bardzo wyczerpująca wypowiedź. Dziękuję. Gdyby to było możliwe chciałbym jednak poznać te "nie tylko głębokościowe" kryteria oceny "profili". Kryteria przemawiające na niekorzyść systemu Brugmann AD w porównaniu do Bluevolution 82/Veka Softline 82 1. Parametr Uf 2. System dwóch uszczelek 3. Wstawianie pakietów szybowych 44mm "na siłę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 17.11.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 (edytowane) Kryteria przemawiające na niekorzyść systemu Brugmann AD w porównaniu do Bluevolution 82/Veka Softline 82 1. Parametr Uf 2. System dwóch uszczelek 3. Wstawianie pakietów szybowych 44mm "na siłę". Za wyjątkiem Uf reszta nie dotyczy profili. No może jeszcze AD i MD, ale to też bardziej przekłada się na właściwości okien o ile Kolega potrafi udowodnić, że się przekłada. Takie "ekspercenie" wprowadza niestety zamęt do inwestorskich umysłów. Dla mnie wymagania dla profili są w normie 12608 i to jest punkt odniesienia do ocen profili. To co Kolega zaprezentował toż to proszę mi darować pomieszanie z poplątaniem, a nie rzeczowa analiza zalet i wad profili okiennych podlegających ocenie. Edytowane 17 Listopada 2014 przez T12345T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts