chocobola 16.11.2014 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Witam, na wstępie zaznaczam, ze jestem totalnym laikiem w temacie więc proszę forumowiczów o wyrozumiałość, jeśli opis mojej sytuacji będzie mało sprecyzowany pod względem technicznym. Od prawie dwóch tygodni borykam się z problemem wygrzania podłogi. Mam kocioł Vaillant ecoTEC. Dodatkowo posiadam także regulator pogodowy calorMATIC 470. Problem polega na tym, że na dole mam ogrzewanie podłogowe, a na górze kaloryfery. Kaloryfery działają sprawnie, natomiast na podłodze jeszcze ani razu nie odczułam nawet delikatnego ciepła. Często zauważam, ze na rozdzielaczu, w miejscu zasilania woda dochodząca do obiegu jest zimna. Po chwili znów czuję ciepło i tak w kółko. Dlaczego tak się dzieje? w ten sposób nigdy nie wygrzeję betonu.Bardzo proszę o jakieś wskazówki co może być nie tak.Czy ktoś miał podobne problemy przy pierwszym uruchomieniu kondensata i wygrzewaniu podłogi? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demo_user 16.11.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Jak masz rozwiązane sterowanie ogrzewaniem podłogowym ? Możesz wrócić jakieś zdjecia z kotłowni i rozdzielacza od podłogówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts