mj2007 21.11.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 witam!na wniosnę chciałbym posadzić trochę zieleniny wzdłuż ogrodzenia, ale mam tylko jeden palik wyznaczający granice - resztę gdzieś wcięło...druga sprawa to będę chciał zrobić ogrodzenie, ale to za rok lub dwa.i tu moje pytanie czy powininem brać teraz geodetę żeby wyznaczył mi granicę działki czy poczekać.sąsiada mam dobrego, więc teraz moglibyśmy jakoś się dogadać żebym na wiosnę mógł coś posadzić. druga opcja to zrobienie geodety teraz, tylko czy przed stawianiem płotu za dwa lata nie będę musiał tego powtórzyć?jak później wygląda współpraca z geodetą? tzn. tyczenie budynku, szambo i wszystko inne? jakie mapy na jakim etapie są mi potrzebne? i w ogóle jak zrobić żeby zrobic dobrze, a zbyt często nie spotykać się z geodetą - w końcu taka wizyta trochę kosztuje...będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.pozdrawiam,mj2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 21.11.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Nie masz kamieni granicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mj2007 24.11.2014 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 mam tylko jeden drewniany słupek... a wg mapy tych słupków powinno być pięć - jeden róg działki ścięty ze względu na drogę wewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekorator33 11.12.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Projekt zagospodarowania działki powinien być przygotowany wraz z projektem budynku. Jak jesteś przygotowany do działania, to zamów geodetę. Przyjedzie wyznaczy palikami, sznurkami i sprayem ściany budynku i co tam będziesz jeszcze chciał, a później trzeba zabrać się do roboty. Trzeba pilnować, żeby nikt Ci tego nie poniszczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts