Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Galmet eko-gt 12 KW proszę o poradę jak użytkować

MacGyver1985

Recommended Posts

• Odpowiedzi 572
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzień dobry wszystkim, póki co chciałby wszystkim Kolegom bardzo podziękować, za towarzyszenie mi w odkrywaniu mojej instalacji, Wasza pomoc była i jest dla mnie nieoceniona, więc raz jeszcze dziękuję Wam i każdemu z osoba: jarecki, kobra, poltowski i wreszcie animuss( któremu zabrałem wczoraj połowę dnia :)

Nie chciałbym zamykać, wątku, ponieważ czasem mogę się z Wami podzielić nowymi spostrzeżeniami, dziś np jak już pisałem dostanę na próbę po 5 worków nowego opału( czech i Janina), więc dam znać jak poszło.

Jeśli znajdziecie czas to zapraszam tutaj, i będę rad z każdego Waszego słowa :)

Edytowane przez MacGyver1985

dzień dobry wszystkim, póki co chciałby wszystkim Kolegom bardzo podziękować, za towarzyszenie mi w odkrywaniu mojej instalacji, Wasza pomoc była i jest dla mnie nieoceniona, więc raz jeszcze dziękuję Wam i każdemu z osoba: jarecki, kobra, poltowski i wreszcie animuss( któremu zabrałem wczoraj połowę dnia :)

Nie chciałbym zamykać, wątku, ponieważ czasem mogę się z Wami podzielić nowymi spostrzeżeniami, dziś np jak już pisałem dostanę na próbę po 5 worków nowego opału( czech i Janina), więc dam znać jak poszło.

Jeśli znajdziecie czas to zapraszam tutaj, i będę rad z każdego Waszego słowa :)

Jestem ciekaw jak wypadną testy zwłaszcza czecha na małej dmuchawie i miksy z innym ekogroszkiem.

No właśnie jaką moc dmuchawy do czecha ? pierwsze co zrobię to jak zasypię właśnie tym groszkiem na sterowniku przestawię na opał o mniejszej kaloryczności, bo teraz mam ustawiony 26 KJ, więc zejdę na ok 21

DSC_0296.jpg

DSC_0297.jpg

więc liczę, że sterownik mądrze zmieni także parametry nadmuchu

okej właśnie załadowałem czecha(Komorany cena 460zł/t luzem) , kaloryczność może nad wyrost ale zaznaczyłem 20, choć ma zapewne ok 19 :) wyczyściłem kocioł, popielnik wybrany, mam tego 5 worków, więc będę miał jakąś wiarygodną informację, a jak skończy się czech, zacznę testować Jareta(Janina 590zł/t luz) (też 5 worków)

Oba groszki nie będę na razie z niczym mieszał, dam Wam znać jak idzie

Edytowane przez MacGyver1985

No właśnie jaką moc dmuchawy do czecha ? pierwsze co zrobię to jak zasypię właśnie tym groszkiem na sterowniku przestawię na opał o mniejszej kaloryczności, bo teraz mam ustawiony 26 KJ, więc zejdę na ok 21

[ATTACH=CONFIG]292404[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]292405[/ATTACH]

więc liczę, że sterownik mądrze zmieni także parametry nadmuchu

Czesiek ma wartość opałową < 19 MJ/kg

Dostałeś Ledvice?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209486-Ekogroszek-testy-i-ranking-wg-SUSPENSER&p=6505462#post6505462

Edytowane przez animuss