maly2rafcio 22.11.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Witam Jestem na etapie wyboru okien dachowych i kołnierzy na dach. Będę miał dachówkę płaską Braass Tegalit Protegon. I w wycenie z firmy dachowej otrzymałem do okien Fakro propozycję kołnierzy EZV-P. Na stronie Fakro zobaczyłem, że w ofercie posiadają kołnierze do dachówek płaskich a mianowicie EZV-F. Jednak za dużo tam informacji nie ma. Czy ktoś miał z nimi do czynienia. Na czym polega ich dostosowanie do płaskich dachówek.Najbardziej przy dachówce płaskiej martwi mnie wygląd który widzę na niektórych zdjęciach unoszących się dachówek przy oknach dachowych z ich lewej i prawej strony. Chciałbym tego jak najbardziej uniknąć. Czy może ten kołnierz załatwia tę sprawę? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.12.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Unoszenie się dachówek po obu stronach okna to tylko kwestia umiejętności dekarza a nie rodzaju kołnierza. Oczywiście lepszy będzie EZV-F. Do płaskiej dachówki najlepiej wykonać obróbkę okna podobnie jak komina na "nokach". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts