flav45 22.11.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 (edytowane) Witam i proszę o pomoc. Na wstępie zaznaczę, że jestem laikiem i dlatego byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś pomocny wytłumaczył mi "jak krowie na rowie" co konkretnie robić. Okna były wymieniane 3 miesiące temu. Przez miesiąc wszystko było ok, dopóki nie zaczął pękać tynk. Priorytetem przy wymianie okien była izolacja hałasu, gdyż mieszkanie jest na parterze, w dość hałaśliwej dzielnicy (tramwaje, autobusy itp.). Teraz jest po prostu tragedia (jakby tych okien w ogóle nie było), nie wspominając już, że wieje. Od razu zaznaczam, że muszę sobie poradzić z problemem sama, z pomocą chłopaka. To osobna historia - ale ekipy, która robiła montaż nie mogę brać pod uwagę. Tak to wygląda, czasem z okien dobiegają dziwne "trzaski":http://i58.tinypic.com/zme690.jpghttp://i60.tinypic.com/2v8ha15.jpghttp://i62.tinypic.com/2djxj4m.jpghttp://i58.tinypic.com/1z2oif7.jpg Co konkretnie mogę zrobić, żeby uszczelnić okna? Co muszę kupić? Jak zabezpieczyć okna/tynk przed drganiami spowodowanymi przejeżdżającymi tramwajami? Będę bardzo, bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam Edytowane 22 Listopada 2014 przez flav45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 22.11.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Od razu zaznaczam, że muszę sobie poradzić z problemem sama, z pomocą chłopaka. To osobna historia - ale ekipy, która robiła montaż nie mogę brać pod uwagę. A co? Było najtaniej i do tego bez umowy i faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flav45 22.11.2014 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Nie wiem, nie jestem w posiadaniu żadnych dokumentów. Nie wiem nic. Mieszkam tu od niedawna, okna wymieniał ś.p. już dziadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.11.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 A co? Było najtaniej i do tego bez umowy i faktury? bWojtku, Ty też już nie wytrzymujesz patrząc na partactwo? Ale nam po prostu nie wypada tak wypominać ludziom te błędy.. Ci którzy je popełnili i tak już mają dość problemów, a nowi tu i tak nie zajrzą przed szkodą. Smutne, ale prawdziwe. Co konkretnie mogę zrobić, że uszczelnić okna? Co muszę kupić? Jak zabezpieczyć okna/tynk przed drganiami spowodowanymi przejeżdżającymi tramwajami? Będę bardzo, bardzo wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam Flav, ze zdjęć niewiele widać. Partactwo. Błędy w doborze stolarki (właśnie być może z powodu potrzeby niskiej ceny masz źle dobrane okna). Obróbka najtańsza. O mechanicznej stronie zamocowania okien trudno się wypowiadać, bo tego nie widać ale można się domyślać. Dla pęknięć - trzeba od nowa obrobić wnęki. Zastosować listwy tynkarskie, płytę karton gips. To praca dla wykończeniowca. Tylko to jest ta strona wizualna i może się okazać że jedynie "przypudrujesz pryszcze". By osiągnąć założenia ktore były - hałas itp - to chyba bez nowych okien (a przynajmniej poprawionego montażu) może się nie obejść. Z tym że piszę to na zasadzie przypuszczeń - bo tyle mogę się domyślać patrząc na zdjęcia. Masz jeszcze możliwość poproszenia o pomoc producenta okien... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flav45 22.11.2014 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Masz jeszcze możliwość poproszenia o pomoc producenta okien... ? Dziękuję za odpowiedź. Spytać zawsze mogę, ale po prostu martwie się, że stwierdzą, że to wina montażu i im nic do tego. A ja nawet nie wiem kto to montował.. Poza tym, no właśnie - pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 22.11.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Niestety bez wiedzy i umiejętności samodzielnej naprawy bądź pieniędzy dla rzetelnych fachowców jesteś na straconej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts