gruby82 17.11.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Witam,opisze swoj problem.Mianowicie w pokoju bede chcial położyć panele,teraz jest wykładzina.Pod wykladzina sa deski a pod nimi legary wata keramzyt i cholera wie co jeszcze,myślę ze wszystko co dziadek zdobył (takie czasy były) .Planuje wszystko wywalić i polozyc styropian i zrobic beton.Znowu moj ojciec uparl sie zeby do legarow przekręcić gruba płytę i na niej klasc panele.prosze o rade co robic w tej sytuacji.czy plyta jest dobrym pomysłem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 17.11.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 to zależy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruby82 17.11.2014 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Mozesz rozwinąć swoja myśl.od czego zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.11.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Witam,opisze swoj problem.Mianowicie w pokoju bede chcial położyć panele,teraz jest wykładzina.Pod wykladzina sa deski a pod nimi legary wata keramzyt i cholera wie co jeszcze,myślę ze wszystko co dziadek zdobył (takie czasy były) .Planuje wszystko wywalić i polozyc styropian i zrobic beton.Znowu moj ojciec uparl sie zeby do legarow przekręcić gruba płytę i na niej klasc panele.prosze o rade co robic w tej sytuacji.czy plyta jest dobrym pomysłem? Pozdrawiam generalnie ojciec ma rację. Będzie zdrowiej! Jezeli pod deskami jest keramzyt mineralny a nie koksowy, lub coś podobnego (tamte lata) i wełna mineralna, a nie szklana (tamte lata) i o ile podłoga nie trzaska, skrzypi, trzeszczy etc. Musisz sprawdzić także równość podłogi (2-3mm/2mb), bo ona będzie podłożem dla cienkich i wiotkich paneli. Gdyby wszystko było ok. to płyty OSB przykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruby82 17.11.2014 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Podloga skrzypi.deski zostana zerwane,legary mysle ze zostaną (zależy od ich stanu) i zamiast keramzytu ulozyc na scisk styropian i dopiero plyta.tak moze być? ?na plyte oczywiście podklad i panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 17.11.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 A przy takim układzie co poradzicie:strop betonowy, na tym przyklejona płyta pilśniowa(tak to się robiło w latach 80-tych) i na tym wykładzina. Remontujemy pokój i koncepcje są dwie:- wyrzucić wykładzinę i położyć cienką warstwę pianki i na to panele czy- na wykładzinę warstwa pianki i na to panele. Strop między parterem a piętrem, poziomy ogrzewane więc nie trzeba jakoś specjalnie stopu ocieplać. I tylko nie wiem czy tą wykładzinę zostawić czy nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruby82 18.11.2014 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Czy wypowie się ktos jeszcze odnośnie tej plyty na legarach? Jest to dobra koncepcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 18.11.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Podloga skrzypi.deski zostana zerwane,legary mysle ze zostaną (zależy od ich stanu) i zamiast keramzytu ulozyc na scisk styropian i dopiero plyta.tak moze być? ?na plyte oczywiście podklad i panele Może być i tak. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 19.11.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Podloga skrzypi.deski zostana zerwane,legary mysle ze zostaną (zależy od ich stanu) i zamiast keramzytu ulozyc na scisk styropian i dopiero plyta.tak moze być? ?na plyte oczywiście podklad i panele Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 19.11.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 A przy takim układzie co poradzicie: strop betonowy, na tym przyklejona płyta pilśniowa(tak to się robiło w latach 80-tych) i na tym wykładzina. Remontujemy pokój i koncepcje są dwie: - wyrzucić wykładzinę i położyć cienką warstwę pianki i na to panele czy - na wykładzinę warstwa pianki i na to panele. Strop między parterem a piętrem, poziomy ogrzewane więc nie trzeba jakoś specjalnie stopu ocieplać. I tylko nie wiem czy tą wykładzinę zostawić czy nie... wywalić wykładzinę pełną roztoczy. Im podłoże miękkie tym gorzej dla paneli (laminat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 20.11.2014 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 wywalić wykładzinę pełną roztoczy. Im podłoże miękkie tym gorzej dla paneli (laminat) W sumie racja. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruby82 04.01.2015 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Odświeże troche temat...Odnośnie tej podłogi na legarach troche zmieniła mi sie koncepcja.W pierwszej wersji miałem wszystko zrywać,nowe legary ,płyta 22mm i na to panele.Pytanie czy mogę zostawić stare deski które są na podłodze i na to dać płyte Osb 12mm i na to panele??Czy jeśli podłoga skrzypi w dwóch miejscach po ułożeniu płyt ustąpi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.01.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Odświeże troche temat...Odnośnie tej podłogi na legarach troche zmieniła mi sie koncepcja.W pierwszej wersji miałem wszystko zrywać,nowe legary ,płyta 22mm i na to panele.Pytanie czy mogę zostawić stare deski które są na podłodze i na to dać płyte Osb 12mm i na to panele??Czy jeśli podłoga skrzypi w dwóch miejscach po ułożeniu płyt ustąpi?? Uciekasz do tyłu... Sprawdź najpierw równość podłogi z desek i jej poziomy we wszystkich kierunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts