Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

geodeta - co robić krok po kroku?

mj2007

Recommended Posts

witam!

na wniosnę chciałbym posadzić trochę zieleniny wzdłuż ogrodzenia, ale mam tylko jeden palik wyznaczający granice - resztę gdzieś wcięło...

druga sprawa to będę chciał zrobić ogrodzenie, ale to za rok lub dwa.

i tu moje pytanie czy powininem brać teraz geodetę żeby wyznaczył mi granicę działki czy poczekać.

sąsiada mam dobrego, więc teraz moglibyśmy jakoś się dogadać żebym na wiosnę mógł coś posadzić. druga opcja to zrobienie geodety teraz, tylko czy przed stawianiem płotu za dwa lata nie będę musiał tego powtórzyć?

jak później wygląda współpraca z geodetą? tzn. tyczenie budynku, szambo i wszystko inne? jakie mapy na jakim etapie są mi potrzebne? i w ogóle jak zrobić żeby zrobic dobrze, a zbyt często nie spotykać się z geodetą - w końcu taka wizyta trochę kosztuje...

będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.

pozdrawiam,

mj2007

• 3 weeks później...
Projekt zagospodarowania działki powinien być przygotowany wraz z projektem budynku. Jak jesteś przygotowany do działania, to zamów geodetę. Przyjedzie wyznaczy palikami, sznurkami i sprayem ściany budynku i co tam będziesz jeszcze chciał, a później trzeba zabrać się do roboty. Trzeba pilnować, żeby nikt Ci tego nie poniszczył.