Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Galmet eko-gt 12 KW proszę o poradę jak użytkować

MacGyver1985

Recommended Posts

• Odpowiedzi 572
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak ciepła woda dochodzi do najdalej oddalonego grzejnika od kotła to może pracować na pierwszym biegu.

jak moduł wyłączony to roomster po osiągnięciu temperatury zadanej wyłącza pompę.

pid tzn. automat-dopracuj w sensie żeby dobrze spalał się węgiel

życzę powodzenia , pozdrawiam

roomster osiąga temp. nawet pokazuje więcej niz zadana.. chodzi mi o to ze jak bedzie chodził w automacie na 60% i do tego sie włączy pompa do ciepłej wody to nie bedzie w stanie tego wszystkiego dogrzac!!!! teraz nie potrafi sie podniesc z 42 st a jest ustawione 55..... o to mi chodzi. chciałbym zeby wszystko było OK z paleniem , podawaniem itd.... jakos innym ludziom nie całą tone bierze na zime a mi prawie 1300 jak nie więcej.... i tak juz od 2 zim .. naprawde juz nie wiem co robic.. dom ocieplony tylko na stropie trociny sa wysypane.. nie mam ocieplonego poddasza wełna... ale tak to okna plastiki 2szybowe styrpian na zewnątrz....

a o co chodzi w paramatrach ZAWÓR WBUDOWANY ???????? Jak go wyłącze to pompka przestaje chodzic. w instrukcji pisze ze jak jest wyłączony to własnie wtego roomster współdziała z pompka. wczoraj go wyłączylem dla ciekawości ale nie działało temp na roomsterze spadła o kilka stopni a pompka sie nie włączyła.... dodam ze na wyswietlaczu w informacjach pojawił sie domek z temp takla jak na roomsterze,.