Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Galmet eko-gt 12 KW proszę o poradę jak użytkować

MacGyver1985

Recommended Posts

• Odpowiedzi 572
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

temperatura jest okej, nie mogę narzekać, tylko czasem żałuję , że np jak się nagrzeje to mógłby się grzejnik "wyłączyć" , kwestia oszczędności, nic więcej

takie coś ciekawie wygląda

http://allegro.pl/bezprzewodowy-termostat-glowica-termostatyczna-i4801946073.html

tylko chyba drogie, co o tym myślisz ?

kominek jest w centralnej części domu i ciepło się rozchodzi całkiem nieżle. kanałów nie mam i mieć nie będę bo to tylko rekreacja. od czasu do czasu i tylko w siarczysty mróz bo jest sporo za duży i powietrze się robi za suche

Właśnie miałem o to spytać kominki z DGP osuszają mocno powietrze, najlepiej sprawdzają się w starych wilgotnych domach.

dzień dobry, spalanie nieznacznie podskoczyło, teraz wynosi 16,4kg/24h, nic nie kręciłem przy kaloryferach. Cały czas spala się dobrze, po całej nocy i wczorajszym dniu, niecały popielnik, więc w porównaniu do kiedyś to jest bajka

Może wyczyszczę dziś kocioł, i to trochę obniży spalanie, zrobiłem znów małą korekcję

Zawór 4 D ustawiłem na 5, a temperaturę kotła przestawiłem z 55 na 60st C, może dłużej się utrzyma ta temperatura w podtrzymaniu :) moc kotła 80%

galmet eko gt 12 kw

zawór 3d + siłownik , grzejniki z term , 160m2 temperatura 22 w dzień 20 w nocy

ekogroszek 60%retopal 40%gold z bartexu spalanie 14 kg / 24 g.

temperatura pieca w dzień 55 w nocy 50

moc kotła max60 min 40

kaloryczność wysoka 26mj -ekoret

piec najczęściej pracuje na 2/28

dmuchawa 25,2%