aka83 22.11.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Mam w pokoju grzyba. Ktoś nam poradził, żeby ocieplić ścianę regipsem. Położyliśmy więc watę szklaną, na to folię termoaktywną oraz regips. Całość zaszpachlowana i zamalowana. I grzybek znowu się pojawił, wyłazi sufitem i podłogą. Pryskam różnymi środkami i lipa, poradźcie proszę, co mam zrobić. Chcę zamontować nawiewniki, ale czy w pokoju nie będzie zimno? Nie będzie jakichś przeciągów? Jak się pozbyć grzyba raz na zawsze? Zamierzam zamontować nawiewnik (jaki wybrać?) oraz kupić osuszacz, ale co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 23.11.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Pierwsze to zapewnienie wentylacji, jeśli jej nie ma to nawiewniki. Jeśli pomimo działania wentylacji jest zbyt duża wilgotność, to albo pozbyć się źródła wilgoci, albo osuszacz. U mnie 2 razy w mieszkaniu były problemy z grzybem. Raz jak dziecko było chore i lekarz zalecił aby nawilżać to żona posłuchała i za tydzień grzyb, drugi raz to jak żona zaczęła suszyć pranie zimą w mieszkaniu, też grzyb od razu na scianach. Obecnie mam w oknach nawiewniki, żadnego suszenia prania itp i z grzybem żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 29.05.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Żeby wentylacja dobrze działała i spełniała swoją funkcję potrzebne są wciągi mechaniczne. Zwróć uwagę na wentylatory kanałowe, np. A dokładnie rewersyjne, które zapewniają nawiew i wywiew. Same preparaty nie wystarczą, trzeba działać w inny sposób. Edytowane 18 Lutego 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 29.05.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2015 Żeby wentylacja dobrze działała i spełniała swoją funkcję potrzebne są wciągi mechaniczne. Zwróć uwagę na wentylatory kanałowe, np. http://www.wentylatorysklep.pl/wentylatory-kanalowe,30.html A dokładnie rewersyjne, które zapewniają nawiew i wywiew. Same preparaty nie wystarczą, trzeba działać w inny sposób. Nie proponuje się wentylatorów nie wiedząc jaka jest wentylacja w pomieszczeniu. Jeśli grawitacyjna to wentylatory odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts