Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Galmet eko-gt 12 KW proszę o poradę jak użytkować

MacGyver1985

Recommended Posts

a jak bym chcial zeby grzejniki były cieplejsze nie przestawiając temp na roomsterze to co zrobic??????? bo powiem szczeze teraz np grzejniki w łazienkach to wogóle nie grzeją a przedtem grzały... niby temp jest 23 st ale nie wszędzie..

można w granicach możliwości bo przecież masz zawór 4dr. wyłącz moduł i ręcznie ustaw zawór 70% na instalację 30%na powrót.

• Odpowiedzi 572
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

,, przedtem tzn jak nie był podłączony roomster." dzisiaj ten rommster dałem do kuchni mam duzą kuchnie i była chlodniejsza... a jak romster stał w korytarzu tam jest cieplej. to łapał temp zadana nawet troche wyzsza a efektem bylo ze jak temp byla na roomsterze ok to zawór sie zamykał. więc go przeniosłem do innego pomieszczenia sprawdzic moze teraz bedą wszystkie grzejniki grzac..

widzisz , roomster jest w stanie pracy -zawór zamknięty - kocioł w podtrzymaniu a w domu temperatura nie osiągnięta. popraw mnie jeśli coś poknociłem. ale jeżeli tak jest to coś jest grubo nie tak.

podtrzymuje to co wcześniej pisałem, wyłącz moduł i ustaw zawór ręcznie 70%na dom 30%na powrót. przy okazji zobaczysz czy masz zawór i siłownik dobrze ustawiony.

niewiem. niemam pojęcia. znaczy w sumie sie domyslam... tem w domu na roomsterze była 21,5 ja ustawilem 20,5 zadaną może dlatego nabiło na 90.... ale niepowinno raczej.... wsumie juz sam niewiem co robic z tym sterownikiem itd..... podłączylem pogodówke zobacze moze bedzie wszystko teraz wspólgrac ze soba....

tak mam od 1 do 10 i jak sie otwiera to się przekręca w prawo a jak zamyka to w lewo. jutro tak spróbuje zrobic teraz na noc nie bede nic mieszał. a i jeszcze jak bym mu np długość cyklu dał na 70czy 80 bo teraz mam 50 i jest 15 podawania 35 przerwy.... a po 2 co i jak mam sprawdzic z tym silownikiem i modułem ????

a mam takie pytanko jeszcze jezeli chodzi roomster to jezeli w domu temp bedzie wieksza niz zadana to zamknie zawór a efektem bedzie przegrzanie pieca bo temp podrosnie do 90 jak nie bedzie miało odbiory na grzejniki ani na cwu.............. czy to tak bedzie za kazdym razem ???????????? bo na wiosne to co chwile mi sie bedzie piec gotował... jak zawór bedzie zamknięty.........

dzisiaj caly dzien na automacie chodzi..... jak dlamnie to niezbyt super.... piec buja na mocy 36/42 %.. nie osoąga zadanej temp tylko podbija do zadanej.... a jak trzeba bedzie by poszło ciepło na dom czy na wode to on bedzie cały tydzień dobijał do zadanej temp..... powiem szczerze ze juz mi ręce opadaja do 2 zime spędzam w kotłowni......... a efektów niema... znaczy sa tylko w ubytku węgla.... może bym zadzwonił do ciebie byśmy szybciej do czegoś doszli..... pozdr