Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Padnięcie forum

maksiu

Recommended Posts

Neptunku, jak coś jest (teoretycznie) za darmo (bo każdy z nas Muratora kupuje-a o to w tej bajce chodzi) to nie znaczy , że musi być źle. Gdybym podczas logowania czytał: uwaga, w każdej chwili może przestać działać, to bym się pogodził i nie wkurzał. Ale jak mi ciągle kasują się "posty od ostatniej wizyty" po przejrzeniu 50 z tysiąca nieprzeczytanych - to - wybacz - ale się w... (wkurzam), mimo, że wiem, że za darmo (darmo, poza kosztem prenumeraty i zakupu numerów specjalnych, poradników itd).

[...]jak coś jest (teoretycznie) za darmo (bo każdy z nas Muratora kupuje-a o to w tej bajce chodzi) [...]mimo, że wiem, że za darmo (darmo, poza kosztem prenumeraty i zakupu numerów specjalnych, poradników itd)[...].

Hmmm krzyss, śledząc wypowiedzi wielu forumowiczów zauważyłam, że wielu nie kupuje Muratora, a co dopiero najróżniejszych dodatków - ba, wielu ma czelność narzekać na gazetę tu, na forum. :wink: A ja np. wolę Ładny Dom, co nie przeszkadza mi aktywnie uczestniczyć na Forum nie czując przy tym żadnych wyrzutów sumienia :roll:

Ale właśnie dlatego nie wkurzam jak Forum źle działa czy pada (oprócz oczywiście obgryzania palców do kości - nałóg strraszna rzecz :-? ) Postuluję o więcej zrozumienia dla Redakcji :lol:

Pozdrawiam, Mamona :wink:

Neptunku, jak coś jest (teoretycznie) za darmo (bo każdy z nas Muratora kupuje-a o to w tej bajce chodzi) to nie znaczy , że musi być źle. Gdybym podczas logowania czytał: uwaga, w każdej chwili może przestać działać, to bym się pogodził i nie wkurzał. Ale jak mi ciągle kasują się "posty od ostatniej wizyty" po przejrzeniu 50 z tysiąca nieprzeczytanych - to - wybacz - ale się w... (wkurzam), mimo, że wiem, że za darmo (darmo, poza kosztem prenumeraty i zakupu numerów specjalnych, poradników itd).

To ze ktos nie potrafi sie opanowac, nie jest wina ekipy technicznej Muratora, ani zadnej innej - to trzeba zacac lykac specjalne proszki by sie nie obudzic w pokoju bez klamek :wink:

Takie teksty swiadcza po prostu tylko o tym, iz nie masz pojecia o pracy serwerow, oprogramowania, zarzadzania tym wszystkim i nie zdajesz sobie sprawy ile pracy i czasu wymaga ogarniecie tego wszystkiego tak by dzialalo i przyjmowalo takie obciazenie - nie bede tutaj nic tlumaczyl bo to nie ma sensu - stwierdzam tylko fakt, iz wyrozumialosc dla zarzadcy forum sie mu nalezy i jak wiekszosc miala dlugi weekend to i inni tez go mogli miec - a na pewno nikt nie zakladal ze pojedzie na weekend a godzine pozniej wszystko padnie.

Darmowosc forum a kupowanie Muratora nie ma ze soba nic wspolnego - ja nie musze kupowac Muratora by wejsc na forum, dlatego jest ono darmowe, jezeli wejscie na forum byloby uzaleznione od kupowania Muratora, to w tedy na pewno sprawnosc forum bylaby bardziej istotna - a poniewaz jest jak jest to i trzeba miec do tego odpowiedni stosunek.

• 2 months później...
To już nie jest do redakcji Forum, tylko bezpośrednio do autora powyżej: na szczęście nie wszyscy myślą tak jak Ty i potrafią ogarnąć serwery niezależnie od tego jakiego to wysiłku wymaga. I dzięki TYM LUDZIOM nie spadają samoloty, nie odpalaja się same rakiety z głowicami n., czy nie umierają ludzie podczas operacji. A saper ? Dziś przeczytałem post o ekipie, co zapomniała wylać dwóch ław fundamentowych... Też im bylo trudno ogarnąć... To prawda, że wszyscy ( w tym i ja) robią błędy. Ale trzeba starać się ich nie czynić, a nie mowić jakie to trudne.