okt 17.11.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Za wyjątkiem Uf reszta nie dotyczy profili. No może jeszcze AD i MD, ale to też bardziej przekłada się na właściwości okien o ile Kolega potrafi udowodnić, że się przekłada. Takie "ekspercenie" wprowadza niestety zamęt do inwestorskich umysłów. Dla mnie wymagania dla profili są w normie 12608 i to jest punkt odniesienia do ocen profili. To co Kolega zaprezentował toż to proszę mi darować pomieszanie z poplątaniem, a nie rzeczowa analiza zalet i wad profili okiennych podlegających ocenie. Nie widzę tutaj żadnego zamętu. Jeżeli ktoś z jednej firmy wycenia okna na w/w profilu a z innej na zupełnie nieporównywalnym to zwracam na to uwagę i będę zwracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 17.11.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Nie widzę tutaj żadnego zamętu. I tym się właśnie różnimy i tym różnią się nasze oceny konstrukcji okiennych i ich właściwości:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 19.11.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Taaak?......włożysz pakiet 44 mm a jaki do pozostałych ? do 52 mm. Skupiłem się na drugiej części dyskusji dotyczącej HS-a, stąd niedopatrzenie. Niemniej jednak nie spotkałem się ze stosowaniem pakietu 52 mm w V82, mimo, że teoretycznie go tam wciśnie. Natomiast HS-y w Veka slide to max 42 mm, (a większość i tak stosuje 40 mm ), czyli mniej niż w Hs-ach na Brugmanie. Nie słyszałem, żeby ktoś u nas już produkował Slide 82, bo już takowy się pojawił za Odrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 19.11.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Jeżeli chodzi o HS-a to masz rację. Producenci na Vece stosują jeszcze system slide 70. W Brugmann/Salamander masz skrzydło 76mm i większe możliwości. Moim zdaniem najlepszy obecnie system do HS-ów to Schucco Termoslide. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 19.11.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Wszystko jest to samo. Te profile. Jedyna roznica to nazwa. Nic wiecej. Nie daj sie omotac tym tu specjalistom. 26 lat sie tym zajmuje, znam wszystkie systemy PVC od samego ich poczatku. Obecnie wszystko jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 20.11.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Witam Wszystko jest to samo. Te profile. Jedyna roznica to nazwa. Nic wiecej. Nie daj sie omotac tym tu specjalistom. 26 lat sie tym zajmuje, znam wszystkie systemy PVC od samego ich poczatku. Obecnie wszystko jest to samo. Oczywiście, że tak jest - tak samo jak WSZYSTKIE samochody to jest to samo tylko nazwy inne i można tak podać jeszcze wiele innych przykładów - telefony, komputery, itp itd Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 20.11.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Tu bardziej chodziło o inne porównanie są wykonane z podobnej blachy, mają użyte podobne lakiery, plastiki itp ale efekt końcowy jest bardzo rożny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 21.11.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 to po co tyle nazw nie można było by robić "salonów okien" jak wszędzie to samo to tylko cena i hejaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts