tablo 18.08.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Mam pralnie na gorze razem z suszarnia (wzmocniony strop) i prasowalnia - w sumie ok 20 kw. W podłodze jest kratka sciekowa, kt. umozliwia m.in. suszenie bez wirowania. Osobiscie chcialam na dole, ale brakowalo miejsca. Mysle jednak, ze najlepszym rozwiazaniem jest domek parterowy i wszystko na jednym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 22.08.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 obecnie mam pralke na dole a sypialnie i garderobe na gorze i jest to PORONIONY pomysł!!!!! nigdy wiecej!!! to latanie ze szmatami, noszenie, burdel w lazience, koszmar. w nowym domu mala lazienka na dole - dla gosci, na gorze duza, z pralką, mozliwoscia rozstawenia suszarki, wszystko obok siebie - pralka, garderoba, sypialnia. argument, ze z dolu latwiej jest wyniesc na dwor, jest marny. polska to nie wloschy i przez wieksza czesc roku suszy sie w domu, a nie ma nic gorszego jak latanie po schodach z praniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 22.08.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 obecnie mam pralke na dole a sypialnie i garderobe na gorze i jest to PORONIONY pomysł!!!!! nigdy wiecej!!! to latanie ze szmatami, noszenie, burdel w lazience, koszmar. w nowym domu mala lazienka na dole - dla gosci, na gorze duza, z pralką, mozliwoscia rozstawenia suszarki, wszystko obok siebie - pralka, garderoba, sypialnia. argument, ze z dolu latwiej jest wyniesc na dwor, jest marny. polska to nie wloschy i przez wieksza czesc roku suszy sie w domu, a nie ma nic gorszego jak latanie po schodach z praniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Veronique 14.09.2009 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 My będziemy mieć pralnię na parterze. Jakoś nie uśmiechałoby mi się lecieć z wypranym kocem dajmy na to przez cały dom aby wywiesić go na dworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 29.10.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 (edytowane) a jak czesto pierze sie koc? czy nie lepiej wziac raczej pod uwage rozwieszanie pranych codziennie skarpetek? Edytowane 29 Października 2010 przez tablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.10.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 I jak zwykle wychodzi na to,że parterówki górą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Chyba przestanę czytać forum:) Taka byłam pewna, że mój pomysł jest świetny ale jak czasem czytam te wszystkie posty to się zaczynam zastanawiać Pralnię będziemy mieli na piętrze. mieliśmy do wyboru: piwnica albo poddasze i wybrałam to drugie, bo: - zostało nam miejsca na jedno pomieszczenie, które mogło być albo graciarnią (szumnie zwaną pomieszczeniem gospodarczym;)) albo garderobą (ale każdy ma w swoim pokoju garderobę własną) albo pralnią właśnie - blisko do łazienki i sypialni czyli produkcji brudów - z pralni do ogrodu mam tylko jedną kondygnację a z piwnicy miałabym tez jedną na dwór ale dwie do szaf:) Oczywiście przekonują mnie argumenty przemawiające za pralnia na parterze ale po prostu nie ma tam nawet centymetra nie zagospodarowanej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniamona 07.11.2010 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 U mnie pralnia na piętrze, tuż obok głównej łazienki, jest tam miejsce na duży zlew gospodarczy, deskę do prasowania, suszarkę i oczywiście praleczkę. Obecnie mam sytuację że pralnia jest w piwnicy i uważam że to porażka, znoszenie kosza z brudami, a później wypranych i wysuszonych ciuszków na góre, masakra... Już nie mogę sie doczekać jak będzie sprawdał sie nowy system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 10.11.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Zdecydowanie pralnia przy łazience rodzinnej !!! A jeśli łazienka przy sypialni, a jeśli sypialnia na poddaszu = to i pralnia na poddaszu. Zdecydowanie mniej biegania, krótszy "obieg dokumentów" ( to tak po biurowemu ), wszystko pod ręką. Pralnia w piwnicy to nieporozumienie, chyba,że ktoś ma zrzut na brudy i chyba,że ktoś lub gimnastykę po schodach. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuza77 16.11.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam, a ktoś z Was ma łazienkę główną, a zniej przejście do pralni- w formie drzwi?poproszę o zdjęcia jeżeli takimi dysponujecie. Ja właśnie planuje takie rozwiązania, ale jakos nie moge fajnych aranżacji znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ninjacorps 17.11.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 A ja mam łazienkę na poddaszu bezpośrednio nad pralnią, więc na etapie budowy kazałam sobie wybić dziurę w stropie na zsyp do zrzucania prania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 18.11.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 A ja mam łazienkę na poddaszu bezpośrednio nad pralnią, więc na etapie budowy kazałam sobie wybić dziurę w stropie na zsyp do zrzucania prania Zawsze miąłem się zapytac w takiej sytuacji czy może jakoś zrobić, żeby ten zsyp działał w dwie strony czyli wyprane i wysuszone pranie wrzucał z powrotem na górę, żeby nie trzeba z nimi po schodach chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.11.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Zawsze miąłem się zapytac w takiej sytuacji czy może jakoś zrobić, żeby ten zsyp działał w dwie strony czyli wyprane i wysuszone pranie wrzucał z powrotem na górę, żeby nie trzeba z nimi po schodach chodzić a najlepiej, żeby jeszcze prasował:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 18.11.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) dubel Edytowane 18 Listopada 2010 przez Lukarna dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts