Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele ścienne 3D

Recommended Posts

Przymierzam się do całkowitej zmiany wizerunku salonu i pomyślałem o panelach ściennych 3d + zabudowa GK. Chciałbym wyłożyć nimi ścianę na której będzie TV oraz część ściany bocznej. Czy ktoś ma i może pokazać gotową realizacje oraz coś podpowiedzieć w tym kierunku ?

W sumie podobnie jak Ty mieliśmy podobny pomysł. Niestety na tej ścianie mamy meble i by było mało widoczne. Postanowiliśmy umieścić je na innej ścianie.

Żona wybrała panele dunes wave, a że cena jest :( 150zl szt. zdecydowaliśmy się tylko na 6 paneli. Myślę że do niedzieli pokój będzie gotowy to Ci prześlę zdjęcia.

Dzisiaj sprawdzałem temat paneli 3D i znalazłem na allegro po 35zł za 1szt 60/60cm . http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1876441

Niestety wcześniej żona zajmowała się szukaniem paneli i na te nie trafiła, SZKODA :(

W necie masz sporo aranżacji paneli 3D

http://www.bing.com/images/search?q=%20panele%203d%20obrazy&qs=n&form=QBIRMH&pq=panele%203d%20obrazy&sc=0-12&sp=-1&sk=&ajf=10&id=8E51606C818FC8FC39E62E7E57187597D7E980F9&selectedIndex=0#a

tutaj masz ofertę paneli z allegro

http://allegro.pl/sciany-i-elewacje-plytki-scienne-46165?order=qd&string=panele+3d&bmatch=seng-v10-p-3-o-1106

• 11 months później...
Ja nie wiem czy panele 3-d są takie dobre na ścianie z telewizorem. Przecież jak skupiasz wzrok na obrazie telewizora to może Cię ten wzór rozpraszać. Ja w ogóle nie jestem przekonany do paneli na ścianach. Na podłogi - zawsze, na ścianach... chyba jestem tradycjonalistą i preferuję gładzie i farby. Ostatnio poszalałem i odkryłem mieniący się dekoral [moderowano] żona jest zachwycona, no i rzeczywiście wygląda to inaczej :) Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

• 7 months później...
Ja nie wiem czy panele 3-d są takie dobre na ścianie z telewizorem. Przecież jak skupiasz wzrok na obrazie telewizora to może Cię ten wzór rozpraszać. Ja w ogóle nie jestem przekonany do paneli na ścianach. Na podłogi - zawsze, na ścianach... chyba jestem tradycjonalistą i preferuję gładzie i farby. Ostatnio poszalałem i odkryłem mieniący się dekoral [moderowano] żona jest zachwycona, no i rzeczywiście wygląda to inaczej :)

A ja polecam, moja realizacja jest do obejrzenia tutaj: http://loftsystem.pl/panel-dekoracyjny-model-04/#lb[portfolio]/3/ (jak wiadomo teraz stoi tam właśnie telewizor) Wzór nie rozprasza. Na początku oczywiscie rzuca się w oczy, jako że jest czymś nowym w mieszkaniu, ale absolutnie nie przeszkadza to w oglądaniu. Powiedziałbym, że nawet przyjemnie się siada do oglądania :)

Dla zainteresowanych mógłbym polecić miejsce, skąd je kupiłem : hellopanel.pl Obsługa bardzo miła, profesjonalna. Pani wszystko mi wytłumaczyła. Początkowo miałem obawy czy będę musiał zatrudniać dodatkowo fachowca, ale na szczęście okazało się że to niekonieczne. Montaż był prosty, a panele dotarły do mnie bardzo szybko.

• 2 years później...
  • 3 years później...
Mam ciekawą alternatywę dla paneli 3d. Ze względu na różnorodną strukturę (nie jest płaska) może być problem z czyszczeniem. Ostatnio montowałem drewniane panele ścienne od producenta polskiego :spam: . Jestem zadowolony z tych paneli, a i obsługa w porządku, więc może komuś jeszcze wpadnie do głowy koncepcja drewna na ścianie. Edytowane przez Greengaz