Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bardzo prosze o pomoc przy projekcie ARTE.

pupi19

Recommended Posts

Witajcie,

potrzebuje pomocy przy moim projekcie ARTE , lustrzane odbicie, z małymi poprawkami .

Na dniach będziemy wylewać fundamenty mam więc kilka dni na podjęcie ostatecznej decyzji jeśli chodzi o kszlatł kuchni salonu jadalni. Problem w tym że chciałabym miec wyspę a nie jestem pewna czy mi sie zmieści w kuchni, kompletnie sie nie znam.Zamawiając projekt nie zdawałam sobie sprawy że kuchnia bedzie za mała na wyspe ( a tak powiedziała mi Pani zajmująca się projektem )

Zawsze chciałam mieć kuchnię zamknietą lecz z duzymi przesuwanymi drzwiami abym mogła ją otworzyć na salon i jadalnie.

Mam problem z rozmieszczenie mebli w kuchni itd.

Dodaję w załączniku rzut projektu z zaznaczonymi zmianami jakie będa wprowadzone , czy możecie podsunąć mi jakies pomysły, jakies aranżacje , zmiany w projekcie aby to miało rece i nogi ? Ja myśle nad tym dniami i nocami i nic nie moge wskórać a czas nagli.

w drugim załączniku jest zdjęcie wyspy o jakiej marze i jaka chciałabym w swojej idealnej kuchni :)

a tutaj link do projektu : http://www.novio.pl/projekty-domow-parterowych/3624-arte.html

W czerwonym kwadracie wszystko mozna jeszcze zmienić

na niebiesko zaznaczyłam siany które dobudujemy

na żółto zaznaczyłam plan jaki chciałam stworzyc zanim powiedziano mi ze nie da rady w takiej kuchni

zielony kolor to drzwi przesówane

no i różowe wymiary

Macie jakieś pomysły co można tam stowrzyć fajnego ?

Bardzo proszę o pomoc,

Aga

rzut2.jpg

kuchni1oe6.jpg

Nie rozumiem z czym tak naprawdę masz problem.Z tego co widać na projekcie na kuchnię masz przeznaczone 2,5x6m,ścianki działowej oddzielającej od salonu można nie stawiać więc masz jeszcze więcej powierzchni,możesz zrobić co tylko ci się podoba.

Kuchnia ma być otwarta czy zamknięta.............?

kinka chciałabym aby kuchnia była zamknięta a na scianie oddzielajacej ja od saolu były duze prxesowane drzwi abym mogła ja otworzyc na salon gdy zajdzie taka potrzeba.

problem mam w tym ze nie wiem czy na takich wymiarach mozna zrobic wyspe ( taka jak w załaczniku ) i jeszcze zamknac kuchnie ?

a jak nie da rady to prosze Was o jakies pomysły jak to zaaranzowac , w załaczniku sa moje inne pomysły na kuchnię tylko ze nie wiem czy sa dobre praktyczne i czy tak jest fajnie, jesli nie da rady zmiescic wyspy to czy 6 metrów to nie za duzo moze zrobic mniej na kuchnie?

chodzi tez o to ze musze wiedziec jaka zrobie kuchnie aby wiedziec gdzie robotnicy mja murować ściany a gdzie nie.

Edytowane przez pupi19

joliska jak to jest klasyczna wyspa ?i jak ja ustawić w kierunku salonu ? nie umiem sobie tego wyobrazić.

kinka ten drugi rzut jaki wstawilas jest bardzo fajny, czy zmieszcza sie tam krzesla i stol z wyspy?

czy 6 metrów to duza kuchania ?

Edytowane przez pupi19

gabinet nie jest jakoś mega ważny, ale jak mam miec bez sensu dużą kuchnie to może lepiej ja podzielic i zagospodarowac troche miejsca na gabinet ? chodzi mi o takie miejsce gdzie bedzie biurko komputer drukarka i jakas szafka na dokumenty. takie miejsce dla mojego męża :)

gabinet zrobiłabym wtedy za kuchnią tak jak w zalaczniku. wydaje mi sie ze to dobre miejsce by było, jak myślicie ?

jak jeszcze mozna zagospodarowac taka kuchnie majac na uwadze ze drzwi do spizarni beda od kuchni ?

zastanawiam sie jaka opcja byłaby najlepsza.

rzut2.jpg

Bez sensu taki gabinet...

Zrób dużą otwartą kuchnię z dużą kwadratową wyspą. Przejrzyj ten wątek - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1502-KUCHNIA-wyspa-p%C3%B3%C5%82wysep-w-kuchni-opinie-uwagi-realizacje-inspiracje-problemy/page23&highlight=wyspa