seledynka 19.11.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam na tą chwile mam w pokoju panele i zmieniamy je na drewno oraz zamawiamy szafe na wymiar i tutaj mamy dylemat czy na wstępie położyć drewno a na to szafe czy na wstępie szafa na beton a potem dopasować drewno ( czy to wogóle możliwe). Dzisiaj już wiem że na pewno za 3,4 lata będziemy zmieniać znowu podłoge i jak najlepiej postawić tą szafe by potem jej nie rozbierać? Jak już się zorientowałam można na nóżkach i dać maskownice będzie łatwiej zmienić podłoge ale co z elementami bezpośrednio pod nóżkami ? Da rade wyjąć drewno i wsunąć np.gres?I czy teraz jak postawie szafe na betonie to czy fachowcy będą w stanie położyć drewno pod nią ? Będzie ono w formie paneli i nie wiem czy to realne.Szafa będzie na całej ścianie zabudowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 19.11.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Witam U mnie taka szafa ma konstrukcje drewnianą przykręconą do podłogi ale może są inne sposoby montażu. Miałam płytki położone w korytarzu i na te płytki przykręcili konstrukcje i później szafę. (zaleta taka że mam płytki w środku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seledynka 19.11.2014 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 No u mnie w przedpokoju też jest taka na płytkach ale teraz chce postawić szafe myśląc na przyszłość że podłoga się zmieni i wolałabym już teraz zapobiec jej całkowitemu rozebraniu stąd moje zastanowienie jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 20.11.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 To jest tylko jedno rozwiązanie : szafę zrobić na betonie i później układać podłogę, docinając wokół szafy i ewentualnie jakaś listwa maskująca delikatna ,malutka . W środku szafy wyłożyć np. wykładziną lub czym tam sobie zapragniesz. W razie potrzeby będzie można zmienić podłogę bez naruszania szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts