Twenty_2012 18.11.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Witam, Jestem nowy na forum i dopiero się z nim zapoznaję więc jeśli piszę w złym temacie proszę o przeniesienie. Szukałem rozwiązania mojego problemu lecz nie znalazłem odpowiedzi w istniejących tematach dlatego piszę nowy post. Mój problem wygląda następująco: Kilka dni temu specjaliści zamontowali mi w domu nowy piec 16 kV marki Woźny Junior z Pleszewa. Niepokoi mnie to, że podczas rozpalania gdy włączy się dmuchawę dym bardzo intensywnie zaczyna wylatywać poniżej czopucha pieca wychodzącego do komina - dym wylatuje tak jakby z pod obudowy pieca. Po kilku minutach w kotłowni jest tyle dymu, że trzeba otwierać okna, bo nie da się wytrzymać. Gdy piec już się rozpali wylatywanie dymu z opisanego miejsca nie jest już tak intensywne ale małe ilości nadal tamtędy się wydostają. Miał ktoś z Was podobny przypadek? Póki co palę drzewem, bo jest jeszcze ciepło ale nie wyobrażam sobie palenia w tym piecu węglem, bo nie mam zamiaru ryzykować zanim nie rozwiążę w czym tkwi problem. Dołączam zdjęcie którędy dym wylatuje najbardziej intensywnie, na zdjęciu dym aż tak bardzo nie jest widoczny bo włączyła się lampa błyskowa, ale naprawdę jest go dużo. Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 18.11.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Reklamuj sprzedawcy ewentualnie producentowi - Twoje prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 18.11.2014 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Dzwoń do tych magików co Ci go instalowali, niech rozkręcają obudowę i zobaczą którędy dym się wydobywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 18.11.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Otwórz szyber jak Ci życie miłe. Jedyna słuszna pozycja to całkowicie otwarty - lepiej jakby go tam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Twenty_2012 18.11.2014 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) Reklamuj sprzedawcy ewentualnie producentowi - Twoje prawo. Jutro właśnie planuję zadzwonić do nich bo był zakupiony bezpośrednio u producenta. @bobasxx dzisiaj postaram się sam wieczorem odkręcić tylną obudowę może uda mi się coś ustalić, jak będzie taka potrzeba to tak jak mówisz skontaktuje się z montażystami - akurat co do ich fachowości nie mam żadnych zastrzeżeń, bo to dobra i znajoma firma. Wielu znajomych korzystało z ich usług dotyczących CO i nigdy nie było powodów do narzekań, bo znają się na rzeczy @krzy27 szyber zawsze jest otwarty na maxa, zamykanie go nie miało by sensu przy pracującej dmuchawie. Edytowane 18 Listopada 2014 przez Twenty_2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts