Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

startujemy z remontem kostki

Bezaa

Recommended Posts

na wstępie życzę wszystkim czytającym zdrowych, pogodnych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych!

Co nowego? Łazienka na piętrze ułożona, jeszcze fuga i można montować akcesoria, na parterze i w podpiwniczeniu-prawie gotowa. Zamówiliśmy też płytki do pozostałych pomieszczeń, już teraz przez internet. Jednak taniej, szybciej, lepiej.

Przyznaję, że łazienka czaro-biała zachwyca wszystkich :lol2:

Może niedługo ją pokażę... ;)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

miałam zamiar pokazać jadalnię, kuchnię, spiżarnię... zachodzę z aparatem, naładowaną baterią :cool: i widzę pozaklejane folią podłogi :bash: Ekipa szykuje się do malowania ścian. Muszę przyznać, że ładnie zafoliowali :D Nic się nie zabrudzi. Jednak moje zdjęcia pokazują tylko łazienki, dobre i to. Czarno-biała i niebiańska. Strzeliłam fotkę i proszę:

image007.jpg

image008.jpg

image009.jpg

za tydzień do akcji wkracza cykliniarz, po lakierowaniu obowiązkowe 14 dni przerwy. Zaraz po tym montaż drzwi wew, panele, meble kuchenne, schody wew. i ostatnie malowanie. Niby czekamy wszyscy na przeprowadzkę, ale jak pomyślę ile rzeczy jest do przeniesienia, ile skarbów (potrzebnych!!!) na strychu do zabrania, to nie mam pomysłu na organizację. Meble trzeba rozkręcać, na szczęście nie wszystkie, bo wysokie na 2,40 m. szafy są nie do wyniesienia. Potem ponowne składanie i zapełnianie. Plus jest, a jakże! - selekcja ubrań, pamiątek, pierdół, zabawek, książek itd.

• 2 weeks później...

drzwi wewnętrzne czekają na montaż, ponieważ jutro cykliniarz położy lakier na podłogę. Czas pełnego utwardzenia lakieru to 14 dni, ale piętro niżej za kilka dni będzie można ruszać z montażem.

wejście na piętro, łazienka niebieska i klepka po cyklinowaniu, jeszcze przed lakierem:

image024.jpg

image025.jpg

image027.jpg

image028.jpg