agn123 21.11.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 witam, zamierzam kupić mieszkanie. W oko wpadło mi mieszkanie na parterze (środkowe) w bloku z lat 80-tych. Ponieważ nigdy nie mieszkałam w bloku chciałabym poznać wady i zalety mieszkania na parterze. Proszę też o radę gdyż, cena tego mieszkania nie jest niższa niż mieszkań na II czy III pietrze a mieszkanie jest do częściowego remontu. Czy w takiej sytuacji zdecydowalibyście się zakupić mieszkanie na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 21.11.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 To jest indywidualna kwestia. Ja dla siebie szukałem tylko i wyłącznie ostatniego piętra. Na niższych a na parterze w szczególności to bym sprzątał śmieci po sąsiadach z góry. Nie mówiąc już o tym, że mając ostatnie piętro nikt mi nie chodzi po suficie haha. Co do parteru to niektórzy też nie chcą ze względu na złodziei i hałas ulicy, no właśnie to mieszkanie to od ulicy, podwórka? No ale ja większość życia w domu byłem więc jak szukałem mieszkania to miałem swoje schizo-wymagania. PS Po czasie stwierdzam, że mieszkanie w mieście to jedna zaleta - duży wybór dostawców szybkiego internetu. Dom pod miastem cała reszta plusów. - to tak pół żartem, pół serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 22.11.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 agn123,mieszkałam w bloku wiele lat, co prawda na drugim piętrze ale z moich obserwacji wynika,że mieszkania na parterze najczęściej wybierają ludzie starsi,wręcz tylko takich mieszkań szukają,młodzi idą w górę,hałas i brud to chyba największe minusy mieszkań na parterze,poza tym mieszka się tak samo,dużo też zależy od miejsca,sąsiadów i ogólnie okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kdrozd 12.07.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 sam nie mam doświadczenia na którym pietrze lepiej mieszkac ale z tego co mi kolega opowiadal to oni maja mieszkanie na parterze z ogródkiem, w nowym smolcu kupili nowe w niskiej zabudowie, więc wydaje mi się ze wszystko zależy od tego czy masz mieszkanie od strony ulicy czy podwórka, jak masz może wyjscie na ogrodek to fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kdrozd 20.08.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Jak dla mnie fajnie wygląda, będziesz miał ogródek. Tylko zastanawia mnie jak z dojazdami? Gdzie jest ten smolec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justaan 24.08.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Obecnie mieszkam w domku jednorodzinnym, ale wiele lat spędziłam właśnie w bloku. Mieszkania na parterze często są postrzegane jako gorsze z racji tego, że wszyscy zaglądają ci do okien, są podatniejsze na włamania, warto dorzucić do tego hałasy. Z plusów to oczywiście - ułatwienie przy wnoszeniu dziecięcego wózka, czy wnoszeniu rzeczy przy remoncie itp. Nie trzeba tyle biegać po schodach (zwłaszcza jeśli siądzie winda a mieszkasz na jakimś wyższym piętrze). Takie mieszkanie to też idealne rozwiązanie dla osób starszych, które mają problemy z chodzeniem. Jeśli chodzi o mieszkanie np. na ostatnim piętrze bloku to odczuwamy znacznie mniej dobiegające z dołu hałasy. Mamy też ładne widoki z balkonu na miasto, park czy okolicę. Pod warunkiem, że tego widoku nie przesłoni nam inny blok z naprzeciwka. Mieszkając na ostatnim piętrze mamy pewność, że nikt z sąsiadów nas nie zaleje. Możemy być również spokojni o ciekawskie spojrzenia. Minusem, szczególnie w starym budownictwie, może okazać się dach. Często zdarza się, że wieje nam od dachu i zimą mamy naprawdę chłodno w mieszkaniu, tym bardziej jeśli jest to mieszkanie szczytowe. Natomiast latem od dachu jest aż za gorąco. Dużym problemem w tym przypadku będzie brak bądź zepsuta winda. Jak widać, nie ma idealnych mieszkań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elimala 28.08.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Mieszkam na parterze w bloku z lat 80 (najgorsze lata budownictwa!) i o niczym innym nie marzę, jak tylko o tym, by się wyprowadzić. Marzę o ostatnim piętrze i nawet już upatrzyłam sobie powstający budynek - Przy Woronicza na Mokotowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.08.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Ponieważ nigdy nie mieszkałam w bloku chciałabym poznać wady i zalety zaleta jest tylko jedna, o nic się nie martwisz tylko płacisz, a tak to same wady(ponad pół wieku w bloku). A najlepsza jest współnota, brrrr..... znów otwierają mi się w kiszeni wszystkie noże siekiery, kosy , granaty itp. dobra kończę bo znów nie będę mógł spać przez tydzień na samą myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczekpau 02.12.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Też wybraliśmy mieszkanie na parterze, tylko że w nowej zabudowie. Nawet ze względu na to że będziemy mieć swój ogródek oraz to że nie będzie mi czy mężowi chciało się nosić wózka na piętro Będziemy mieszkać w mieście nawet ze względu na to że wszystko jest blisko. Z ołtaszyna w sumie niedaleko tprinwestycje.pl wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Broda 03.12.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Ja wolę mieszkanie wyżej, nawet gdyby miało być to na ostatnim piętrze, bynajmniej z dołu nikt nie zagląda do okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts