Szaran 09.06.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 Witam!Jestem w trakcie układania parkietu.Jak powinno się mocować drewniane listwy przypodłogowe?Do ściany, do parkietu,na kołki, wkręty czy jakieś zaczepy?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanadyjczyk 09.06.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 do ściany na klej montazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 09.06.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 WitamDo montażu listew zakupiłem specjane uchwyty przykręcane kołkami fi5, apotem na nie zatrzaskuję się listwy. Rozwiązanie to pozwala na prosty demontaż i ew. dołożenie np. dodatkowych przewodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 09.06.2004 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 proponowal bym również kleić do ściny, między podłogę, a listwę położyć akryl w kolorze podłogi. w razie demontarzu i tak wykończenie trzeba będzie zrobić jeszcze raz.Na długość listwy najlepiej łączyć ze sobą pod kątem 45 stopni i te połączenia również zaakrylować.Jeżeli listwy są nie lakierowane to najlepiej je podopasowywać i podocinać przed lakierowaniem. pozdrawiam mj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 09.06.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 U siebie zamocowałem listwy na takich specjalnych uchwytach, które przykręca się do ściany co ok. 50 cm i do nich mocuje się listwy (koszt 1 szt. ok. 0,60 zł - pewnie z deha mówimy o tym samym). W Castoramie np. jest duży wybór łączników, narożników wew. i zew., zakończeń, które są dopasowane do koloru mebli, więc jak możesz wydać parę złotych więcej na pokój, to efekt jest całkiem niezły i nie potrzeba bawić się z akrylem, jak również z narożnikami, bo listwy tniesz "na prosto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts