Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Padnięcie forum

maksiu

Recommended Posts

Droga Redakcjo!

Czy to juz staje sie regułą, że w piątek przed weekendem forum przestaje działać.

Po ciężkim tygodniu kiedy najczęściej nie ma czasu na czytanie postów, zasiadam w weekend do komputera, a tu okazuje sie, że z dyskusji nici - Critical Error.

Czy nikt z obsługi informatycznej nie monitoruje co najmniej raz dziennie sprawności waszych stron - czy gdyby jakiś żartowniś (czytaj: hacker) podmienił Waszą stronę główną np. na jakiś brzydki link też przez pięć dni nikt by nie zareagował????? zgroza!!!

Ja miałem przed chwilą mały horror.

Chciałem sobie dopisać nowy kawałek dziennika budowy. Daję wyślij - a tu dostaję "Debug Output... bla,bla bla".

No to jeszcze raz to samo. I znowu "Debug Output".

No to skapitulowałem - pewnie forum nie działa jeszcze po padzie całkiem dobrze. Wchodzę sobie w dzienniki budowy i patrzę, że jednak mojego posta dodało, ale dwa razy (logiczne - ale wyskakiwał błąd). Więc dałem "Usuń " na ostatnim poście. I wtedy się zaczęło!!!!!

Przestałem widzieć mój dziennik budowy :o :o :o tyle pisania :evil: :evil: :evil:

Po chwili wszedłem na stronę forum jeszcze raz i tym razem było wszystko ok - post tylko w jednym egzemplarzu i na swoim miejscu.

Ale co przeżyłem to nikt mi nie odbierze.

Więc szanowni admini serwerów forum - ruszcie swoje zacne umysły i zróbcie z tym porządek!!!!

Faktycznie zaczyna to być regułą, że forum "leży" w weekendy... :( :(

Pozdrawiam

Witam.

Pracownicy Wydawnictwa ruszyli wraz z innymi na zieloną trawkę. Forum na czas dni wolnych zostawiliśmy, jak zawsze, w rękach firmy nadzorującej serwer. Niestety znów zawiedliśmy się na naszych providerze. Za utrudnienia bardzo przepraszam.

Na tą chwile trwa wyjaśnianie, jak doszło do awarii oraz dlaczego tak długo nie bylo reakcji na niedostępność forum.

Pozdrawiam i raz jeszcze przepraszam za trudności.

Wojciech Jukowski

Dział Informatyki

Wydawnictwo MURATOR

Wszystko fajnie, rozumiemy wiele.. ale az strach pomysleć co by było gdyby u mnie w robocie zdarzyla sie taka sytuacja.. nie mial bym już gdzie wracać.... wyslalem w piatek maila na konto [email protected] w sprawie forum.. ale nawet do dzis sie nie doczekałem na odpowiedz....

pozdrawiam

Wszystko fajnie, rozumiemy wiele.. ale az strach pomysleć co by było gdyby u mnie w robocie zdarzyla sie taka sytuacja.. nie mial bym już gdzie wracać....

Jest do tego wszystkiego jedno ALE - nie zapominajmy ze Forum jest DARMOWE i tylko Redakcja Muratora ponosi koszty jego utrzymania ... a to jednak ma swoje wady (dla Muratora) i zalety (dla forumowiczow) wiec nie ma co sie denerwowac - dziala dalej a chwile przerw to nic wielkiego - gdybysmy za to placili to w tedy co innego - trzeba wymagac ... :wink:

neptunek: ja sie nie denerwuje.. denerwowalem sie w piatek.. jak nie bylo do kogo geby otworzyć....

Ja nie mowie ze TY sie denerwujesz ;) tylko tak ogolnie ze trzeba pamietac o darmowosci uslugi ... bo to bardzo znaczacy aspekt - dla firmy zarabiajacej pad ich serwerow to z kazda minuta moga byc straty finansowe, a tak dla forumowiczow to tylko dostep do postow pare chwil pozniej :D

Witajcie reanimowani :lol: A swoją drogą ciekawe obserwacje można poczynić:

1) nad wyraz szybko przyzwyczajamy się do dobrego - Forum na zawołanie, w każdej chwili dnia i nocy

2) złość natychmiastowa, jeśli ktoś nam tę naszą (na pewno naszą???)zabawkę odbierze

3) pretensje do tych, co tę zabawkę nam podarowali, mimo, że oni nieobecni... na zielonej trawce....

A tak naprawdę, to fajnie jest znów być na Forum!!!!!! A kiepskim skrytoobecnym providerom mówimy nasze stanowcze NIEEEE :lol: