malwinkakubus 18.11.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 witam. posiadam kominek narożny z wyżej wymienionej firmy.... mam juz go chyba z 2 lata.... obudowany jest z płyty gipsowej w srodku ocieplony i dodatkowo popsikany byl sprayem czarnym zeby nie bylo widac tego sreberka przez kratki wentylacyjne.... kiedy go odpalilismy pierwszy raz był taki specyficzny metaliczny zapach który miał zniknąć po 3-5 paleniach... niestety on caly czas wystepuje im wiecej wrzuce do środka tym smierdzi mocniej.... trzeba otwierac okna.... pan ktory montowal wszystko rok temu stwierdzil ze za duzo wrzucam do tego kominka i tak moze byc ale zapach nawet wydziela sie przy paleniu 2 kawalkow brzozy.... pan go rozebral i wszystko niby jest ok... czym to jest spowodowane ??? nie przypomina to w zaden sposob zapach palacego drzewa...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 18.11.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witam.Temat wielokrotnie wałkowany na FM.Śmierdzi lepiszcze wełny i klej na taśmie aluminiowej.W kominku są zbyt małe kratki wlotowe i wylotowe oraz zbyt mała odległość pomiędzy korpusem wkładu a izolacją.Generalnie nieprawidłowo wykonany kominek.Tania technologia wykonywania kominków z izoalcji w postaci wełny i płyt kartonowo-gipsowych to już inny problem - znacznie szerszy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.11.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 witam. posiadam kominek narożny z wyżej wymienionej firmy.... mam juz go chyba z 2 lata.... obudowany jest z płyty gipsowej w srodku ocieplony i dodatkowo popsikany byl sprayem czarnym zeby nie bylo widac tego sreberka przez kratki wentylacyjne.... kiedy go odpalilismy pierwszy raz był taki specyficzny metaliczny zapach który miał zniknąć po 3-5 paleniach... niestety on caly czas wystepuje im wiecej wrzuce do środka tym smierdzi mocniej.... trzeba otwierac okna.... pan ktory montowal wszystko rok temu stwierdzil ze za duzo wrzucam do tego kominka i tak moze byc ale zapach nawet wydziela sie przy paleniu 2 kawalkow brzozy.... pan go rozebral i wszystko niby jest ok... czym to jest spowodowane ??? nie przypomina to w zaden sposob zapach palacego drzewa...... Bo to zapach palącej się wełny. Pali sie gadzina tak sprytnie, że nie widać, tylko czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 18.11.2014 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 co w takim wypadku zrobic? wywalić całą wełne ?rozberać kominek zastapic ja czymś innym ? przepraszam ale nie zauwazylem tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 19.11.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Możesz zamienić izolację na płyty glinokrzemianowe lub wykonać obudowę z szamotu która będzie ciepła .Wełna w kominku to kiepski materiał , coraz więcej wykonawców to rozumie ...ale "cena czyni cuda" i nadal jest ona stosowana ..niestety.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwinkakubus 24.11.2014 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 ale problem pojawia sie nawet kiedy jest kilka drewienek drzewa wrzuconych gdzie nie ma wysokich temperatur nawet jeszcze... nad zabudowa mam zalozona plyte z kamienia... moze sprobuje ja zdjac bedzie mialo gdzie to cieplo uciekac.. moze to pomoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts