Kasia_1982 18.11.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Może mi ktoś przypomnieć jak się ustawiało sygnaturkę żeby był w niej link do wątku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 18.11.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witam się i ja na wątku, inspiracje przepiękne. Czekam na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 18.11.2014 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witaj dzazgunia ! Ja tez czekam na efekty, ale zanim to nastąpi to potrzebuje tu burzy mózgów! Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaggieA 18.11.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witam serdecznie, fajne mieszkanko z potencjałem:) Jeśli można będę chętnie śledzić postępy.. A zanosi się, że będą duże Akurat dziś wpadła mi inspiracja podobnego układu w jednym z moich ulubionych sklepów na FB Pozdrawiam, MaggieA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.11.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 o jak fajnie... nowy wątek, piękne inspiracje, fajna baza... witam się będę podglądać.... przy tak pięknym otworze (przejście z przedpokoju), uczciłabym go symetrią, czyli dałabym dwa takie same słupki po bokach wejścia myślę, że to dobry pomysł... a gdyby tak pójść dalej za ciosem i zabudować jeszcze górę, czyli przestrzeń nad drzwiami? ja zrobiłam tak u mnie na półpiętrze... wykorzystałam przestrzeń nad oknem na zamykane półki na książki właśnie... u mnie wprawdzie są jasne(drewniane), ale Ikea ma też białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 18.11.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 MaggieA, Catti witajcie ! Zapraszam serdecznie w moje skromne progi Co do zabudowania nad wejściem to też przeszło mi przez myśl ale jednak nie do końca mi to pasuje, więc myślę nad tymi regałami... W kwestii narożnika/ sofy... znalazłam coś takiego: http://i1295.photobucket.com/albums/b625/Kasia_1982/sofa_roza_3092956203_zpsaea33670.jpg http://www.meble.pl/sofa-roza-kwiatowe-wzory,p106422.html Oczywiście nie w tym wzorze i kolorze, ale powiedzmy, że system funkcji spania jest do przyjęcia przez drugą połowę Natomiast, wersja nam pasująca to 250cm czyli tyle co narożnik z Ikei (248cm dokładnie) i jeśli ja chciałabym sobie wstawić ją na środku ściany (na tej ścianie co teraz biała kanapa) to prawdę mówiąc ledwo wejdą te stoliczki boczne , nie mówiąc już o ewentualnym regale i znowu zrobi się "tramwaj" A pamiętajmy jeszcze,że muszę zmieścić gdzieś rzeczy z komody więc taki liatorpik by się przydał ... Co myślicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 18.11.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 lw piękny jest Twój salon! Mówię zupełnie szczerze Cudowny kredens i galeria Ale mi miło! Dziękuję A co widziałabyś pod tv? Hemnes? Myślę nad tymi regałami po bokach, obawiam się,że to będzie za mało, muszę mieć ze 4 półki zamknięte na rzeczy z komody. W kwestii TV słaby ze mnie doradca, bo nie mam a gdyby tak pójść dalej za ciosem i zabudować jeszcze górę, czyli przestrzeń nad drzwiami? ja zrobiłam tak u mnie na półpiętrze... wykorzystałam przestrzeń nad oknem na zamykane półki na książki właśnie... u mnie wprawdzie są jasne(drewniane), ale Ikea ma też białe... Też o tym myślałam, ale wtedy wejście jako takie nie będzie już wyeksponowane. Kasia musi określić, co by jej bardziej odpowiadało. Duży otwór drzwiowy, ładny sam w sobie, wyeksponowany przez umieszczenie po bokach dwóch słupków, czy fokus na zabudowę. A może jeszcze inaczej: wzbogacić ramy wokół drzwi i faktycznie zrobić zabudowę dookoła, nad bogatszą ramą? http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/f8/62/da/f862daab092b0be0b52467d717b390a5.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/1e/f6/1b/1ef61b109b581bf1eda411d0e02120a2.jpg Tutaj DIY z ikeowskiego Billy http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ab/ed/c1/abedc172dc5f8a6ff097dda098d56887.jpg źródło centsationalgirl.com I jeszcze: czy ma być coś na szybko, czy można czekać i czy budżet raczej ikeowski, czy można coś na wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 18.11.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 system funkcji spania jest do przyjęcia przez drugą połowę Możesz mnie walnąć po łbie za uporczywe namawianie, ale w tej mojej jest dokładnie taki sam system funkcji spania Co więcej, ponieważ u mnie również liczył się każdy centymetr, poprosiłam producenta, żeby mi skrócił długość powierzchni spania (nie wiem jak u Was ze wzrostem, my w koszykówkę nie gramy ) i po zawężeniu boczków uzyskałam całkowitą długość kanapy chyba 205 cm (funkcja spania 185 cm) przy szerokości 145cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 18.11.2014 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) lw dzięki za piękne inspiracje Jeśli chodzi o regały i stolik pod tv to raczej szybko i raczej budżet ikeowski Wolałabym zainwestować w piękny fotel, w kanapę/narożnik, w piękne lampy i dodatki W dużym pokoju raczej odpada ruszanie czegokolwiek pod sufitem (listwy). Tak więc powiedzmy,że bazę już mamy i teraz co do niej...Pierwsza inspiracja boska, ale w tak małym pomieszczeniu boję się czy taka zabudowa by go bardziej nie przytłoczyła...Ostatnie foto bardziej możliwe do realizacji, ale wtedy regały musiały by być równe na górze z ramą drzwi na wysokość? Co do kanapy/narożnika prowadzę negocjacje Długość spania 2m byłaby optymalna. Do tego etapu została jeszcze chwilka ale chciałabym już mieć konkretny plan... Napisałam maila, zobaczymy co odpowiedzą... Edytowane 18 Listopada 2014 przez Kasia_1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 18.11.2014 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Możesz mnie walnąć po łbie za uporczywe namawianie, Ja raczej jestem Ci baardzo wdzięczna,że wogóle chce Ci się cokolwiek mi doradzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 19.11.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Kasia gdybyś namówiła męża na kanapę... ( wiem, to są trudne tematy ) to może coś w ten deseń: http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/kanapa.jpg takie paski mogą przełamać tramwaj - przynajmniej tak myślę no a ta propozycja Iw z tą zabudową jest super, najbardziej podoba mi się ta pierwsza fotka. może warto się nad tym zastanowić, ona jest trochę "ciężka", mam na myśli że te półki są grube ( nie wiem jak opisać o co mi chodzi ) może w Twoim przypadku coś delikatniejszego miałoby sens Wiesz... to takie przemyślenia nowicjuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 19.11.2014 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) Z kanapą / narożnikiem zobaczymy, spanie musi mieć 2m długości, takie mam warunki postawione Jeśli chodzi o kolor, to wolałabym całkiem gładką i raczej jakiś delikatny beż, albo szary i oczywiście materiał (jaki, jeszcze nie wiem ). Czyli co,nikt nie jest zdania, że narożnik w tym pokoju dałby radę? Edytowane 19 Listopada 2014 przez Kasia_1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.11.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Czyli co,nikt nie jest zdania, że narożnik w tym pokoju dałby radę? Kasia, patrząc na to zdjęcie http://i1295.photobucket.com/albums/b625/Kasia_1982/IMG_0157_zps1187c672.jpg teoretycznie pod oknem narożnik by pasował.... ale co z telewizorem? nie bardzo możesz go wtedy ustawić naprzeciwko kanapy, bo nie wyjdziesz na balkon lepsza chyba kanapa z dostawianym podnóżkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.11.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Catti,idąc Twoim tropem: chyba dałoby się ustawić narożnik pod oknem i przesunąć szafkę TV w stronę balkonu, pozostawiając przestrzeń na otwieranie drzwi balkonowych, bo prawdopodobnie potrzeba tyle, ile wynosi szerokość modułu pod oknem; wtedy szafka TV stoi dokładnie naprzeciwko modułu z oparciem biegnącym wzdłuż ściany. Kasia, potwierdzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.11.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Kasia, jak masz dużo czasu, to przejrzyj to http://kaskab.blogspot.com/ dużo tam pięknych inspiracji do niewielkich pomieszczeń tu podobny układ do twojego http://1.bp.blogspot.com/-fyqVdqrYWLo/VGxZLFLoRDI/AAAAAAAAKuA/7DeA3p0uNJ8/s1600/1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.11.2014 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 lw Tak,nie ma pb z oglądaniem tv. Kiedyś kanapa stała pod oknem i tv był trochę na ukos obrócony , też było ok. Catti dziękuję za namiar na blog, nie znałam go więc chętnie obejrzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.11.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Ale sofa cudowna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.11.2014 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Co powiecie na taki układ (patrząc od strony wejścia do pokoju): Po prawej stronie od wejścia liatorp, obok niego hemnes (ten potrójny pod tv). Tam gdzie teraz drapak (przodem do okna) regał na zamówienie ( trzeba będzie trochę poczekać), o taki: http://i1295.photobucket.com/albums/b625/Kasia_1982/c45ebe9b08e7248766d065f03fec7015_zps39130df5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.11.2014 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Ten na zdjęciu ma szerokość liatorpa (96cm), nasz miałby jakieś 65 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.11.2014 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 A tą sofę ze zdjęcia gdzieś już widziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts