Kasia_1982 20.11.2014 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 O tu: http://www.meble.pl/sofa-howard-3-osobowa-ponad-100-kolorow,p152326.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 20.11.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Co powiecie na taki układ (patrząc od strony wejścia do pokoju): Po prawej stronie od wejścia liatorp, obok niego hemnes (ten potrójny pod tv). Tam gdzie teraz drapak (przodem do okna) regał na zamówienie ( trzeba będzie trochę poczekać), o taki: http://i1295.photobucket.com/albums/b625/Kasia_1982/c45ebe9b08e7248766d065f03fec7015_zps39130df5.jpg Upieram się przy symetrycznym ustawieniu regałów po obu stronach wejścia Albo dwa liatropy po obu stronach wejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.11.2014 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Liatorpy nie wlezą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.11.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Muszę sobie to jakoś zwizualizować Spróbuję w paint'cie. Problem w tym,że na te regały trzeba czekać 55 dni roboczych... Ale śliczne są ... A tu od sb puste ściany hehe, no i ten liatorp nam się podoba (wstępnie taki był plan...) no i jak mówiłam, kwestia przechowywania (rzeczy z obecnej komody) wchodzi w grę. Jak ustawimy regały to koło tv chyba już nic nie wejdzie,a o regale myślałam na książki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 20.11.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Kasia, przeglądałam sobie wnętrza i znalazłam takie fotki może one pomogą Ci trochę zwizualizować kwestię rogówki w Twoim salonie, myślę że pomieszczenia podobne do Twoich, może trochę szerszehttp://mmj.pl/~lotharek/Justyna/kasia1.jpg ta rogowka w ogóle mi się nie podoba ale chodzi o sam układhttp://mmj.pl/~lotharek/Justyna/kasia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.11.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Juskra, fajne te inspiracje (chodzi mi o układ właśnie). Może jednak nie trzeba rezygnować z rogówki. Ale absolutnie nie rezygnuj z symetrii na ścianie wejściowej, Kasia! :lol2::lol2: Kasiu, a po ile cm masz na każdym boku przy wejściu? Może da się znaleźć coś podobnego do liatropa i tam zmieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.11.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Tutaj regał szer. 60 cm z dołem z drzwiczkami, więc góra na książki lub naczynia. Czas realizacji max. 4 tygodnie. Różne kolory, możesz też zamówić w opcji z płaską górą i możesz dobrać wg uznania rodzaj okuć (nie muszą być rustykalne). Możesz też zamiast dolnych drzwiczek zamówić szuflady, albo w jednym tak, w drugim inaczej. Zobacz inne meble z tej serii i sprawdz, które opcje najbardziej by Ci odpowiadały, bo to, co jest na innych zdjęciach, może być w każdym meblu z serii (okucia, rodzaj cokołu, rodzaj korony, drzwiczek i szuflad) Robili mi moją biblioteczkę. Regał: http://www.seart.pl/regal-mexico-reg-p-948.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 21.11.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 też mi się wydaje, że z symetrii po bokach wejścia nie powinnaś rezygnować, bo trzeba użyć wszystkich możliwych tricków, żeby to pomieszczenie poszerzać, a nie wydłużać ile tam jest miejsca po bokach? są jeszcze inne regały w Ikei.... http://2.bp.blogspot.com/-wHcN4_mUm2Y/Ud7jxLB3HiI/AAAAAAAAL24/h7a9WacK-Bw/s640/1442.jpg a z rogówką, to wpadł mi jeszcze dziś do głowy pomysł, żeby odsunąć ją trochę od okna i dać za jej plecami półkę (między kanapą a parapetem).... mogłaby być albo niższa od parapetu, albo na takiej samej wysokości... powstaje ci wtedy wygodne miejsce na ładną lampę, świecznik, miejsce na odłożenie gazety czy położenie kilku książek albo na ramki ze zdjęciami.... a miejsce pod spodem możesz wykorzystać na odłożenie np. poduch z krzeseł balkonowych albo leżaka z balkonu, albo czegoś co nie koniecznie chcesz mieć na widoku a się przydaje... (puf, gazetnik, pudła z czymś ) coś jak tu tylko szersza... http://img.zszywka.pl/1/0057/w_2635/DIY-Zrob-to-sam/polka-za-kanapa.jpg to ja na razie tyle.... poczekam na twoją wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 21.11.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Catti dobrze mówi i piękne wrzuca inspiracje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 21.11.2014 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Kasia, przeglądałam sobie wnętrza i znalazłam takie fotki może one pomogą Ci trochę zwizualizować kwestię rogówki w Twoim salonie, myślę że pomieszczenia podobne do Twoich, może trochę szersze http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/kasia1.jpg ta rogowka w ogóle mi się nie podoba ale chodzi o sam układ http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/kasia.jpg Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 21.11.2014 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Juskra, fajne te inspiracje (chodzi mi o układ właśnie). Może jednak nie trzeba rezygnować z rogówki. Ale absolutnie nie rezygnuj z symetrii na ścianie wejściowej, Kasia! :lol2::lol2: Kasiu, a po ile cm masz na każdym boku przy wejściu? Może da się znaleźć coś podobnego do liatropa i tam zmieścić? Po burzliwych naradach i negocjacjach ogłaszam,że... będzie symetria ! Poprzeglądam te regały, które mi wysłałaś, historię Twojej biblioteczki znam Muszę się zastanowić tylko czy dam tam same książki czy będzie trzeba zrobić z drzwiczkami. Jeśli chodzi o szerokość w tym miejscu, to 65cm będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 21.11.2014 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 też mi się wydaje, że z symetrii po bokach wejścia nie powinnaś rezygnować, bo trzeba użyć wszystkich możliwych tricków, żeby to pomieszczenie poszerzać, a nie wydłużać ile tam jest miejsca po bokach? są jeszcze inne regały w Ikei.... http://2.bp.blogspot.com/-wHcN4_mUm2Y/Ud7jxLB3HiI/AAAAAAAAL24/h7a9WacK-Bw/s640/1442.jpg a z rogówką, to wpadł mi jeszcze dziś do głowy pomysł, żeby odsunąć ją trochę od okna i dać za jej plecami półkę (między kanapą a parapetem).... mogłaby być albo niższa od parapetu, albo na takiej samej wysokości... powstaje ci wtedy wygodne miejsce na ładną lampę, świecznik, miejsce na odłożenie gazety czy położenie kilku książek albo na ramki ze zdjęciami.... a miejsce pod spodem możesz wykorzystać na odłożenie np. poduch z krzeseł balkonowych albo leżaka z balkonu, albo czegoś co nie koniecznie chcesz mieć na widoku a się przydaje... (puf, gazetnik, pudła z czymś ) coś jak tu tylko szersza... http://img.zszywka.pl/1/0057/w_2635/DIY-Zrob-to-sam/polka-za-kanapa.jpg to ja na razie tyle.... poczekam na twoją wizualizację Będzie symetria, dzięki za fotki! Na tym zdjęciu dobrze widać,że pokój optycznie się poszerzy, mam nadzieję,że będzie ok. No i książki będą ładnie wyeksponowane, a to kojarzy mi się z domem i ciepłem Co do szerokości to 65 cm, i celowo chce znaleźć coś spoza Ikei Odnośnie półki za narożnikiem, wiesz,że przyszło mi do głowy coś w tym stylu co piszesz?? Dzięki Tobie bardziej to sobie zwizualizowałam. Wizualizacji brak bo nie miałam czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 21.11.2014 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Jutro o 8 mej przyjeżdża pan po meble. Niesamowite,że jedzie po nie aż... 700km Szaleństwo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 21.11.2014 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) No i tak, jutro musi być stolik pod tv ... tak więc popołudniu wypad do Ikei...Nie będziemy robić nic na wymiar, nie teraz,nie w tym mieszkaniu Uznaliśmy,że ten potrójny hemnes jest jednak za długi, a ten podwójny z kolei za krótki. Nasz numer 2 to liatorp: http://i1295.photobucket.com/albums/b625/Kasia_1982/liatorp-szafka-pod-tv__72910_PE189160_S4_zps2d67b6aa.jpg Znowu mierzenie i rozkmina i doszliśmy do wniosku,że przyda nam się sekretarzyk hemnesa ( zawsze mi się podobał), taki z nadstawką gdzie również można część rzeczy schować: http://i1295.photobucket.com/albums/b625/Kasia_1982/hemnes-sekret-dostaw__0192092_PE345821_S4_zps6171127f.jpg Przy tym sekretarzyku widzę jakieś ładne krzesło... Myślicie,że to razem jakoś da radę?? Nie chcę mebelków z jednej serii, te jadą daleko 700km Co do koloru, wydaje mi się,że białe będą najlepsze, narożnik/kanapa będzie pewnie szary (może beż??) Dzięki krótszej szafce tv, zyskamy miejsce na przechowywanie. Co sądzicie?? Edytowane 21 Listopada 2014 przez Kasia_1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 22.11.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Po burzliwych naradach i negocjacjach ogłaszam,że... będzie symetria ! Poprzeglądam te regały, które mi wysłałaś, historię Twojej biblioteczki znam Muszę się zastanowić tylko czy dam tam same książki czy będzie trzeba zrobić z drzwiczkami. Jeśli chodzi o szerokość w tym miejscu, to 65cm będzie ok. :wave::wave: Doskonałą decyzja! Jeśli zdecydujecie się sami malować na biało (u nich tylko biel niekryjąca), daj mi znać, rzucę garść drobnych rad. No i tak, jutro musi być stolik pod tv ... tak więc popołudniu wypad do Ikei... (ciach) doszliśmy do wniosku,że przyda nam się sekretarzyk hemnesa ( zawsze mi się podobał), taki z nadstawką gdzie również można część rzeczy schować: http://i1295.photobucket.com/albums/b625/Kasia_1982/hemnes-sekret-dostaw__0192092_PE345821_S4_zps6171127f.jpg Przy tym sekretarzyku widzę jakieś ładne krzesło... Myślicie,że to razem jakoś da radę?? Nie chcę mebelków z jednej serii, te jadą daleko 700km Co do koloru, wydaje mi się,że białe będą najlepsze, narożnik/kanapa będzie pewnie szary (może beż??) Dzięki krótszej szafce tv, zyskamy miejsce na przechowywanie. Co sądzicie?? Biel to jest doskonały wybór. Nie wiem, co mówią teorie wnętrzarskie, ale ja kocham białe meble, więc jestem bardzo ZA! Sekretarzyk ma być wciąż do pokoju dziennego? Obok szafki TV? Zmieścicie wszystko? Mebel sam w sobie bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 22.11.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 a ja myślałam ze na ścianie za TV będziesz miała galeryjkę ze zdjęć, masz takie inspiracje a wszelkie istotne drobiazgi do schowania zamkniesz w regałach bo rozwiązanie z drzwiczkami na dole uważam za bardzo praktyczne i jednocześnie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.11.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 no to super! jakoś na ten moment nie widzę tam tego sekretarzyka, chyba, że między kanapą a regałami się wpasuje a pomysł z galerią świetny... ale jak najbardziej popieram białe zapodaj jakieś zdjęcia, bo pewnie kupiliście wczoraj to, co planowałaś... a swoją drogą... jak nie będzie pasować, to do Ikei zawsze możesz zwrócić (za to ich kocham miłością wielką i często z tego przywileju korzystam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 23.11.2014 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Cześć dziewczyny Dzięki,że zaglądacie ! Wczoraj zakupiliśmy w Ikei sekretarzyk i jednak Hemnesa potrójnego pod tv. Liatorp wyglądał jakoś tak średnio jeśli chodzi o jakość i trochę się przestraszyłam, że wyjdzie misz-masz. Hemnes wydaje mi się bardziej "neutralny" stylowo i porządny, także jeszcze w sklepie koncepcja została zmieniona, czy też prędzej wróciliśmy do poprzedniej Nie odpisałam Wam wczoraj bo meble składaliśmy do... 3 w nocy szok.. Dziś padam ,nie mogę już nawet patrzeć na ten pokój , chyba muszę odpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 23.11.2014 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 :wave::wave: Doskonałą decyzja! Jeśli zdecydujecie się sami malować na biało (u nich tylko biel niekryjąca), daj mi znać, rzucę garść drobnych rad. Biel to jest doskonały wybór. Nie wiem, co mówią teorie wnętrzarskie, ale ja kocham białe meble, więc jestem bardzo ZA! Sekretarzyk ma być wciąż do pokoju dziennego? Obok szafki TV? Zmieścicie wszystko? Mebel sam w sobie bardzo ładny. Ja też kocham białe meble Ale chyba nie zdecyduję się malować sama... Sekretarzyk do pokoju dziennego, bo brakuje nam tzw miejsca do pracy, żeby móc usiąść przy komputerze czy coś napisać (nie ma stołu). Narazie postawiony został w miejsce słupka przy ścianie,ale finalnie myślę o nim obok narożnika (kanapy?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 23.11.2014 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 a ja myślałam ze na ścianie za TV będziesz miała galeryjkę ze zdjęć, masz takie inspiracje a wszelkie istotne drobiazgi do schowania zamkniesz w regałach bo rozwiązanie z drzwiczkami na dole uważam za bardzo praktyczne i jednocześnie ładne Tak tak, będzie galeria, ale to nie teraz ( wspominałam na początku o galerii). Pokój musi być najpierw umeblowany,a dopiero później zajmę się zdjęciami, poduchami itp. Co do regałów, jeszcze nie ma koncepcji ostatecznej, muszę nad tym przysiąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts