wiwo 19.11.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Dzień dobry cześć! Zwracam się*do Was z pytaniem. Mieszkam w dosyć starym mieszkaniu w którym cały korytarz jest obity strasznie starą boazerią. Owa boazeria już mnie po prostu wkurza i chciał bym się jej pozbyć. Problem polega na tym, że mieszkanie było kilka razy remontowane. Kiedyś była tapeta i na nią nałożona została ta boazeria której chciał*bym się pozbyć. Pod boazerią są wykute w tynku (i tapecie) dziury na drewniane poprzeczki do których boazeria jest przybita. Myślę że widać to na zdjęciu. Moje pytanie: czy istnieje jakiś sposób na to żeby w miarę załatać dziury w ścianie w których są te drewniane poprzeczki BEZ ZDZIERANIA TAPETY. Chciał*bym zrobić*to jak najtańszym kosztem, nie liczę na idealnie gładki efekt ale boję*się*że po tynkowaniu bez zdejmowania tej starej tapety wszystko nasiąknie i się po prostu rozpadnie. Tak samo boję*się że zdjęcie tapety będzie prawie nie możliwe. Poproszę o pomoc i jakieś rady lub sugestie. Dorzucam zdjęcie żeby mniej więcej pokazać jak to wygląda pod spodem. Na zdjęciu tylko mały fragment, poniżej jest już ładnie gładko (ale pokryte starą*tapetą która na bank była kiedyś malowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.11.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 nie prościej przykręcić płyty gipsowo kartonowe nawet bez demontażu boazerii? I masz gładką i równą ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwo 19.11.2014 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 korytarz jest niestety dosyć duży i ma wiele drzwi do kilku pokoi na około. Nie majstrowałem nigdy z płytami i poza sporymi kosztami (mieszkanie w kamienicy, wysoki sufit) to boje się, że nie wyjdzie to ładnie i skończy się płaceniem komuś za taką usługę a tu znowu koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.11.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Dziury możesz zawsze zaciągnąć gipsem, równając go do wierzchu tapety. A potem,. jeśli tapeta faktycznie dobrze się trzyma, po prostu całość całość pomaluj, zrobiwszy wcześniej gdzieś próbę choćby wodą, czy namoczona tapeta jednak nie zacznie odłazić. Jeśli zacznie - wiesz, co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts